Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kaj pa vsi nasprotniki zakona pravite o temu: http://24ur.com/naslovnica/servisi/vizita/20071017_3107897.php
nima nikakršne veze z razlogom zakaj je ta zakon bil vpeljan...
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kaj pa vsi nasprotniki zakona pravite o temu: http://24ur.com/naslovnica/servisi/vizita/20071017_3107897.php
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Res? Preberi dobro in pomisli še enkrat.
1. Pravim, da se ta tema (pa tudi zakon) predvsem dotika kajenja v gostilnah in tudi moji posti so v tej smeri.Citat:
Uporabnik tis pravi:
Zarad tega bi tvoje vprašanje obrnil:Citat:
Hkrati pa je zaskrbljujoč podatek, da se zaradi prepovedi kajenja na javnih mestih povečuje kajenje doma.
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
se ne mislim pregovarjat...preberi si celo temo in vse kar sem napisal, pa potem vprašaj konkretno vprašanje.
sam sem za to,
-da delavci, ki bi morali delati v takem prostoru dobijo dodatek pri plačilu (za delo v za zdravje škodljivem delovnem prostoru) ki bi moral biti kr konkreten
-da se da izbira lastniku lokala (seveda pod pogoji ki smo jih v tej temi že 1000000x obdelali)
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Nekdo ima malo težav... burek: iskreno sožalje.
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Nekdo ima malo težav... burek: iskreno sožalje.
Nimam težav. Razen pri debati z osebki, ki ne znajo debatirati....
Lp
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Z mrzlim zrakom se prehlad ne prenaša, zategadelj ne trosi neumnosti.Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Zdej če se boš prehladil, bodo spet kadilci krivi. Mogoče pa lahko naredite prepoved na mrzel zrak in hladne stole na vrtovih lokalov. To je sigurno z zdravstvenega vidika huda tema.
Citat:
Ali mraz povečuje možnosti za nastanek prehlada?
Prepričanje je zmotno. Mraz ne povečuje možnosti za nastanek prehlada oz. ne poslabšuje nastalega obolenja.
Pri nastanku prehlada so odločilni virusi. Osebe z normalnim imunskim sistemom imajo kar 95 odstotkov možnosti, da se okužijo, če pride virus v stik z nosno sluznico. 75 odstotkov okuženih razvije prehladne simptome, 25 odstotkov pa ne, čeprav je do okužbe prišlo. Predvidevajo, da se simptomi ne razvijejo pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne bodi preveč svetohlinski. V kemičnih tovarnah delajo s hudo sumljivimi zadevami, pa se bolj malo brigate za njih. Dobijo dodatek na pogoje dela in to je to.
Citat:
In če odšteješ to skupno ocenjeno (nedokazljivo) število smrtnih žrtev, z ocenjeno število tistih, ki umrejo zaradi pasivnega kajenja doma in potem še tisti na delovnem mestu (delavci v gostinstvu, ki ne kadijo so izvzeti), dobiš kaj? Smešno nizko številko.
Še enkrat: Ja, pasivno kajenje je škodljivo. Vendar ne kritično. Sploh ko govorimo o gostilnah. In daleč od tega, da mi nekdo lahko pametuje o zdravju, ko kadim za sosednjo mizo.
Mi pa lahko pametuje o smradu - brez dvoma.
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Pa da gremo nazaj na topic.
1. Kot vidim si to, kar si prebral o novorojenčki avtomatično preslikal na otroke. Zanimivo...
2. Mlada družina v gostilnah? Je zlepa ne vidiš. V restavracijah? Da. V gostilnah? Think again...
Noben od teh novorojenckov ni umrl zaradi raka na pljucih. Katera "raziskava" pa to ocenjuje. Verjetno kaka zelo stara, ker nove "nekriticno in brez dokazov" obtozujejo cigarete za vse vrste bolezni in posledicno smrti.Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
a) ocenjuje se, da največ ljudi pri pasivnem kajenju umre zaradi pljučnega raka.
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
No vsekakor mislim, da se debatira z argumenti in ne z neumnimi kvazi izjavami kot je ta nad mano.