Izšla AR 3.30

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Za CNENT .Dej prosim sporoči na navteq in printscreen naredi pa bodo upoštevali .

Recimo CNE te pelje iz Lj. v Begunje čez Tržič, namesto naravnost iz AC.

V Radovljico te pa pelje čez Lesce;)
...

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
V maju sem bil 2x v Begunjah, pa me je CNE obakrat pošiljal iz LJ preko Tržiča.
Uporabljal sem ga bolj zaradi omejitev hitrosti, kot pa za navigacijo.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
LITE verzija izide z nekaj dni, tednov zaostanka, ker nekaj odstranijo da je manša. Malo še počakej pa bo.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik s_samotar pravi:
LITE verzija izide z nekaj dni, tednov zaostanka, ker nekaj odstranijo da je manša. Malo še počakej pa bo.

Ne vem zakaj je ne morejo narediti spotoma???

Takole s par tedni zamika nima nobenega smisla, ker že prej naložim na računalnik novo verzijo AR in se mi potem zdi nesmiselno spet brisati in nalagati na računalnik AR LITE.

Swiper

Pripravnik
18. dec 2008
42
0
6
Eno vprašanje...
smile-1.gif

Uporabljati AR za Makedonijo, Albanijo, Črno Goro, Srbijo in Bosno ali je boljša CNE?:) Ali kakšna tretja mogoče?
Hvala!

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kolikor vem za bivšo jugo plus Albanijo ne obstoja nič niti podobno dobrega kot AR.

Za Srbijo je sicer dokaj podoben SCG route.

CNE pa kreeeepko zaostaja.

Je pa hkrati ob AR skoraj nujno treba uporabljati še Adriatopo, da imaš potem res dober zemljevid(vrisane hiše, topografija, potoki, kolesarske steze,...).

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Tupli
Hotel sem povedati, da, ko bo izšla naslednja AR (naj si bo 3.40 ali pa celo 4.00), se ob kombinaciji AR in AT ne bodo videle več stavbe. Oziroma bolj točno - dvomim, da se bodo videli, ker ne verjamem, da bodo layerje "prilagodili".

Daj napisi se kaj vec.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Bomo videli , če se bo datum 21.11.2011 uresničil za nas uporabnike . AR .Jao , jao , sem že preveč napisal .Spet bodo nekoga po žepu - denarnici , udarili .

Nazadnje urejeno:

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik TKJJ pravi:
Tupli
Hotel sem povedati, da, ko bo izšla naslednja AR (naj si bo 3.40 ali pa celo 4.00), se ob kombinaciji AR in AT ne bodo videle več stavbe. Oziroma bolj točno - dvomim, da se bodo videli, ker ne verjamem, da bodo layerje "prilagodili".

Daj napisi se kaj vec.

Če se ob kombinaciji AR+AT ne bodo več videle stavbe in ostale podrobnosti potem bo to katastrofa in praktično popolnoma neuporabna zadeva.

Kar naj se še naprej zajebavajo z nami uporabniki.

Bomo pa pač uporabljali satelitsko sliko+karto na mobilnih telefonih-itak je v veliko naročniških paketih prenos podatkov že vključen in si vsak enostavno lahko privošči tudi to.
Garmin bo pa pač romal v kanto.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik scania pravi:
to oni sam mal prazno slamo tolčejo....hehe

Upam, da tolčejo prazno slamo, čeprav se bojim, da imajo prav, ker najnovejši softver za modele 1xxx ne podpira več AR+AT+CNE, ravnotako to sploh ni možno pri modelih 2xxx, 3xxx.

Sam si sicer ne znam razložiti, zakaj sami sebi pljujejo v skledo?
Verjetno mislijo, da bodo sedaj, ko tega ne bo več na cestnih navigacijah, prodali več pohodniških in kolesarskih navigacij???

Kot vidim bo počasi treba Garmine zmetati v kanto in uporabljati dobro navigacijo v pametnih telefonih, za pohodništvo pa zraven uporabljati še satelitsko sliko.
Upam, da čimprej pridejo na trg prelomljivi zasloni, ker je velika slabost pametnih telefonov to, da so precej veliki in je recimo 5 inčne zelo nerodno vseskozi nositi s seboj-če se bo pa zaslon lahko prelomil bo pa to krepko zmanjšalo velikost teh telefonov in bomo potem zlahka po žepih nosili te male računalnike s stokrat boljšo navigacijo(saj bo na voljo stalna povezava z google maps).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če toliko hodiš si pa vzami pohodniško navigacijo,ne vem zakaj bi po vsej sili radi imeli navigacijo za avtomobile še na gorah.
To je isto kot da pričakuješ da bo pozimi 30 stopinj in boš lahko hodil v kratkih hlačah pa da se sneg ne bo stopil.
AR+CN pa ne delujeta skupaj zato ker nimata točno vrisanih mej,če to porihtajo boš lahko na novejših modelih uporabljal to kombinacijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Itak, če si jaki pohodnik vzameš Garmina in nanj naložiš AR, ki je rutabilna. Za podlago pa si narediš satelitske slike, ali karkoli drugega, po lastni izbiri, skratka custom mape si lahko narediš.

Ni nobene logike da bi na avtomobilskem garminu izrisoval 3x isto karto, to ja za 3x obremeniš procesor. In kaj imaš od tega...

Nabavi si pohodniškega, npr. Montano, ki ima tudi glasovno vodenje.

Pametni telefoni pa so hec, ko te bo prvič dež dobil
smile-1.gif
... + katatrofalna nevzdržljivost baterij.

V hribih ne boš imel stalne internetne povezave...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Prestavljen datum izida 21.11.2011 novega updejta AR .

Spoštovani gospod .

Nova AdriaRoute če biti iza Novog leta. Biti če to redovno ažuriranje karte.

Lep pozdrav,

M.Sc. Vedran Nöthig

Map Product Manager

Navigo sistem d.o.o. | Karlovačka cesta 4K, 10000 ZAGREB, Croatia

tel: +385 (0)1 5508-273 | +385 (0)1 2334-033 | fax: +385 (0)1 2334-035

www.navigo-sistem.hr