jamranje gostincev

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

kako ne?

ja ti pravim da ne. V lokalu se ne sme kadit. O kadilnicah ni ne duha ne sluha...

ker če bi pisalo vsaj za kadilnice, potem bi kadilci imeli neko alternativo...tko nimajo nič...

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
a ni tak da se se sprejema pravilnik o kadilnicah... ker kolikor se jaz spomnim zakon predvideva kadilnice v katere pa bo prepovedan vnos pijace / hrane... ampak da same kadilnice se niso definirane...

ker tak je bil ves hec predstavljen...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
ne, kadilnic v zakonu ni. NAJ BI BILO pa sprejeto...enkrat...v prihodnosti
wink-1.gif
če verjamemo temu...

zakon so tak dal ven kot da bi rekli: z motorji se ne smeš več vozit po cesti ker so preveč nevarni...bomo pa enkrat v prihodnosti dal ven dopolnilo ki ti bo omogočal vožnjo...

isti sranje, različito pakovanje. trenutno je = ne sme se kadit in nimajo alternative

Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
ammm...glej alkoholik, da se izognem ponavljanju... KLIK. Tudi na ostalo sem ti odgovril, zato res ne štekam zakaj spet isto pišeš.
crazy1.gif

@tis: bravo. V parih vrsticah si pokazal, da si nekulturen. In da imaš težave z razmišljanjem.
Citat:
1.) @burekm: Hkrati ZVCP velja za vse udeležence...prepoved kajenja pa ne. Doma lahko še vedno kadiš. In to predstavlja alternativo lokalom.
Seveda... izgradi si poligon in tam (doma) boš lahko počel karkoli boš hotel. Primerjava je torej 1 - 1.

Temu ti praviš primerjava 1 - 1
13.gif

Resno misliš?
Da ponovim tole logiko....alternativa vožnji po ZVCP je, da si narediš lastni poligon in ne upoštevaš ZVCP?
In ta alternativa je enaka (1-1) alternativi kadilca, ki se odloči, da ne bo kadil v lokalu ampak, da bo doma nekaj spil in zraven normalno kadil?
bonk.gif

hysterical-1.gif

Bravo.
aplauz.gif

In ti misliš, da te bom resno jemal, ko praviš, da je nekdo glup ko točak?
zmaga.gif

Ahhhhh......

@gretzky: že večkrat je bilo povedano (vsaj na mobisuxu), da obstaja veliko drugačnih rešitev, kjer ti ravno tako ne bi smrdel po cigaretih, ko bi odšel iz gostilne.

Je pa žalostno, da se določen slab zakon obdrži zaradi ega tistih, ki so ga predlagali in sprejeli.
In to podpiramo...kaj ne?
confused-1.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
@ares: alternative SO. Vendar so ali drage (primer pokrivanja vrtov) ali nepraktične - t.i. kadilnice.

Kadilnice v zakonu so.

7. člen

Besedilo 17. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Kadilnica mora izpolnjevati naslednje pogoje:
- prostor mora biti urejen tako, da iz njega ni mogoč pretok s tobačnim dimom onesnaženega zraka v drug prostor,
- prostor ne sme biti namenjen prehodu v druge prostore in ne sme presegati več kot 20 odstotkov skupne površine javnega in/ali delovnega prostora,
- prostor mora biti namenjen izključno kajenju, strežba v prostoru ni dovoljena,
- v prostoru se ne sme uživati hrane in pijače.
Podrobnejše pogoje, ki jih mora izpolnjevati kadilnica, določi minister, pristojen za zdravje.«.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
se opravičujem za napačne informacije. jaz sem imel informacije da o kadilnicah ni ne duha ne sluha...

" Podrobnejše pogoje, ki jih mora izpolnjevati kadilnica, določi minister, pristojen za zdravje."
kje pa se te pogoje da dobit?

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Hja, se bojim, da niso določili teh podrobnejših pogojev.

Našel pa sem tole:

"...Podrobnejše pogoje doloci minister za zdravje v 30 dneh od uveljavitve zakona, kar pomeni do 4.
septembra.
V casu od uveljavitve zakona do dolocitve podrobnejših pogojev za kadilnice podjetja smejo
uporabljati kadilnice, ki izpolnjujejo z zakonom dolocene pogoje...."

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:

@gretzky: že večkrat je bilo povedano (vsaj na mobisuxu), da obstaja veliko drugačnih rešitev, kjer ti ravno tako ne bi smrdel po cigaretih, ko bi odšel iz gostilne.

Je pa žalostno, da se določen slab zakon obdrži zaradi ega tistih, ki so ga predlagali in sprejeli.
confused-1.gif

Ja, ampak takšnih rešitev jaz v praksi nisem zasledil.
Ne, ne strinjam se s tem, da se kakršenkoli zakon obdrži samo zaradi ega predlagateljev. Pa naj bo dober ali slab. Pri meni ne zdrži utemeljitev nečesa samo na osnovi ideje "Tako bo zato, ker sem jaz tako rekel. Jaz imam premoč in zato bom jaz postavljal pravila."
Je pa ta zakon ena izmed zelo redkih stvari, ki jih podpiram pri tej vladi (priznam, da zaradi sebičnih razlogov). Moraš imeti res velika jajca, da sprejmeš tak zakon, ali pa si res velik butec.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Približno 7 strani že mlatite eno in isto.

Se strinjam, da kadilski zakon je pripomogel k temu, da je obisk manjši. Pač se bodo sedaj mogli gostilničarji malo bolj potrudit za svoje stranke. Kaj je lepšega odpret lokal, napokat notri pijačo in kelnarco in čakat da ti denar pride na dveh nogah. Sedaj se bo pokazalo kdo ima malo podjetniške žilice.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
ksz....

Ne ga srat da ni kadilnic. Jst sm danes prvo vidu, in je popolnoma v uporabi v zaprtem prostoru. Vidiste alternativa je. Bo pač gostilničar nekaj investiral pa zopet mastne $$$ kasiral. A ni lepa rima.

Glede upada prometa pa tko, res najbolj trpijo vaške gostilne, ampak po drugi strani je pa ravno na vaseh ponavadi največ placa zunej. Naj se znajdejo pa postavijo kakšne nadstreške in gobe pa naj veselo kasirajo naprej.

In kar se pa samega zakona tiče, namenjen je za dobro vseh. Kadilcev in nekadilcev. Sam ljudje morejo spregledat da svett ni črno bel temveč zelen
grin1.gif

Drugači pa se bo zgodila Darwinova naravna selekcija, preživeli bojo samo tisti ki bodo dovolj prilagodljivi in podjetni.

Glede državljanske nepokorščine pa sam da je meni bit inšpektor, bi z takšnim nasmeškom
grin1.gif
talal kazni.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:

Glede državljanske nepokorščine pa sam da je meni bit inšpektor, bi z takšnim nasmeškom
grin1.gif
talal kazni.

jaz tudi
cheer.gif
pol bi jih pa res lahko hitro zaprli

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Trigger smo enkrat za foro v enem lokalu vprašali, če bodo imeli kadilnico. In je kelnarca rekla, da se ne splača. Notri ne sme biti pijače in jedače in na enkrat naj bi šli lahko notri samo 3-je ljudje. Kako dejansko pa je s temi kadilnicami pa ne vem.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
No omemba kadilnice je bila namenjena Aresu ki pravi da kadilci nimajo alternative.

Sam vnos pijače v kadilnico drugači ni kazniv. Je pa res da vsa stvar niti ni praktična. Samo glede na to da je takšen zakon sprejet s strani ljudi ki smo jih sami izvolili, ga je treba upoštevat. Če me vprašaš ali se mi gostinci smilijo, se mi ne. Marže lahko tudi jaz pri mojem poslu nabijem v nebo in potem jočem da zaradi 1000+1 razloga nimam dela in se grem smilit sam sebi v medije.

Povem vam da vsi tisti, ki imajo kvalitetno ponudbo za pošten denar ne jamrajo ampak delajo. Nobeden od tehle bogih gostincev ne vidi da če povprečen državljan spije 2 kavi na dan s tem zapravi skoraj 1/5 plače. Ne to tlele ni pomembno. Zakon je tisti ki jih jebe, ker tudi to da je kruh, mleko pa meso dražje ne pripomore nič k temu da ljudje ne hodijo več toliko v bare in to v času ko so letni vrtovi še odprti in se lahko kadi zunaj BP.

Ma dejte no sej je vse skupej prav smešno.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:

confused-1.gif

Ja, ampak takšnih rešitev jaz v praksi nisem zasledil.
Ne, ne strinjam se s tem, da se kakršenkoli zakon obdrži samo zaradi ega predlagateljev. Pa naj bo dober ali slab. Pri meni ne zdrži utemeljitev nečesa samo na osnovi ideje "Tako bo zato, ker sem jaz tako rekel. Jaz imam premoč in zato bom jaz postavljal pravila."
Je pa ta zakon ena izmed zelo redkih stvari, ki jih podpiram pri tej vladi (priznam, da zaradi sebičnih razlogov). Moraš imeti res velika jajca, da sprejmeš tak zakon, ali pa si res velik butec.

Takih rešitev PRI NAS v praksi nisi zasledil. Poglej malo okoli sebe...ostale države.

Ne, ne rabiš imeti jajca in biti butec, da sprejmeš tak zakon. Podpira ga namreč večina volivcev. Večinoma nekadilci, ki so - kot ti, ki to priznavaš - sebični.

Zaradi tega je moje mnenje, da je ta zakon v prvi vrsti političen.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
aha a ti pa kot kadilec pa nisi sebicen? tebi se gre za tvojo rit isto kot meni za mojo.... meni pase da ne pridem dam vec zasmraden... da me ne pecejo oci... in da lahko v gostilni v miru pojem brez da mi iz sosednje mize (kao kadilski oddelek) en dodaja aromo tobaka k skampom na zaru (mmm kako dober okus..)

he he sem vedel da so kadilnice predvidene... torej imajo tudi gostinci alternativo....

mi je smesno... grem vceraj na pivo in pizdim nad cenami... pa mi rece kelnarca da kaj se jezim itak se vse drazi... da se drazi meso, mleko, kruh... in gledam uno flaso lasko pa ni in ni bla podobna kili kruha ali rostbif pecenki... vem pa tudi da je PLG nazadnje podrazil lansko leto...

danes v dnevniku sem prebral komentar da ce bodo gostinci dovolili kajenje da naj tudi mi nekadilci izvajamo protest in odidemo brez placila vun...

se enkrat... jamranje gostincev je brezzvezno... naj malo prevetrijo ponudbo zamenjajo tecne kelnarce, dodajo kaksno akcijo...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Resnično ta zakon, ki 100% prepoveduje, ni dober. Škoduje gostincem, ker bi, če tega zakona ne bi bilo, zagotovo imeli večji promet.Tako pa so z zakonom del populacije, ki bi zagotovo hodil v lokale in z veseljem konzumiral pijače izločili.

A, ja, ne govorim o protikadilskem zakonu, ampak o zakonu, ki prepoveduje strežbo mladoletnim. Še tega ukinimo, da bodo gostinci imeli več prometa:)