jamranje gostincev

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik filantrop pravi:

Ja, tudi okoli tega bo nujno treba nekaj ukrenit, najmanj ločene obešalnike
jezen.gif

grin1.gif
ja, pol pa samo še uvedemo določilo, da morajo kadilci nositi znak, tako da se ga že od daleč vidi da je kadilec...

zieg heil!

Nazadnje urejeno:

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Saj že ime pove, kaj pomeni kaditi - delati dim.

V to se ne šteje žvečenje tobaka, ker ni dima.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Berem debato tu in berem komentarje na spletnih straneh 24ur, rtvslo ipd. Opažam, da so nekadilci ekstremno nestrpni. In največji hec je, da je uživanje alkohola sprejemljivo in celo zaželeno, kajenje pa bolj osovraženo kot špikanje v žilo.
bonk.gif

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
grin1.gif
ja, pol pa samo še uvedemo določilo, da morajo kadilci nositi znak, tako da se ga že od daleč vidi da je kadilec...

Ni treba nobenih oznak, saj določene obleke in plašči že od daleč smrdijo in pač tam ne obešaš svojega plašča.

filantrop

Pripravnik
16. okt 2007
57
0
6
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Berem debato tu in berem komentarje na spletnih straneh 24ur, rtvslo ipd. Opažam, da so nekadilci ekstremno nestrpni. In največji hec je, da je uživanje alkohola sprejemljivo in celo zaželeno, kajenje pa bolj osovraženo kot špikanje v žilo.
bonk.gif

Do nasilnežev sem vedno in povsod nestrpen in puhanje dima ter zasmrajevanje z dimom smatram za podobno nasilje, kot če bi mi kdo na glavo ali po obleki neposredno zliva smrdeče substance.

Če bi pa nekdo kadil s skafandrom na glavi, tako, da me njegov dim ne bi dosegel, me to ne bi nič motilo, tudi če to dela poleg mene.
Zato me tudi ne moti, če nekdo pije, dokler zaradi pitja ni tečen. Potem se pa tudi do pijanca vsa strpnost neha.

Francoz

Pripravnik
In koliko NEalkoholikom so odpovedala jetra, ker so v kafičih in gostilnah leta in leta stali meter ali dva od pijančkov? Nobenemu!

In koliko nekadilcev je v Sloveniji dobilo letno raka zaradi pasivnega kajenja? Letno v Sloveniji 300 (uradni podatki)...

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
no, malo previdnosti ob takih izjavah ne bi škodilo. lahko bi se namreč tudi vprašal, koliko NEalkoholikov je žrtev v nesrečah, ki so jih povzročili alkoholiki, ali pa koliko NEalkoholičnih družin trpi zaradi staršev alkoholikov.
sicer pa tudi mene zanima, od kje ti te uradni podatki o 300 obolelih pasivnh kadilcih v SLO?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
In koliko NEalkoholikom so odpovedala jetra, ker so v kafičih in gostilnah leta in leta stali meter ali dva od pijančkov? Nobenemu!

In koliko nekadilcev je v Sloveniji dobilo letno raka zaradi pasivnega kajenja? Letno v Sloveniji 300 (uradni podatki)...

Ves, o tem koliko pasivnih kadilcev na leto zboli, je en larifari. Ravno tako so cigtareti bolj izgovor kot ne. Za obolenja z rakom mislim. Vem, ker sem delal dolgo z takimi ljudmi. Ampak je ze druga zgodba.

Kar se protikadilskega zakona tice, se meni ne zdi prav edino to, da se v teh res majhnik gostilnah, ki zivijo od KADILCEV ( ali sploh obstaja pijancek, da ne kadi???) hehe, zdaj nimajo cisto nic preometa. PA tudi ko bolj pogledam gostilne so bolj prazne, 95% ljudi je zunaj na terasah. Torej je zakon odobren zato, da bo tistih 5% nekadilcev lahko pilo kavo brez smradu??? Daj ne me zezat... Najprej ste bili ful vsi proti kajenju, sedaj ko se nekadi pa vsi zunaj sedite zraven kadilcev... Mislim kar eno brezvezno vsajanje enih supkov, ki sami nic neupajo naresti. In opazam, da so to itsti ljudje, ki se cmerajo in bi vse pobili v temi "global"... Glavno da se zgaga dela pa da so vsi drugi slabi, posledice itak niso vazne.

LP

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:

Dva znanca sta umrla na cesti, ker se je v njiju zaletel pijan voznik s precej boljšim avtom.

Mar ti resno verjameš, da je moč dokazati da je nekdo zbolel za rakom zaradi pasivnega kajenja?
hysterical-1.gif

soncek321

Zelenc'
20. okt 2007
18
0
1
Dejstvo je, da sedaj vseh silnih nekadilcev, ki jih je dim ogrožal,v lokalih ni. Za koga torej je potreben zakon? Za Evropo?
Nisem kadilkaampak tudi če bi bila, bi mi bilo ponižujoče sedeti ob sramotilnih pečeh pred lokalih. Raje nikoli več ne bi spila kave.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik soncek321 pravi:
Dejstvo je, da sedaj vseh silnih nekadilcev, ki jih je dim ogrožal,v lokalih ni. Za koga torej je potreben zakon? Za Evropo?
Nisem kadilkaampak tudi če bi bila, bi mi bilo ponižujoče sedeti ob sramotilnih pečeh pred lokalih. Raje nikoli več ne bi spila kave.

sej zarad tega pa so začel gostinci "razširjevati ponudbo". so že pogruntal kako se lahko naredi "privat" prostor v sami gostilni...v "privat" prostoru se lahko kadi. ko odpreš vrata gre dim direkt po nekadilskem delu lokala - itak da so vrata skoraj vedno odprta, ker je ogromna večina folka tam notri... in tako nekadilski del lokala je čist v dimu saj novi zakon ne predvideva takih situacij....lol
kere budale...
bonk.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ma kaj ste vi kadilci tako pametni.
Koliko se vas je pa pritoževalo, ko so vam v pisarnah prepovedali kaditi? In ste morda takrat pomislili zakaj so takrat uvedli tako zakonodajo?

Pritoževal se ni nihče, razlogi za uvedbo so pa isti. Tako, da ne jokajte. Zakon je tu, podprla ga je velika večina poslancev, podpira ga velika večina državljanov... čakali smo ga tako ali tako predolgo.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
no, malo previdnosti ob takih izjavah ne bi škodilo. lahko bi se namreč tudi vprašal, koliko NEalkoholikov je žrtev v nesrečah, ki so jih povzročili alkoholiki, ali pa koliko NEalkoholičnih družin trpi zaradi staršev alkoholikov.
sicer pa tudi mene zanima, od kje ti te uradni podatki o 300 obolelih pasivnh kadilcih v SLO?

Kakor je meni znano je vožnja pod vplivom alkohola prepovedana... tudi nasilje se kaznuje. Imaš ti drugačne podatke o tem?
smirk-1.gif
Podobno kot pijan voznik lahko vozi, lahko ti kadiš v lokalu... kje je problem?

Ko bo vsak, ki pije pir v gostilni, zadnji deci zlil po meni, bom tudi jaz proti alkoholu... dokler pa jst zadržim alkohol zase, oni pa zase pa ne vidim problema.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
mobitel napolnjen,da bom lahko cel vecer policijo klical, komi cakam, da gremo ven.
evil.gif

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
kaj ima policija s tem?

Kljub 21 stranem teme....se še vedno ni prišlo do bistva, ki sem ga izpostavil v prejšnjem postu.

Zakaj tako oster zakon, če je ogromno drugačnih možnosti. Torej prosim....predvsem vsi ki se pi.zdite zaradi smradu, zdravja.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ni druge možnosti...

prijave se bodo vrstile, pobit zazgat smrdljivce
evil.gif
na grmaaaado.

unknown

Pripravnik
24. jul 2007
44
0
6
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:

Ad.1
Že dolgo nazaj so dokazali, da pasivno kajenje vpliva na razvoj določenih bolezni pri otrocih. Ta članek je pač za novorojenčke. Če želiš še en strokovni prispevek za otroke pa izvoli:
http://www.vestnik.szd.si/st6-5/st6-5-315-318.htm
In še par morda bolj splošnih člankov, katere so pisali strokovnjaki in niso le moje besede:
http://www.revija-vita.com/Vit..._ubija_poc.html
http://www.revija-vita.com/Vit...je_dihati_.html
http://med.over.net/kajenje/pasivno_kajenje.php
http://213.250.55.115/Ris2007/default.asp?kaj=3&id=2007101005255393

Pa morda še nekaj z Golnika: http://www.si21.com/news.php?id=8119

Če dobro pogledaš so podpisani strokovnjaki; kdo si pa ti, da jim oporekaš? Vsak kolikor toliko inteligenten človek bi pač verjel njim ne pa nekemu bureku.
Torej. Najprej ugotovitve , ki naj bi veljale za novorojenčke preslikaš na otroke. In potem mi daš kup linkov na temo otrok.
1. Tema je o kajenju v gostilnah in novem zakonu. Kaj ima to veze z novorojenčki, in otroki? razen tega, da več ljudi sedaj kadi doma v prisotnosti otrok?

haha.....
hysterical-1.gif

Sedaj ko se ne sme kadit v oštariji, pa vsi doma zastrupljajo otroke. Ta je res huda.
Kadilec pride domov in si reče, hm..danes sem jih pa pokadil pet manj zaradi zakona, moram nadoknadit doma.
Ker pred zakonom pa doma praktično ni kadil, ker je to opravil v lokalu.
To so ta dobra sklepanja. Mogoče so pa sedaj kadilski starši več z otroci in manj v lokalih. Mogoče pa kadilci več delajo, ker se več ne zasedijo med "malico" v lokalu.
Mogoče ste pa kadilci bogi, ker boste fasal bronhitis, ker morate zunaj ostat.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
13.gif
Ne morem verjet, koliko postov je že na to prežvečeno temo preganjanih pljučnih bolnikov. Sploh nisem vsega brala in tudi ne vem, če spada sem komentar o nepokorščini. A vseeno: ne ga srat. Poteza gostincev je podobna tisti o uporu junkiejev in njihovih dealerjev.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Ma kaj ste vi kadilci tako pametni.
Koliko se vas je pa pritoževalo, ko so vam v pisarnah prepovedali kaditi? In ste morda takrat pomislili zakaj so takrat uvedli tako zakonodajo?
kva ima to veze s tem kar sem napisal?
bonk.gif

dejstvo je da bi zakon bil dosti bolje napisan. še huje je, ker ni imel nobenega prehodnega obdobja (poglej za zakon v avstriji - manj strog pa tako veliko prehodno obdobje).