Odvisniki kar ne nehajo
1. Kadite se naprej, kjer hocete, samo ne v javnih prostorih. Ceprav so tudi tu izjeme in tam se lahko kadi (ustanove za mentalno zdravje in zapori - navalite)
2. Zakon ni naperjen proti vam, ali pa gostincem (glej točko 1 -> vsi javni prostori), namenjen je za zaščito nekaj promilov ostalih osebkov (po vaši oceni še manj), ki bi radi zmanjšali verjetnost bolezni, ki jih povzroča pasivno kajenje. Večina njih se teh nevarnosti niti ne zaveda, niti se ne more braniti. Zato lahko še vedno zastrupljate svojega otroka (kadite doma in mu bodite svetel vzgled), ampak mojega pa res pustite pri miru.
3. Sem zelo demokratičen in trdim, da je bil prejšni zakon dober. Problem je bil samo to, da se ga nekdo ni držal. Po vaše verjetno nekadilci.
4. Sem pa tudi praktičen. Ker je bil prejšni zakon dober, a preveč ohlapno napisan in so ga (verjetno nekadilci) stalno izigravali, so sprejeli novi zakon, ki je napisan tako, da je nadzor zelo enostaven. Če se v javnem prostoru kadi, se plača.
5. Imam tudi nekaj osnovnega ekonomskega znanja:
- statistika pravi, da je po počitnicah poraba v lokalih vedno zmanjša
- cene so v lokalih šle gor že pri uvedbi Evra, še bolj pa po koncu dvojnega označevanja cen. Mimogrede takrat se je tudi začel inflacijski val.
- krediti, ki imajo variabilno obresto mero so šli gor 30.6
Ergo, za tiste, ki morajo paziti koliko trošijo, je situacija postala rahlo problematiča. Za tiste, ki imajo dovolj denarja se ni spremenilo nič. Ampak ti že do sedaj niso hodili v male lokalče.
Ker, odvisniki, saj je bilo lepo vreme, zakaj pa niste sedeli na vrtovih. Junija so bili tudi vsi lokali noter prazni, vrtovi pa nabiti, kaj je bilo pa septembra drugače? Glede na jamranje gostincev ste vi hodili junija na vrtove, septembra pa ne. Ali pa septembra niso hodili v lokale tisti, ki jih tu gor tako ali tako ni, ker nimajo denarja za mesečni priklop Interneta. Ker mali lokali z lokalnimi pijančki služijo na teh, ne pa na nas. Hodim v iste lokale kot prej, popijem isto kot prej, in ker vem, kako težko je vam odvisnikom, se toplo oblečem, da lahko sedim z vami zunaj.