jamranje gostincev

Prohibicija se nanaša na kajenje v javnih prostorih in ravno to je komično. Doma v otrokovi sobi lahko kadiš po mili volji, ampak važno da se ne kadi v lokalu
hysterical-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Res? Preberi dobro in pomisli še enkrat.

no, kar ima veze s tem je samo to, da ta zakon še dodatno vpliva na zadnji stavek v omenjenem članku...
drugega pa ne...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Če se sprehodimo čez 17 strani te teme lahko najdemo veliko število posto-v o "nedokazanem škodovanju pasivnega kajenja". In če zadeve malo povežete mi pa odgovorite na vprašanje: doma boste torej pazili, da svojega otroka ne boste zastrupljali; drugod pa mislite, da bi vam moralo biti omogočeno zastrupljanje vseh ostalih (delavci, gosti, ...)

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
se ne mislim pregovarjat...preberi si celo temo in vse kar sem napisal, pa potem vprašaj konkretno vprašanje.

sam sem za to,
-da delavci, ki bi morali delati v takem prostoru dobijo dodatek pri plačilu (za delo v za zdravje škodljivem delovnem prostoru) ki bi moral biti kr konkreten
-da se da izbira lastniku lokala (seveda pod pogoji ki smo jih v tej temi že 1000000x obdelali)

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Kaj pa vsi nasprotniki zakona pravite o temu: http://24ur.com/naslovnica/servisi/vizita/20071017_3107897.php
1. Pravim, da se ta tema (pa tudi zakon) predvsem dotika kajenja v gostilnah in tudi moji posti so v tej smeri.
2. Da je ta link povezan s to temo z zadnjim stavkom:
Citat:
Hkrati pa je zaskrbljujoč podatek, da se zaradi prepovedi kajenja na javnih mestih povečuje kajenje doma.
Zarad tega bi tvoje vprašanje obrnil:
Kaj pa vsi zagovorniki zakona pravite o temu: http://24ur.com/naslovnica/ser...017_3107897.php
3. Da je primerjati škodljivost pasivnega kajenja doma, kjer je izpostavljen novorojenček s pasivnim kajenjem v gostilni, kjer je izpostavljena odrasla oseba, neumestno in neumno.
4. Da bi rad prebral raziskavo, ker je vedno težje najti objektivno in pravilno izvedeno raziskavo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
se ne mislim pregovarjat...preberi si celo temo in vse kar sem napisal, pa potem vprašaj konkretno vprašanje.

sam sem za to,
-da delavci, ki bi morali delati v takem prostoru dobijo dodatek pri plačilu (za delo v za zdravje škodljivem delovnem prostoru) ki bi moral biti kr konkreten
-da se da izbira lastniku lokala (seveda pod pogoji ki smo jih v tej temi že 1000000x obdelali)

Čestitam. Našel se je prvi človek v Sloveniji, ki zna ovrednotiti ceno človeškega zdravja.
aplauz.gif
Znesek mora biti kar konkreten. Verjetno bo različno za različne starosti, ker če 50-letna natakarica dobi raka na pljučih je to manj hudo, kot če za enako boleznijo zboli dvajsetletna študentka?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Nekdo ima malo težav... burek: iskreno sožalje.
13.gif

Nimam težav. Razen pri debati z osebki, ki ne znajo debatirati....

Lp

Še enkrat preberi vse svoje post-e v tej temi. Res ne razumem, kdo misliš, da si. Različne raziskave so pokazale škodljivost pasivnega kajenja (eno od teh omenja članek, katerega sem pripopal), pa ti še vedno bluziš, da raziskav ni. V zadnjem post-u si napisal kot, da so gostilne "le za odrasle". Seveda - le kaj bi v gostilni počela mlada družina. Če nekaj škoduje otroku to sigurno škoduje tudi odraslemu - morda v manjši mer a malo se zamisli: otroci imajo posledice zaradi relativno kratkotrajne izpostavljenosti - kaj pa tisti, ki 30 let delajo v gostinjstvu v zakajenih lokalih?

Ne govori, da ne znamo debatirati. Ti si pač toliko drugačen, da si non stop spreminjaš argumente in na novo iščeš razloge, da bi dokazal nedokazljivo. K sreči je nova ministrica že povedala svoje. Upam, da bodo inšpektorji v času napovedanih kršitev zakona aktivno delali.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Mirko pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Zdej če se boš prehladil, bodo spet kadilci krivi. Mogoče pa lahko naredite prepoved na mrzel zrak in hladne stole na vrtovih lokalov. To je sigurno z zdravstvenega vidika huda tema.
nahrung002.gif
Z mrzlim zrakom se prehlad ne prenaša, zategadelj ne trosi neumnosti.

Citat:
Ali mraz povečuje možnosti za nastanek prehlada?

Prepričanje je zmotno. Mraz ne povečuje možnosti za nastanek prehlada oz. ne poslabšuje nastalega obolenja.
Pri nastanku prehlada so odločilni virusi. Osebe z normalnim imunskim sistemom imajo kar 95 odstotkov možnosti, da se okužijo, če pride virus v stik z nosno sluznico. 75 odstotkov okuženih razvije prehladne simptome, 25 odstotkov pa ne, čeprav je do okužbe prišlo. Predvidevajo, da se simptomi ne razvijejo pri osebah z oslabljenim imunskim sistemom.

Pa pojdi parkrat na toplo noter in ven na minus... To zjebe... Pa recimo vlažno hladno vreme par stopinj nad 0 je bolj riskantno kot mirna zimska noč pri -25C

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.171
113
tis ne moreš ti bureku konkurirat ker on je prevelik strokovnjak za to področje
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne bodi preveč svetohlinski. V kemičnih tovarnah delajo s hudo sumljivimi zadevami, pa se bolj malo brigate za njih. Dobijo dodatek na pogoje dela in to je to.

Vidim, da ne poznaš predpisov s področja Varnosti in zdravja pri delu. Delodajalec je DOLŽAN delavcu zagotoviti take delovne pogoje, da le-ti ne ogrožajo njegovega življenja in zdravja. Kako pa se izvajajo je pa že druga zgodba. Mislim, da bi se inšpektorji lahko zlahka pokrili iz napisanih kazni, ne glede na požrešno administracijo.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Po mojih izkusnjah z odvisnika (imam tudi prijatelje, ki so se zdravili zaradi uporabe igel) jim je nemogoče karkoli dopovedati. Njim ne škodi, kadarkoli lahko prekinejo, sploh ni tako nevarno (aja, po njihovem so cigarete zelo nevarne), skratka vsaj svojo drogo brani.
Ampak kot sem že omenil. Kadilci imajo za sabo ogromno PR mašinerijo, ki jih zalaga z kvazi argumenti, poizkuša izpodbijati verodostojnost raziskav, ki jim škodijo, skratka, ki jim da izgovor za nadaljevanje odvisnosti.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
No vsekakor mislim, da se debatira z argumenti in ne z neumnimi kvazi izjavami kot je ta nad mano.
confused-1.gif

Verjamem, da se tvojim prijateljem ni dalo nič dopovedati - konec koncev pristali so na trdi drogi.
uf-1.gif

In ferdo....s kakšno pravico polagaš kadilcem besede v usta? Ne poznam kadilca, ki se ne bi zavedal škodljivosi cigaret in malo jih trdi, da lahko kadarkoli nehajo.
crazy1.gif

Seveda dopuščam možnost, da so tvoji prijatelji (poleg narkomanov) tudi bahači ali pa v rangu 13-16 let.

@tis: Ne rabim brati svojih postov- sem_jih_napisal. Imaš težave, da pozabljaš kaj pišeš? Zase lahko trdim, da nimam tega problema.

Glede na napisano sklepam, da dlje kot do člankov o raziskavah še nisi prišel. Ko pa se v članku pojavi še pojem znanstvena revija (za katero sklepam, da prvič slišis zanjo) pa to postane sveto in neizpodbitno dejstvo.

Kdo mislim, da sem?
Človek, ki presoja po lastni pameti. Zato si kakšno raziskavo tudi preberem pa še kakšno drugo, ki mogoče to prvotno spodbija mogoče.

Kdo mislim, da si ti?
Človek, ki presoja po medijski pameti. V trenutku, ko pa se medijska pamet sreča s tvojo si pripavljen dati roko v ogenj za to kar trdiš.

Pa da gremo nazaj na topic.
1. Kot vidim si to, kar si prebral o novorojenčki avtomatično preslikal na otroke. Zanimivo...
2. Mlada družina v gostilnah? Je zlepa ne vidiš. V restavracijah? Da. V gostilnah? Think again...

Še n-tič samo zate: Jasno je - pasivno kajenje škoduje zdravju. Se bom pa citiral:
Citat:
In če odšteješ to skupno ocenjeno (nedokazljivo) število smrtnih žrtev, z ocenjeno število tistih, ki umrejo zaradi pasivnega kajenja doma in potem še tisti na delovnem mestu (delavci v gostinstvu, ki ne kadijo so izvzeti), dobiš kaj? Smešno nizko številko.

Še enkrat: Ja, pasivno kajenje je škodljivo. Vendar ne kritično. Sploh ko govorimo o gostilnah. In daleč od tega, da mi nekdo lahko pametuje o zdravju, ko kadim za sosednjo mizo.
Mi pa lahko pametuje o smradu - brez dvoma.

Bo? Razumeš kar si prebral? Imaš protiargument? Prosim...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Pa da gremo nazaj na topic.
1. Kot vidim si to, kar si prebral o novorojenčki avtomatično preslikal na otroke. Zanimivo...
2. Mlada družina v gostilnah? Je zlepa ne vidiš. V restavracijah? Da. V gostilnah? Think again...

Ad.1
Že dolgo nazaj so dokazali, da pasivno kajenje vpliva na razvoj določenih bolezni pri otrocih. Ta članek je pač za novorojenčke. Če želiš še en strokovni prispevek za otroke pa izvoli:
http://www.vestnik.szd.si/st6-5/st6-5-315-318.htm
In še par morda bolj splošnih člankov, katere so pisali strokovnjaki in niso le moje besede:
http://www.revija-vita.com/Vit..._ubija_poc.html
http://www.revija-vita.com/Vit...je_dihati_.html
http://med.over.net/kajenje/pasivno_kajenje.php
http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id=2007101005255393

Pa morda še nekaj z Golnika: http://www.si21.com/news.php?id=8119

Če dobro pogledaš so podpisani strokovnjaki; kdo si pa ti, da jim oporekaš? Vsak kolikor toliko inteligenten človek bi pač verjel njim ne pa nekemu bureku.

Ad.2
Prav nasmejal si me. V svoji vnemi, da bi izpadel pameten si začel (ok, nadaljeval) srati sam po sebi. Praviš, da mlade družine hodijo v restavracije, v gostilne pa ne?

Pa poglejmo, kaj pravi SSKJ:
restavracija -e ž (a) gostinski obrat, v katerem se pripravlja in servira hrana: restavracija je zaprta; iti v restavracijo na kosilo; dobiti delo v restavraciji / hotelska, kolodvorska restavracija; mlečna restavracija v kateri se streže zlasti z mlečnimi jedmi in nealkoholnimi pijačami; ribja restavracija v kateri se streže zlasti z ribjimi jedmi; samopostrežna restavracija // prostor tega obrata: sestala sta se v restavraciji

gostilna -e ž (i) gostinski lokal, v katerem se streže z jedmi in pijačami: iti, hoditi, zahajati v gostilno; posedati po gostilnah; to je znana gostilna; gostilna ob cesti; lastnik gostilne / družbena, zasebna gostilna / pri njih doma imajo
gostilno; v tej gostilni dobiš tudi prenočišče

Po tem tvojem gre mlada družina na kosilo raje sem (http://www.spar.si/spar-si/index.html?url=/spar-si/aktualno/akciji/intersparRestavracija/) kot pa sem (http://www.copia.si/nona/lokacija.htm). Zanimivo. Morda si pa naslednik Toporišiča in boš ti opredelil razliko med obema.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.547
3.896
113
Ljubljana
hmpg.net
Ta članek si ti prebral? Razumel?
Umirajo novorojenčki kadilk, ker so pasivni kadilci. Torej, pasivni kadilci umirajo. ali je moja logika (in logika nekaterih, ki o tem vedo vec koz jaz, morda celo ti?) napacna? V lokalih, doma, kjerkoli. In mimogrede tvoje besede:
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
a) ocenjuje se, da največ ljudi pri pasivnem kajenju umre zaradi pljučnega raka.
Noben od teh novorojenckov ni umrl zaradi raka na pljucih. Katera "raziskava" pa to ocenjuje. Verjetno kaka zelo stara, ker nove "nekriticno in brez dokazov" obtozujejo cigarete za vse vrste bolezni in posledicno smrti.
Ampak ti si preprican. (pa verjetno te tvoje trditve, tudi nisi pozabil)
Pa se ena neznanstvena. Angleski znanstveniki so prepricani, da ce tobak ne bi bil droga, bi moral zaradi ucinkov moral biti stroze ocenjen kot LSD, kanabis ali ekstazi. Ker pa je to druzbeno dovoljena droga seveda temu ni tako. Bil bi klasificiran kot B (imajo ABC ocene), kar, spet po angleški zakonodaji, pomeni prodaja do 14 let zapora, posestvovanje pa do 5 let zapora. Pa da ne bi spet skocil, vem da obstajajo ocene drugih (po tvoje verjetno ti pa so pravi) znanstvenikov, da je ta lestvica napacna. Ampak, nekdo je posledice tobaka ocenil po lestvicah, ki veljajo za drogo in poglej hudica. Kadilci = Narkomani.
Pa se mimogrede, Moj sin je starejsi od 13-16, kadi, sam nisem nikoli, kaj ces stalni bronhitisi so preprecili, da bi se v to zares spustil. Zakaj mislis da je zacel, doma tega ni videl. Ce vi kadilci ne kadite doma (sele sedaj, ko vas je zakon zjebal), reklame so "prepovedane", zakaj mladina zacne kaditi?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
No vsekakor mislim, da se debatira z argumenti in ne z neumnimi kvazi izjavami kot je ta nad mano.
confused-1.gif

argumenti?? ti je čisto prav povedal...to je PR mašinerija z kvazi argumenti.
Daj mi en pameten argument, kaj je dobrega na tem, če nekdo v gostilni kadi? Pa prosim direkten odgovor: KAJ - DOBRO - KAJENJE - GOSTILNA
wink-1.gif