jamranje gostincev

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Kako ni alternative? Zunaj na svežem luftu pač.
Če se lahko burek in horsa je zunaj tudi pri -15, ni hudič, da ne boš tudi kadil, saj te lepo dimček od znotraj greje.
cheer.gif

PS: Nič ne vem, da bi med jedci bureka in horsa bila kaj večja možnost, da dobiš pljučnico.
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
še enkrat za tiste, ki ne berete:
Govorimo o alternativah gostincev in NE kadilcev.

Bo?
Ne, ne bo. Saj lahko gostinc burekarno odpre
cheer.gif

Isti shit kot, če bi kovači, ko se konji niso več uporabljali, začeli težit, da to je pa jeba in da nekaj je treba storit.
Pač, dejstva so takšna, če boš jamral boš ckrnil, če boš pa se RAZLIKOVAL in bil boljši od drugih boš pa kljub temu preživel oz. še prosperiral. Ni mi jasno, kako lahko nekateri lokali isto laufajo kot prej.
Pa sploh ni problem v ceni, če gostu za to ceno nekaj nudiš. Npr. štango na sredi prostora, potem boš lahko tudi kavo po 10 EUR prodajal. Da pa loleki dvignejo ceno za 30%-50% in še več za NIČ, potem pa naj gredo kam drugam jamrat. Jaz v tem primeru iz principa ne bi več šel v tak bar.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
http://novice.siol.net/default...d=100&pgn=1

Preberi...in si sam poskusi odgovorit zakaj nekateri isto laufajo kot prej drugi (večina) pa ne. Če ne bo šlo pa še enkrat vprašaj.

Glede konjev in kovačev pa samo....WTF? Pa iz kje te glupe, nerealne primerjave vlečete?

In še. Če je dnevno število obiskovalcev gostiln x. In se to število zmanjša za 30%, je logično, da določene ne bodo preživele. Tudi če vse upoštevajo tvoj nasvet in vložijo v RAZLIKOVANJE (kar seveda stane), jih bo določen delež propadel.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
jao jao...

burekm pa ti eno in isto trobezljas...

[censored] ga eni bojo propadli.. propadli bodo najslabsi... ni pa nujno da jih propade 30%! koliko mislis pa da jih vsako leto prezivi koliko pa propade?

pac v slo je bil bar/bife "zlata jama" vsak ki je imel 5 min cajta je odprl eno beznico... ampak laufal je ko so bile cene normalne... potem se je pa zacel pohlep... in so se cene zacele dvigovat in dvigovat... delat so vedno vec zacele tecne studentke (prijaznih normalno ni blo moc dobit ce racunamo da so bile placane po 800 sit ali manj..) krsto so si pa zabili sedaj ko so podrazili do onemoglosti, na zalost pa so "fasal" se rahlo neprijeten zakon ki kot posledico ima nove investicije (gradnjo tako zvanih kadilnic, pokritje teras...) [censored] ga....

parlementarci vsake toliko sprejmejo kaksn zakon ki tudi meni kot podjetniku ni vsec... ki me omejuje, me jebe... pa kaj naj? kaj meni ostane? pa zaradi zakona isto izgubim promet... kdo pa meni pomaga? aja seveda pa mi nekako ne rata 3/4 prometa ustvariti na crno...

ja kovaci bi tudi lahko protestirali in zahtevali prepoved vseh drugih prevoznih sredstev ker ostajajo brez posla... jebat ga...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Madona. V totalitarnih državah ni nobenega govora o prepovedi kajenja. Pa bi lahko to mirno uzakonili, kakor bi se diktatorjem sprdnilo.
Se pa o tem veliko govori v t.i. "demokraciji". To veliko pove. Očitno nekateri smatrajo demokracijo kot prevlado večine brez spoštovanja želja (da ne bom spet o pravicah) manjšine.

Demokracija je tiranija večine nad manjšino.

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
Če 30% gostiln propade jih bo še vedno 2x preveč.
Zapirajo se tovarne,trgovine vi pa jokate zaradi gostiln.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
(mogoče) 2x preveč za potrebe nekadilcev in potrebe glede na trenutno stanje.

Za potrebe ostalih pa (kot kaže stanje pred zakonom) ravno prav. Ponudba in povpraševanje tudi tukaj delujeta.

Trgovine in tovarne se redko zapirajo zaradi novih zakonov države.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:Tudi če vse upoštevajo tvoj nasvet in vložijo v RAZLIKOVANJE (kar seveda stane), jih bo določen delež propadel.

Točno. In? Večina kovačev je tudi propadla. Za vse enkrat čas pride. Če pač nisi sposoben bit najboljši odpadeš. Saj biznis ni miloščina.

Pa malo si preberi še alkoholikov post. On je razumel, kaj hočem povedat.

Če pa kaj komu ne paše, naj pa po formalnih poteh to uredi. Referendum ali karkoli že. Dokler pa samo jamra in nekaj grozi me pa BK. Pač tipično slovensko.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
khem mam se eno repliko na burekm:

azbest

zanimivo da je salonit anhovo prezivel... pa ceprav bi komot propadel (zagotovo so v svetu firme ki so propadle zaradi prepovedi izdelkov iz azbesta)..

in tudi podjetja propadajo zaradi novih zakonov... zakoni lahko prepovedujejo doloceni izdelke, se uveljavijo novi ekoloski standardi... in nekateri propadejo... [censored] ga...

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
@mtl:
glede primerjave s kovači sem ti povedal kaj si mislim.

Ker očitno nisi doumel ti bom še malo bolj natančno napisal:
Kovači so propadli zaradi razvoja.
Gostinci propadajo zaradi (zelo ostrega) zakona.
Lahko sedaj nehamo s neprimerno primerjavo s kovači? Vidiš očitno razliko?

Ni težava, da ne bi razumel, kaj si misli. Sem ti tudi odgovoril. A kaj, ko zadevo spet pelješ na kovače in to, da tebe ne zanima, če propadejo.

No, bolj tipično slovensko je tvoje razmišljanje...BMK, če sosedu krava crkne.
Od kdaj je jamranje in grozenje tipično slovensko pa ne vem...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
Trgovine in tovarne se redko zapirajo zaradi novih zakonov države.

In zopet dokazuješ, da nimaš pojma o čem govoriš.
Zaradi pridružitve EU se je moral prilagoditi marsikateri podjetnik - to mu je pripeljala država in seveda je v ozadju zakonodaja.
Zaradi zaostrovanja kriterijev na področju ekologije je mnogo tovarn zaprlo vrata ali pa bilo prisiljeno v visoke investicije. Znaš morda potegniti vzporednico s zakonom, kateremu nasprotuješ?
Mnogo uvoznikov ima dodatne stroške zaradi iztrošene elektronske opreme, katero morajo (zaradi zakona) prevzemati od kupcev.
Konec koncev zakonodaja pritiska tudi na posameznike - naprimer, da tvoj avto ne gre čez tehnični in moraš investirati (npt. nov katalizator), da se lahko z njim voziš.

Torek kaj so pa gostinci več, da se jim ne bi bilo treba prilagoditi in potruditi. Tvoje logike res ne razumem.

Lahko bi ti napisal par stvari... zakonodaja je tista, ki nam v dobršni meri kroji način življenja, ki nas omejuje in podjetjem in posameznikom nalaga naloge in stem povezane stroške.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:

Kovači so propadli zaradi razvoja.

Gostinci propadajo zaradi (zelo ostrega) zakona.

Ahm, izdelovalci vplinjačev so po tvoji logiki torej tudi propadli zaradi zakona, ki je zahteval katalizator v avtu?
grims-1.gif

Citat:
Od kdaj je jamranje in grozenje tipično slovensko pa ne vem...

Imaš prav. Se pardoniram. Tipično slovensko je le jamranje, kako nas vsi, na čelu s to ******* državo, zgolj hebejo v glavo. Mi smo pa taki revčki, da kar ni res, a ne? Boge žrtvice rasistične države.
stupid-1.gif
Samo še smeško za bruhat manjka. Ta kur.. država nam ne pusti, da bi delali to kar so že naši dedje in pradedje delali. In praprapraprapraprapraprapradedje tudi.

Nazadnje urejeno:

civil

Fizikalc
18. jul 2007
1.350
0
36
A vas kadilce nič ne moti da so šle cene pijač v gostilnah gor?Tolk jamrate da se mi že smilite.NOT!!!

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
@tis: prosim konkretno. Podjetje/podjetja, ki so se zaprla zaradi spremembe zakonodaje.
Pri tem poskusi razumeti razliko in mejo med modernizacijo, ekologijo in zakonom, ki z ekologijo in modernizacijo nima veze. Ne mešaj jabolka in hruške.
Seveda, prec se boš dregnil ob ekologijo in domnevno povezanostjo s kajenje. Ta povezanost je zelo šibka - tako, da se ne trudi. Če se pa misliš, pa prosim konkretno.

@mtl: katalizatorji so bili potrebni. In zelo jasno je bilo s kakšnim namenom je bil ta zakon postavljen. Ali misliš, da bi se dalo isti učinek ali vsaj podoben doseči drugače? Prosim...pa še tis naj ti pomaga. Lahko tudi kakšen drug primer. Pa da slišimo konstruktivne predloge in možne alternative.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
@civil: Za pisanje stavkov brez pametnega pomena imaš SPAM kotiček.
Razen če res ne poznaš odgovorov na vprašanja kot so: Ali koga moti če mu skočim na nogo?
V tem primeru se ti opravičujem in ti izrekam sožalje.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
ksz:

Kdaj se bo zdej lahko protestno kadilo v lokalih?
evil.gif
baje se državljanska nepokorščina obeta za naslednji vikend. pa ne pozabi na mehka oblačila, če bodo policaji prekoračili pooblastila in bodo padale batine
evil.gif