Citat:
Uporabnik sass pravi:
kje je moja svoboda odločanja, če želim peljati 100 na uro skozi mesto?
kje je moja svoboda odločanja, če želim celo noč nabijati muziko na glas?
kje je moja svoboda odločanja, če želim prečkati državno mejo brez osebnega dokumenta?
kje je moja svoboda odločanja, če želim kupiti kilo heroina?
..
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lahko pa greš pod vlak.
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Ne glede na cene, mi imamo dnar...
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
kje je moja svoboda odločanja, če želim prečkati državno mejo brez osebnega dokumenta?
..
ti nimaš 10 čistih! stvarno!
ah, brezveze se matrat....itak ne boš dojel.
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
..
ti nimaš 10 čistih! stvarno!
ah, brezveze se matrat....itak ne boš dojel.
Ima deset čistih. Namesto izmikanja raje argumentiraj. Če je sploh možno.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
vsi vemo da je kajenje razvada! pa kaj!?
pa dejmo potem rajš vse ukint. bomo bli najbolj zdrav narod na svetu. kot sem rekel: enako kot za čike naredimo tud za alkohol. Popolna prepoved. Študentje bodo veseli, vaški pijančki prav tako, ceste bojo bolj varne, kakšna ženska bo manj pretepena....itd itd...
zakaj pa ne? Konopljo so že prepovedal pred 60 leti (malo manj sicer, nima veze), sedaj še tobak, alkohol, kavo, nezdravo prehrano (ja, ja - kruhke tud)..... tko...dejmo VSE prepovedat kaj je možno da bo povečalo stroške zdravljenja...
da bo ja država prišparala
aja...neki smo pa pozabil....sex! sex bo treba tud prepovedat...ja, sej veš: zdravila za aids so tooolk draga da recimo en pacient naredi tolk stroškov da je za bankrot! Ah ja, no, pa dejmo še sex prepovedat. Če boš hotel imet otroka si ga boš lepo na roke vrgel, hitro podstavil flaško pa laufal do dohtarja da bo umetno zaplodil!
wooohooo! Taprav življenje, ni kej.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
recimo pri prvem: cesta ni njegova - lokal je od lastnika. lahko si zgradi celo mesto in svoje privat cesto. pa lahko tam dirka kolikor mu paše...
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
pri drugem: glasbo lahko nažiga celo noč, če ne bo uhajala v druge prostore ki niso od njega....kako to narediš? se ve
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
pri tretjem: državna meja ni tvoja! je od nekoga drugega lastnina in on zahteva od tebe dokument če hočeš k njemu na obisk. če boš ti imel dve državi, boš lahko prestopal brez dokumenta. torej: druga država ni njegova, lokal je od lastnika
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
pri četrtem: komot lahko kupiš kilo heroina.
Citat:
Uporabnik sass pravi:
gostinci jokajo, da jim promet upada, jaz pa vas sprašujem, ali vam je res tako pomemben tisti cigaret? kje je vaša skrb za sočloveka?
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
vidiš, ampak zaprti javni prostori so med drugim tudi privat lastnina (od gostincev) in o tej svobodi odločanja jaz govorim. zato sem njemu tudi napisal da on tega itak ne bo zastopil.
Zakaj nekdo ki ima LASTEN prostor ne sme odločiti ali bo namenil prostor nekadilcem ali kadilcem.
Glede na to, kaj želiš dokazati, je tole več kor slaba analogija. Pravzaprav neke vrste samomor iz zasede. Zakaj?Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
No, saj vidim, da razumeš. Tako pač je, za vsakega kadilca, ki mu je žal, da se ne more kaditi v lokalih, se najde en junkie, ki mu je žal, da se v lokalu ne more pičiti v žilo.
Se podpišem pod tole in dodajam, da sem kave že odpustil.Citat:
Uporabnik Steve pravi:
dvigovanje cen ne bo zagotovilo preživetja, prej bo pospešilo propad.
Čisto prav jim je da jim je promet padel, ker so lepo izkoristili ojro za podražitve. Se spomnite lani? Kava v mariboru pod 200 sit, ponekod malenkost čez, zdaj lahko pod 1 euro samo sanjaš. Da o sokovih, ko plačaš za 2 deci isto kot v trgovini za 3 litre niti ne govorim. Kaj šele alkoholne pijače. Včasih si se ga za 5 jurjov napil do smrti, zdaj še ni niti za odvzem vozniškeIn to vse se je zgodilo pred protikadilskim zakonom!
Jaz itak že dolgo ne zahajam v gostilne tolko kot nekoč, če pa mislijo še dalje navijat cene, pa še bom teh 5 kav tedensko opustil!
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Glede na to, kaj želiš dokazati, je tole več kor slaba analogija. Pravzaprav neke vrste samomor iz zasede. Zakaj?Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
No, saj vidim, da razumeš. Tako pač je, za vsakega kadilca, ki mu je žal, da se ne more kaditi v lokalih, se najde en junkie, ki mu je žal, da se v lokalu ne more pičiti v žilo.
Ker je posedovanje in prodajanje droge prepovedano. Kajenje pa ni.
Medtem pa ne uživanje droge, ne kajenje nista prepovedana.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
želje so eno, odvzemanje pravic je pa nekaj drugega. samo to.
debatirati nima smisla več o tem, ti bom povedal pa samo eno: za vsako rit obstaja palca. In slej ko prej bo to tudi tebe teplo oz. vse se vrača vse se plača.
In ko bodo tebi omejevali pravice, se zna zgodit da bo slika obrnjena...takrat te bom spomnil na ta zakon ki ga tako vneto zagovarjaš...
veš, žide so tudi po zakonih preganjali v nacistični nemčiji. ti se bi strinjal s tem. jaz pa ne. in tu je razlika. ker zate sta država in zakon sveta, zame je pa to omejevanje svobode.
over'n'out