jamranje gostincev

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
No vsekakor mislim, da se debatira z argumenti in ne z neumnimi kvazi izjavami kot je ta nad mano.
confused-1.gif

argumenti?? ti je čisto prav povedal...to je PR mašinerija z kvazi argumenti.
Daj mi en pameten argument, kaj je dobrega na tem, če nekdo v gostilni kadi? Pa prosim direkten odgovor: KAJ - DOBRO - KAJENJE - GOSTILNA
wink-1.gif

zajebano vprašanje si postavil
evil.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
No vsekakor mislim, da se debatira z argumenti in ne z neumnimi kvazi izjavami kot je ta nad mano.
confused-1.gif

argumenti?? ti je čisto prav povedal...to je PR mašinerija z kvazi argumenti.
Daj mi en pameten argument, kaj je dobrega na tem, če nekdo v gostilni kadi? Pa prosim direkten odgovor: KAJ - DOBRO - KAJENJE - GOSTILNA
wink-1.gif
Sicer mislim, da je bilo jasno na katere stavke strica ferda sem se zapičil.

Če pa že želiš, ker tebi očitno ni jasno:
Ker kadilcu paše kadit. Torej užitek. Dovolj dober argument?

Seveda ni težko postaviti kontra vprašanja.

Daj mi en pameten argument, kaj je dobrega na tem, če nekdo jé v Mcdonaldsu? Pa prosim direkten odgovor: KAJ - DOBRO - MCDONALDS
wink-1.gif

Pa namesto MCdonaldsa vstavi še: ne rekreira, igra rač. igrice itd. itd.

Kapish?

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
To nikogar ne moti, če nekomu paše kadit. Če mu paše, se lahko tudi z glavo ob skalo tolče.
No ja, takim bi potem tudi določil, naj si zdravstveno oskrbo plačajo iz svojega žepa, ampak OK, to je že druga zgodba.

Problem je v tem, ker z dimom zasmrajuje in zastruplja tudi druge.

Še o primerjavi z MacDonaldsom; če se nekdo baše s hamburgerji, s svojim početjem ne bo poredil tudi drugih, ki sedijo poleg njega v lokalu. (pasivnih jedcev hamburgerja
cool-1.gif
)

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Mater ste čudni - kadit se v oštarijah po novem ne sme pa če se tu debatira do onemoglosti - in prav je tako da se ne sme kadit - komu na čast sem moral jaz ki ne kadim po cigaretih smrdet, če sem le glavo skozi vrata pomolin da bi pogledal kdo je notri. Pa naj nehajo jamrat oštirji da nimajo prometa - bodo pač morali znižat marže in to bo to - ampak ojo tole ne gre, saj potem boli ker nimam dragega avteja, pa po zadnji modi GSM-a in..... Dajte no NE SME SE KADIT IN PIKA - inšpektorji pa najprej v naš lubi parlament in ostale državne ustanove pa te da vidimo kje se še bo kadilo.....

unknown

Pripravnik
24. jul 2007
44
0
6
Citat:
Uporabnik filantrop pravi:
To nikogar ne moti, če nekomu paše kadit. Če mu paše, se lahko tudi z glavo ob skalo tolče.
No ja, takim bi potem tudi določil, naj si zdravstveno oskrbo plačajo iz svojega žepa, ampak OK, to je že druga zgodba.

Še o primerjavi z MacDonaldsom; če se nekdo baše s hamburgerji, s svojim početjem ne bo poredil tudi drugih, ki sedijo poleg njega v lokalu. (pasivnih jedcev hamburgerja
cool-1.gif
)

Bravo!!!
aplauz.gif

Točno tako je in nič drugače.
Človek se vsega navadi. Moja mati se je morala privadit na to, da ni kadila v pisarni. Veliko ljudi se je moralo navadit, da ne kadijo na letalu (razen nekate ženske
cool-1.gif
)

Sploh pa, kot da je to edina in prva stvar, ki jo je država prepovedala.
Jaz bi se pa rad peljal po Celovški (LJ) 185km/h (zaradi užitka, ker v puščavi nimaš tako dobrega občutka hitrosti kot v mestu), pa mi država ne pusti.
Ali smem seksat na železniški postaji? Kaj pa igrat bobne v lokalu?

Skratka, končno ena pametna poteza države.
Konec koncev gre za javni prostor, torej imam vsi pravico obiska. Nima pa noben pravice meni krajšat življenja. Tukaj pa pridejo na vrsto primitivni odgovor:"Se pa umakni, pojdi drugam".
Ko da bi jaz vsak večer do 4-ih zjutraj v stanovanju "nažigal" muziko, sosedom bi pa rekel, če vam kaj ni všeč, se pa preselite
13.gif

lp

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik filantrop pravi:

cool-1.gif
)
Če misliš začeti zgodbo jo začni ali pa ne.
Kadilci plačujemo trošarino državi(mislim, da cca. 60% cene cigaret). Po mojem mnenju dovolj. Če pa gospodje prihajate ven s takimi trditvami v smeri, da drugi plačujete za nas pa prosim še kakšno število, izračun. Lajat zna vsak.

Glede smrada sem že povedal svoje mnenje, poskusi prebrati poste tistega, kateremu odgovarjaš. Ravno tako glede zastrupljanja.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Ker kadilcu paše kadit. Torej užitek. Dovolj dober argument?

Meni paše sexat. Torej užitek. Pa ne sexam v tvojih prostorih, še manj pa v javnih.

Imaš trhle argumente, btw.
tongue-1.gif

Sexanje v javnih prostorih je prepovedano....pri meni pa lahko, če ti dovolim....[in če me povabiš zraven
evil.gif
]...tudi v kurben hausu lahko...

Kajenje v javnih prostorih je prepovedano...si pa še en, ki (zmotno) misli, da je gostilna javni prostor.

Ko boš to dojel boš mogoče ugotovil, da je tvoje razmišljanje trhlo.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik Borca pravi:
Mater ste čudni - kadit se v oštarijah po novem ne sme pa če se tu debatira do onemoglosti - in prav je tako da se ne sme kadit - komu na čast sem moral jaz ki ne kadim po cigaretih smrdet, če sem le glavo skozi vrata pomolin da bi pogledal kdo je notri. Pa naj nehajo jamrat oštirji da nimajo prometa - bodo pač morali znižat marže in to bo to - ampak ojo tole ne gre, saj potem boli ker nimam dragega avteja, pa po zadnji modi GSM-a in..... Dajte no NE SME SE KADIT IN PIKA - inšpektorji pa najprej v naš lubi parlament in ostale državne ustanove pa te da vidimo kje se še bo kadilo.....
Še en, ki prebere 3 poste in je pameten, z argumenti, ki so bili tukaj že n-krat ponovoljeni....in se zaradi takih osebkov vsakič vrača debata na začetek.
In še. Smrdiš po cigaretih ker glavo pomoliš v prostor, kjer se kadi?
bonk.gif
Lepo te no prosim, občutljiv bolj kot vsak gay.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik unknown pravi:
Bravo!!!
aplauz.gif

Točno tako je in nič drugače.
Človek se vsega navadi. Moja mati se je morala privadit na to, da ni kadila v pisarni. Veliko ljudi se je moralo navadit, da ne kadijo na letalu (razen nekate ženske
cool-1.gif
)

Sploh pa, kot da je to edina in prva stvar, ki jo je država prepovedala.
Jaz bi se pa rad peljal po Celovški (LJ) 185km/h (zaradi užitka, ker v puščavi nimaš tako dobrega občutka hitrosti kot v mestu), pa mi država ne pusti.
Ali smem seksat na železniški postaji? Kaj pa igrat bobne v lokalu?

Skratka, končno ena pametna poteza države.
Konec koncev gre za javni prostor, torej imam vsi pravico obiska. Nima pa noben pravice meni krajšat življenja. Tukaj pa pridejo na vrsto primitivni odgovor:"Se pa umakni, pojdi drugam".
Ko da bi jaz vsak večer do 4-ih zjutraj v stanovanju "nažigal" muziko, sosedom bi pa rekel, če vam kaj ni všeč, se pa preselite
13.gif

lp
In še ena ovca, ki raje ponavlja za čredo, da gre za javni prostor, kot da bi se mogoče prepričal. Zakaj pa ne. Sliši se vredu...zakaj bi si glavo razbijal s tem kaj to je.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
burek... v enem od svojih zadnjih post-ov si omenil argumente. Še sedaj nisem slišal pametnega argumenta proti zakonu.

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Najbolj zanimivo je, da kljub vsem postom in vsemu, kar je bilo že povedanega, kadilcem še vedno ni jasno, da lahko uživajo kolikor hočejo in da jim tega nihče ne brani, vendar tako in tam, kjer ne bodo zasmrajevali tistih, ki jim cigaretni dim ne paše ali ki se bolj zavedajo njegovih škodljivih učinkov. Starše, ki celo doma kadijo pred otroci ali celo v njihovih prostorih bi itak bilo potrebno posebej obravnavati, skoraj z enakimi ukrepi, kot pedofile.

Če nekdo vame puha dim, ki ga ne prenesem, smatram to najmanj za neobzirnost, če ne že za nasilje.
Me prav zanima, kako bi me gledal, če bi odprl stekleničko z neko smrdljivo tekočino in jo začel puhati v glavo kadilca?

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Ad.1
Že dolgo nazaj so dokazali, da pasivno kajenje vpliva na razvoj določenih bolezni pri otrocih. Ta članek je pač za novorojenčke. Če želiš še en strokovni prispevek za otroke pa izvoli:
http://www.vestnik.szd.si/st6-5/st6-5-315-318.htm
In še par morda bolj splošnih člankov, katere so pisali strokovnjaki in niso le moje besede:
http://www.revija-vita.com/Vit..._ubija_poc.html
http://www.revija-vita.com/Vit...je_dihati_.html
http://med.over.net/kajenje/pasivno_kajenje.php
http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id=2007101005255393

Pa morda še nekaj z Golnika: http://www.si21.com/news.php?id=8119

Če dobro pogledaš so podpisani strokovnjaki; kdo si pa ti, da jim oporekaš? Vsak kolikor toliko inteligenten človek bi pač verjel njim ne pa nekemu bureku.
Torej. Najprej ugotovitve , ki naj bi veljale za novorojenčke preslikaš na otroke. In potem mi daš kup linkov na temo otrok.
1. Tema je o kajenju v gostilnah in novem zakonu. Kaj ima to veze z novorojenčki, in otroki? razen tega, da več ljudi sedaj kadi doma v prisotnosti otrok?

2. Vsebina na teh linkih ima nekaj skupnega. Nihče od avtorjev ni odkril tople vode. Vsi se sklicujejo na določene raziskave (če boš slučajno preverjal - narejenih je le par obsežnih raziskav na to temo z zanimivim rezultati.) ali pa kar preprosto rečejo:
Citat:
Obstajajo trdni dokazi o negativnih učinkih pasivnega kajenja. Študije kažejo, da pasivno kajenje povzroča raka na pljučih in da je pri ljudeh z dolgotrajno izpostavljenostjo kajenju tveganje za razvoj pljučnega raka povečano za 20-30 odstotkov.

Torej ti članki ne povejo veliko novega. Pomembne so raziskave.

Glede strokovnjakov...preveč je kvazi strokovnjakov, da bi se lahko skliceval na njihovo avtoriteto.

Citat:

Ad.2
Prav nasmejal si me. V svoji vnemi, da bi izpadel pameten si začel (ok, nadaljeval) srati sam po sebi. Praviš, da mlade družine hodijo v restavracije, v gostilne pa ne?

Pa poglejmo, kaj pravi SSKJ:
restavracija -e ž (a) gostinski obrat, v katerem se pripravlja in servira hrana: restavracija je zaprta; iti v restavracijo na kosilo; dobiti delo v restavraciji / hotelska, kolodvorska restavracija; mlečna restavracija v kateri se streže zlasti z mlečnimi jedmi in nealkoholnimi pijačami; ribja restavracija v kateri se streže zlasti z ribjimi jedmi; samopostrežna restavracija // prostor tega obrata: sestala sta se v restavraciji

gostilna -e ž (i) gostinski lokal, v katerem se streže z jedmi in pijačami: iti, hoditi, zahajati v gostilno; posedati po gostilnah; to je znana gostilna; gostilna ob cesti; lastnik gostilne / družbena, zasebna gostilna / pri njih doma imajo
gostilno; v tej gostilni dobiš tudi prenočišče

Po tem tvojem gre mlada družina na kosilo raje sem (http://www.spar.si/spar-si/index.html?url=/spar-si/aktualno/akciji/intersparRestavracija/) kot pa sem (http://www.copia.si/nona/lokacija.htm). Zanimivo. Morda si pa naslednik Toporišiča in boš ti opredelil razliko med obema.
Seveda lahko dlakocepimo pri malenkosti in pri vsakem postu načnemo še dva OFF topica. Če se slučajno ne delaš neumnega in v praksi res ne poznaš praktične razlike med obema pojmoma...prosim vprašaj...ti bom razložil na enostaven način.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
@tis in filantrop:
Argument proti zakonu: po nepotrebne je prestrog. Narejen je izrazito v škodo določeni skupini ljudi.

Obstaja ogromno drugačni rešitev pri kateri bi bili nekadilci na istem (iz lokala bi prišli ne da bi smrdeli po cigaretih in ne bi bili izpostavljeni pasivnemu kajenju).

Prvi primer je že nov antikadilski zakon v Avstriji. Pa tudi če se odstrani predpisana leta za prilagoditev.
To pravzaprav vpijete, da želite, mar ne?

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Nekadilci nič ne vpijemo! Smo čisto umirjeni in predvsem zadovoljni, da v javnih lokalih ne smrdi več po čikih
cheer.gif

Kraval so začeli delati kadilci, ker se jih je končno z malo bolj ostrimi ukrepi opozorilo na malo več obzirnosti do drugih.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
nisem vedel, da zakon je bil sprejet samo zato da te opozarja....

vsak dan se kej novga izve...

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Ja, zakon najprej opozarja, kako ravnati.

Namen zakona je usmerjati, ne kaznovati, to pride le v skrajni sili, če ga ne jemlješ resno
evil.gif

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
V eno besedo se je tu zapičil nekdo drug, jaz sem jo samo razložil.

V SSKJ tudi lepo piše, kaj beseda opozorilo pomeni:
opozorílo -a s (í) 1. kar koga seznanja, seznani s tem, kar mora upoštevat

Določilo pomeni nekaj podobnega, vendar v trši obliki, in se razume, kot zahteva ali ukaz.
Verjamem pa, da kadilci zakon razumejo v tej trši obliki