jamranje gostincev

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
kje je moja svoboda odločanja, če želim peljati 100 na uro skozi mesto?
kje je moja svoboda odločanja, če želim celo noč nabijati muziko na glas?
kje je moja svoboda odločanja, če želim prečkati državno mejo brez osebnega dokumenta?
kje je moja svoboda odločanja, če želim kupiti kilo heroina?
..

ti nimaš 10 čistih! stvarno!

ah, brezveze se matrat....itak ne boš dojel.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Lahko pa greš pod vlak.

edino to bi takemu pomagalo
crazy1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Saj je v drugih sektorjih tudi tako, da država z raznimi inšpektorji kontrolira, kaj nekdo lahko ponuja in kaj ne, kaj se lahko nekje počne in kaj ne. V supermarketih se, recimo, ne sme prodajati (agresivnih) zdravil, čeprav bi Spar nedvomno imel še več profita, če bi prodajal še zdravila. Verjamem, da komu zelo paše kupiti antibiotike poleg kruha, kot paše nekaterim ljudem ob kavici skaditi cigaret, zakaj se to sploh omejuje? Še več profita bi Spar imel, če bi prodajal kokain, heroin itd. Je to tudi kratenje pravice odločanja? Pač, če si lahko kar za eno rastlino (indijsko konopljo) izmislijo, da jo je ilegalno sejati, si lahko izmislijo tudi, da je kajenje v lokalih ilegalno, sploh ni nobene razlike. Če je kakšna, jo kar izpostavite, jaz je ne vidim, ker bi verjetno ljudje radi v lokalih tudi kadili marihuano (in jo gostinci ponujali), če bi jo smeli. In potem "kratenje pravice svobodnega odločanja" gre v neskončnost.

Kadilec ima še vedno pravico kaditi, a ne v zaprtem javnem prostoru, tako kot imam jaz pravico nositi prižgan mobilni telefon, a ne v letalu, imam pravico srati, a ne na ulici. Buuuuuuu, nacizem.

Sicer sem presenečen nad zakonom, ker enkrat izjemoma finančne koristi za državo od njega ne vidim. To me najbolj bega. Mogoče pa bo sledila faza 2 tega zakona, grajenje državnih kadilnic, ker je zdaj nastala niša visokega povpraševanja in premajhne ponudbe kombinacije kavice + cigaret. Te namenske kadilnice bi lahko kavico ponujale po 7€ ali še DRAŽJE in imele ogromno profita. Vsebina te teme to dobro dokazuje, še bolj eksplicitno pa Gaston:

Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Ne glede na cene, mi imamo dnar...
cheer.gif

grin1.gif

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
kje je moja svoboda odločanja, če želim prečkati državno mejo brez osebnega dokumenta?
..

Ima deset čistih. Namesto izmikanja raje argumentiraj. Če je sploh možno.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
imaš prav. še vedno nisem dojel, v kateri ustavi si pobral izraz "svoboda odločanja"
bonk.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
vsi vemo da je kajenje razvada! pa kaj!?
pa dejmo potem rajš vse ukint. bomo bli najbolj zdrav narod na svetu. kot sem rekel: enako kot za čike naredimo tud za alkohol. Popolna prepoved. Študentje bodo veseli, vaški pijančki prav tako, ceste bojo bolj varne, kakšna ženska bo manj pretepena....itd itd...

zakaj pa ne? Konopljo so že prepovedal pred 60 leti (malo manj sicer, nima veze), sedaj še tobak, alkohol, kavo, nezdravo prehrano (ja, ja - kruhke tud)..... tko...dejmo VSE prepovedat kaj je možno da bo povečalo stroške zdravljenja...
da bo ja država prišparala
crazy1.gif

aja...neki smo pa pozabil....sex! sex bo treba tud prepovedat...ja, sej veš: zdravila za aids so tooolk draga da recimo en pacient naredi tolk stroškov da je za bankrot! Ah ja, no, pa dejmo še sex prepovedat. Če boš hotel imet otroka si ga boš lepo na roke vrgel, hitro podstavil flaško pa laufal do dohtarja da bo umetno zaplodil!
wooohooo! Taprav življenje, ni kej.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:

Citat:
Uporabnik Ares pravi:

Citat:
Uporabnik sass pravi:

..

Ima deset čistih. Namesto izmikanja raje argumentiraj. Če je sploh možno.

res?

recimo pri prvem: cesta ni njegova - lokal je od lastnika. lahko si zgradi celo mesto in svoje privat cesto. pa lahko tam dirka kolikor mu paše...

pri drugem: glasbo lahko nažiga celo noč, če ne bo uhajala v druge prostore ki niso od njega....kako to narediš? se ve

pri tretjem: državna meja ni tvoja! je od nekoga drugega lastnina in on zahteva od tebe dokument če hočeš k njemu na obisk. če boš ti imel dve državi, boš lahko prestopal brez dokumenta. torej: druga država ni njegova, lokal je od lastnika

pri četrtem: komot lahko kupiš kilo heroina.

prav tako se lahko vržeš pod vlak, zadaviš, utopiš, ustreliš, itd itd itd....

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

vsi vemo da je kajenje razvada! pa kaj!?

pa dejmo potem rajš vse ukint. bomo bli najbolj zdrav narod na svetu. kot sem rekel: enako kot za čike naredimo tud za alkohol. Popolna prepoved. Študentje bodo veseli, vaški pijančki prav tako, ceste bojo bolj varne, kakšna ženska bo manj pretepena....itd itd...

zakaj pa ne? Konopljo so že prepovedal pred 60 leti (malo manj sicer, nima veze), sedaj še tobak, alkohol, kavo, nezdravo prehrano (ja, ja - kruhke tud)..... tko...dejmo VSE prepovedat kaj je možno da bo povečalo stroške zdravljenja...

da bo ja država prišparala
crazy1.gif

aja...neki smo pa pozabil....sex! sex bo treba tud prepovedat...ja, sej veš: zdravila za aids so tooolk draga da recimo en pacient naredi tolk stroškov da je za bankrot! Ah ja, no, pa dejmo še sex prepovedat. Če boš hotel imet otroka si ga boš lepo na roke vrgel, hitro podstavil flaško pa laufal do dohtarja da bo umetno zaplodil!

wooohooo! Taprav življenje, ni kej.

No, saj vidim, da razumeš. Tako pač je, za vsakega kadilca, ki mu je žal, da se ne more kaditi v lokalih, se najde en junkie, ki mu je žal, da se v lokalu ne more pičiti v žilo. Za to, kaj od tega dvojega je še v redu, kaj pa ne, ni univerzalnega pravila, kot ga ti poslavljaš, ampak so le subjektivna.

Pa tudi rahlo preveč dramatiziraš. Kajenje ni nasploh prepovedano, ampak le v zaprtih javnih prostorih, kjer pa je prepovedan tudi seks, če ga že omenjaš.

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
vidiš, ampak zaprti javni prostori so med drugim tudi privat lastnina (od gostincev) in o tej svobodi odločanja jaz govorim. zato sem njemu tudi napisal da on tega itak ne bo zastopil.

Zakaj nekdo ki ima LASTEN prostor ne sme odločiti ali bo namenil prostor nekadilcem ali kadilcem.

Nemčija uvaja, Avstrija uvaja....ne, ampak mi smo najbolj pametni in imamo bolj papeški zakon od papeža. Za koji ku*c je treba to!?

Zakaj popolna prepoved?! Kar bi lahko naredil, je to, da bi dali lahko vsaj izbiro: imej za kadilce, ampak: tole pa tole pa tole...

sam ne, je preveč dela za je*ene inšpektorje ker bi moral dejansko preverit stanje. Je nalažje prepovedat v nulo.

Za to mi gre ta zakon na K. In kar je še najbolj žalostno - folk dejansko misli da zdej se bo pa med in mleko cedilo....

v resnic so jih pa samo grdo v čokoladno oko nabili s hrbta. Pljuvamo po lastnem folku in to je narobe, ampak je pa odličen purfel za naše politike. žalost da imamo take ovce...

in ja, žalost da še kako drži v sloveniji rek: če sosedu krava crkne, slovenc ima žur
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
recimo pri prvem: cesta ni njegova - lokal je od lastnika. lahko si zgradi celo mesto in svoje privat cesto. pa lahko tam dirka kolikor mu paše...

V privatnih prostorih lahko tudi še vedno kadiš.

Citat:
Uporabnik Ares pravi:
pri drugem: glasbo lahko nažiga celo noč, če ne bo uhajala v druge prostore ki niso od njega....kako to narediš? se ve

Lahko kadiš celo noč, če dim (niti malenkost) ne bo uhajal v druga dihala, ki niso tvoja. Kako to narediš? Se ve, kadiš doma.

Citat:
Uporabnik Ares pravi:
pri tretjem: državna meja ni tvoja! je od nekoga drugega lastnina in on zahteva od tebe dokument če hočeš k njemu na obisk. če boš ti imel dve državi, boš lahko prestopal brez dokumenta. torej: druga država ni njegova, lokal je od lastnika

Če "si lastiš" dve državi, lahko med njima prestopaš brez dokumenta, če "si lastiš" eno državo, lahko ukazuješ, kaj se bo počelo v lokalih, ki se nahajajo znotraj nje.

Citat:
Uporabnik Ares pravi:
pri četrtem: komot lahko kupiš kilo heroina.

Dokler te ne dobi policaj. Komot lahko kadiš v lokalu, dokler...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik sass pravi:
gostinci jokajo, da jim promet upada, jaz pa vas sprašujem, ali vam je res tako pomemben tisti cigaret? kje je vaša skrb za sočloveka?

Odgovarjam ti zgolj zato, da ne boš mislil, da je tvoj miselni zasuk šel neopažen mimo.

Če boš nekoliko pobrskal nazaj, boš ugotovil, da se nikjer ne sklicujem na gostince - reveže in nikoli nisem pozival k nesprejemu in/ali umiku zakona zaradi njihove dobrobiti.

Za razliko od velike večine vas, ki se neumorno sprenevedate, da podpirate zakon predvsem zaradi ubogih kelnerjev in njim podobnih zlorabljenih pasivnih kadilcev ter skrbi za njihovo zdravje.

V bistvu pa vam gre pa le za lastno rit. In v njenem imenu ste pripravljeni požegnati še tako neumne poteze nesposobnih populističnih politikov. Da o simptomatiki tovrstnih zakonov sploh ne govorim...

Tu je catch, ne pa v tem ali smem prižgati čik, ko grem na kavo ali pir. Slednje je banalna malenkost, ki pa se mi zdi zgolj zanimiva iztočnica za podjebavanje tistih, katerih argumenti ne zdržijo trezne presoje. Z zanimanjem namreč opazujem, kako dolgo se bodo oklepali lastnih laži, da jim gre pri vsem skupaj le za zdravje pasivnih kadilcev, ki jim po prihodu domov smrdi pulover, včasih pa, bogobvarji, celo še jakna.
V to kategorijo lahko mirno uvrstiš prav vse moje poste v tej temi.

Resna debata na to temo pa je že davno mimo...

Ave!

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

vidiš, ampak zaprti javni prostori so med drugim tudi privat lastnina (od gostincev) in o tej svobodi odločanja jaz govorim. zato sem njemu tudi napisal da on tega itak ne bo zastopil.

Zakaj nekdo ki ima LASTEN prostor ne sme odločiti ali bo namenil prostor nekadilcem ali kadilcem.

Zato, ker tudi nekdo, ki ima lasten prostor, ne sme sam odločiti, da bo prodajal orožje ali zdravila, ampak ga mora prej "požegnati" država. Le zato. Kje je meja za kaj, še zmeraj določa država. Nisem nikjer pisal, da je ta meja pravilno potegnjena, ampak to, da kajenje ni edina stvar, pri kateri je meja MORDA "napačno" potegnjena, takih stvari je še ogromno, pa še z vsako smo se morali sprijazniti.

Jaz želim nižje davke, nekdo cigarete v lokalih, nekdo pa heroin v šolah. Vsaka želja ima svojega lastnika.

Nazadnje urejeno:

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Ne vem točno, kako se imenuje, znam pa priti do njega
grin1.gif

V glavnem, greš iz rondoja pri vrtojbenskem mejnem prehodu za center Gorice, pri semaforju greš naravnost (desno greš proti Famili, Lidlu, Pitarellu) in gledaš levo.
Se jutri zapeljem mimo in ti napišem.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
No, saj vidim, da razumeš. Tako pač je, za vsakega kadilca, ki mu je žal, da se ne more kaditi v lokalih, se najde en junkie, ki mu je žal, da se v lokalu ne more pičiti v žilo.
Glede na to, kaj želiš dokazati, je tole več kor slaba analogija. Pravzaprav neke vrste samomor iz zasede. Zakaj?

Ker je posedovanje in prodajanje droge prepovedano. Kajenje pa ni.
Medtem pa ne uživanje droge, ne kajenje nista prepovedana.

Pa vendar, dušebrižniki trdijo(-te), da je droga škodljiva. Prav tako je škodljiv tobak. Zato ne razumem, zakaj ne bi preprosto prepovedali prodaje tobačnih izdelkov. Seveda izključno v imenu skrbi za zdravje. Si za?

Pred dokončno odločitvijo pa le ne pozabi na drobni tisk! Tam namreč piše, da bo država tako ali drugače izpadle davke prinesla notri. Realno gledano bo pokasirala raje malo več, kot pa manj. Vendar bo šlo to 'not-prinašanje' na račun vseh, ne le kadilcev.
Pa saj ti najbrž ne bo problem dati dodatnih par 100 EUR letno državi, ko pa boš s tem prispeval k drastičnemu zmanjšanju kajenja in posledično neprimerno bolj zdravemu življenju vseh Slovencev. Pa še cote bodo non-stop dehtele in vam jih najbrž sploh ne bo več treba prati.

Torej, si še za? Je za morda kdo drug od tistih, ki tako vneto podpirate zakon?

Kdo bo torej prvi začel z agitiranjem za zakon o popolni prepovedi prodaje tobačnih izdelkov?
grims-1.gif

Ima mojo podporo.

Ave!

@sass: tudi ta post spada v tisto prej omenjeno kategorijo

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
dvigovanje cen ne bo zagotovilo preživetja, prej bo pospešilo propad.
Čisto prav jim je da jim je promet padel, ker so lepo izkoristili ojro za podražitve. Se spomnite lani? Kava v mariboru pod 200 sit, ponekod malenkost čez, zdaj lahko pod 1 euro samo sanjaš. Da o sokovih, ko plačaš za 2 deci isto kot v trgovini za 3 litre niti ne govorim. Kaj šele alkoholne pijače. Včasih si se ga za 5 jurjov napil do smrti, zdaj še ni niti za odvzem vozniške
bonk.gif
In to vse se je zgodilo pred protikadilskim zakonom!
Jaz itak že dolgo ne zahajam v gostilne tolko kot nekoč, če pa mislijo še dalje navijat cene, pa še bom teh 5 kav tedensko opustil!
Se podpišem pod tole in dodajam, da sem kave že odpustil.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
želje so eno, odvzemanje pravic je pa nekaj drugega. samo to.

debatirati nima smisla več o tem, ti bom povedal pa samo eno: za vsako rit obstaja palca. In slej ko prej bo to tudi tebe teplo oz. vse se vrača vse se plača.

In ko bodo tebi omejevali pravice, se zna zgodit da bo slika obrnjena...takrat te bom spomnil na ta zakon ki ga tako vneto zagovarjaš...

veš, žide so tudi po zakonih preganjali v nacistični nemčiji. ti se bi strinjal s tem. jaz pa ne. in tu je razlika. ker zate sta država in zakon sveta, zame je pa to omejevanje svobode.

over'n'out

Nazadnje urejeno:

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
S svojim telesom delaj kaj hoces, dokler ne ogrozas drugih. To velja za vse in ne samo za kajenje. To je tak kot, da bi Junkie s svojo iglo pikal po drugih. kadite v odprth prostorih, oz. doma. Btw. me zanima kolk od kadilcov vas kadi v svojem stanovanju, oz. avtu.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
No, saj vidim, da razumeš. Tako pač je, za vsakega kadilca, ki mu je žal, da se ne more kaditi v lokalih, se najde en junkie, ki mu je žal, da se v lokalu ne more pičiti v žilo.
Glede na to, kaj želiš dokazati, je tole več kor slaba analogija. Pravzaprav neke vrste samomor iz zasede. Zakaj?

Ker je posedovanje in prodajanje droge prepovedano. Kajenje pa ni.
Medtem pa ne uživanje droge, ne kajenje nista prepovedana.

Imaš prav. Ponujam ti kar drugo analogijo. Seksanje ni prepovedano. Seksanje na javnih prostorih pa je prepovedano (vem, ker sem zasledil višino kazni za to početje). Za vsakogar, ki si želi cigareta v lokalu, se najde tudi kdo, ki želi seksati na mizi v lokalu. Če je prepoved tega dobra ali ne, pa naj vsak presodi kar sam. Da je prva analogija bila slaba, niti ni tako pomembno, saj veš, na kaj sem ciljal in da je dobrih analogij še veliko več.

Tisto o zagovarjanju protikadilskega zakona bom spregledal, ker nikjer nisem izrazil svojega stališča do protikadilskega zakona, ker ga dejansko sploh nimam, tako da verjetno vse skupaj ne leti name.

Trdim le, da ima vsak izmed nas težnjo po bojkotiranju drugega zakona. Lahko te pa vprašam po tvojem stališču glede seksa v javnosti (ali kakanja, golote, uriniranja, gotovo te kaj moti) in ti ob bok postavim podivjanega nimfomana, potem ti pa naj on pridiga o zgrešenem "dušebrižništvu", tako kot ti nekaterim nekadilcem. Ah, ta subjektivnost.

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

želje so eno, odvzemanje pravic je pa nekaj drugega. samo to.

debatirati nima smisla več o tem, ti bom povedal pa samo eno: za vsako rit obstaja palca. In slej ko prej bo to tudi tebe teplo oz. vse se vrača vse se plača.

In ko bodo tebi omejevali pravice, se zna zgodit da bo slika obrnjena...takrat te bom spomnil na ta zakon ki ga tako vneto zagovarjaš...

veš, žide so tudi po zakonih preganjali v nacistični nemčiji. ti se bi strinjal s tem. jaz pa ne. in tu je razlika. ker zate sta država in zakon sveta, zame je pa to omejevanje svobode.

over'n'out

Saj mi že omejujejo "pravice". "Pravico" do neplačevanja davkov (to ni nič manjša pravica, kot "pravica" do kajenja v lokalih), specifično. Tega ne maram. Sem napisal ali nisem? Kje si razbral, da so zame zakoni sveti in da zagovarjam protikadilski zakon, mi pa tudi ni jasno.

Nazadnje urejeno: