Citat:
Uporabnik filantrop pravi:
Ne razumeš?
Point je v tem, da mora zakon tudi opozarjati, ne samo ukazovati ali kaznovati (brez opozorila).
Citat:
Nekadilcem naprimer, ta konkretni zakon ničesar ne ukazuje.
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Mislim, da đabe kle njemu karkoli razlagaš. Malce sem uč vrgel v to temo in malce v eno drugo, ki je prav tako v čveku (mbčan & škifi). Model ni pr seb al je pa nekdo iz MNZ-ja al pa inšektorata (katergakol).
Citat:
Aja, kaj pa ta zakon ukazuje naprimer meni?
Citat:
V zakonu piše o kajenju, nič pa nisem zasledil o "prižiganju" cigaret drugim.
Sicer mi tudi na pamet ne pade, da bi drugim prižigal cigatere, zato je tudi ta "ukaz" zame povsem brezpredmeten.
Mladoletnim bi bilo pa itak najbolje prepovedati prodajo in nakup vseh nevarnih substanc, tudi alkohola.
Če dobijo delo v bifeju, naj pa posodo pomivajo
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
zanimivo razmišljanje...
brez argumentov, samo nekakšne domneve nekega Danija....
Citat:
Kadilec je po moje vsak, ki kadi (ustvarja dim) in pri tem ni važno ali inhalira ali samo puha ali pa če se mu samo med prsti čik smodi.
Zakon sicer izrecno omenja samo tobačne izdelke, zato nisem prepričan, kaj bi bilo, če bi v lokalu zasmrajal s kakšno smolo, ki bi jo žgal na palici
Mladoletne pa ne moremo kar tako enostavno razvrščati med kadilce ali nekadilce.
Za njih velja najprej in predvsem oznaka mladoletni, ki prevaga vse druge oznake (vsaj pravno gledano)
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Zakon prepoveduje kajenje v zaprtih javnih prostorih VSEM, ne samo kadilcem. Tam NIHČE ne sme kaditi.
Glede vprašanja oz. določila, da mladoletni ne smejo prodajati tobačnih izdelkov, je nekaj govora v pritožbi, ki se nanaša na protiustavnost tega zakona. Ne gre se samo za mladoletnike, ki delajo v gostinskih lokalih, ampak tudi za prodajalce v trgovinah, trafikah,...
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
2. Prepovedano je kajenje, ne biti kadilec