Izšla AR 3.30

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
AR je pri nas 69,98.
Sem na hitro gledal, ni to nujno da so (moje) najcenejše. Koliko je pa Lifetime pri vas?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

No, pa saj so še druge "opcije", ni potrebe, da se preveč fine delate
smile-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Zanima me, ker je podal ceno samo za AR. Sedaj ali lifetime ne prodajajo ali je dražji in ni hotel objavit....
Sicer pa vsak ve zase, jaz sem nabavil originale, ker sem včasih rabil tudi v službi in tudi drugi služben je imel AR original. Plus tega vedno znova se ubadat s tistimi s pašnika, enostavno se mi ne ljubi.
smile-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.126
735
113
EU
Se sploh ni treba delati finega
cool-1.gif

... tako da je alternativna različica postopka uporabniku dosti bolj prijazna
priden.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
...sicer pravijo tudi, da seno ni za goske?!
rolleyes-1.gif

Legalno AR na SD kartici pa res ni problem nadgradit. DLjaš primerno verzijo iz uradne strani in potem samo še klikaš <Naprej>.
Če je to prezahtevno se čudim, da sploh najdeš karto na pašniku in jo preneseš na svojo SD kartico...

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.126
735
113
EU
... rekel sem da traja celo večnost, ne da je nemogoče ... to se odvije toliko procesov, da ni za nikamor (najprej na računalnik, potem iz računalnika v računalnik ter nato šele na SD itak preko same naprave kar je katastrofalno še dodatno počasi) ... torej ni mi težava enkrat ali dvakrat klikniti na nekaj ...

... travniška verzija je pa lahko tudi že odklenjena in jo preprosto samo preneseš ultra hitro na "Ultra hitro SD kartico" direktno na tvojem računalniku, če imaš slot za njo (ali pa zunanji čitalnik kartic) ter nato zopet vstaviš v napravo ...

... ne vem, meni se to že zdi enormna razlika v času med enim (legalnim) in drugim (nelegalnim) postopkom, tebi ne?!?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@NekdoK
@slako

Kot je rekel Zgaga,za goske ni seno.

Že dolgo obstaja predelan mapsource,ki ti shrani originalno karto na trdi disk in jo potem samo kopiraš na SD kartico ali pa v nuvija.

Prenos AR za Mapsource okrog 3min
Izdelava karte in pošiljanje na disk 5 min
Kopiranje v nuvija okrog 3 min

CN prenos karte okrog 40 min
Izdelava karte in pošiljanje na disk 15 min
Kopiranje v nuvija 10 min na SD 5 min

Če hočeš imet originalne karte pač malo počakaš in med tem delaš kaj drugega.

Drugače je pa za vaju še hitrejša rešitev,za vsako novo karto kupita novega nuvija pa bosta imela najhitreje nove karte gor.

@NekdoK vsi tvoji posti,ki so v temah o navigacijah so pa samo eno veliko kompliciranje,če ti navigacija ni všeč in ti je preveč komplicirana in prepočasna pa uporabljaj papirnato karto in sopotnika,da bo gledal na njo
wink-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.126
735
113
EU
Ne rabite biti sedaj nesramni in poniževalni, če zgolj kritiziram nek produkt oz. firmo. Pač nisem zadovoljen z dejstvom, da je lažje uporabljati nelegalne produkte (kar je tudi zgoraj omenjeni predelan mapsource) kot legalne, če že za nekaj plačujem; prav tako glede storitev oz. stanja produktov (ko ste me napadli, kako si sploh upam pomisliti, da ne bi kar sam popravljal vse napake in jih redno pošiljal njim, namesto da bi rajši sami poskrbeli za boljše karte).

Sem pač zahteven potrošnik, ki cenim lastne pravice ... upam, da ni to sedaj že zločin v Sloveniji?
13.gif

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
(ko ste me napadli, kako si sploh upam pomisliti, da ne bi kar sam popravljal vse napake in jih redno pošiljal njim, namesto da bi rajši sami poskrbeli za boljše karte).
Noben te ni napadel z besedami ali kako drugače.Če nisi zadovoljen s temi produkti ali mapami - kartami ,greš drugam .Na voljo je še veliko drugih gps-ov.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Original inštalacija je sedaj kar preprosta, je pa res da je izjemno hroščata, jaz mojega 765 ne morem več uradno nadgraditi, ker kao nima dovolj prostora, čeprav so mape pobrisane, poleg tega pa update naredi še napačne img datoteke
smile-1.gif
Z usb kartico pa lepo dela update.

Zato imamo forum, da rešujemo probleme in uradna inštalacija ni ok
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@NekdoK

Tisti,ki je dal gor nelegalne karte,je karto legalno prenesel in je moral naredit cel postopek kateri pa kot ti praviš predolgo traja.
Nihče te ne ponižuje,dal sem ti le idejo
wink-1.gif

Sedaj pa odgovor na vprašanje,ki te tako muči.
Zakaj bi moral javljat napake,da jih potem popravijo na karti?

Evo en primer pa da ne boš spet narobe razumel ali pa rekel,da te ponižujem.

Ti imaš svoj avto,žena pa svojega,ti ne voziš njenega ona pa ne tvojega.Na njenem so se pokvarile zavore in kako boš sedaj ti vedel da ima ona pokvarjene zavoreve,če se pa z njenim avtom ne voziš?

Odgovor: Povedala ti bo in ti jih boš popravil oziroma zamenjal.

Isto je z kartami,kako naj izdelovalci kart vedo da je nekje neka cesta narobe kategorizirana,če se pa ne vozijo po njej.

p.s. Če si prebereš EULA od mapsource nikjer ne boš našel,da je prepovedano spremenit pot kam naj shrani mape in potemtakem to ni nelegalno ampak je legalno početje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Je pa ta vidik tudi pravno zanimiv, sploh pri vsej programski opremi.

Dejansko gre za izdelek z napako! (pa ne neznatno), kar pomeni da lahko potrošnik uveljavlja odpravo napake, vračilo kupnine itd.. temu se ne da odpovedati z drobnim tiskom.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.126
735
113
EU
Je majhna razlika glede tega z zavorami; prvič nisem avtomehanik; drugič, če meni žena ne sporoči, da so zavore pokvarjene, a ve da občasno vozim njeno vozilo, potem je najmanj odškodninsko odgovorna, če ne kar kazensko (zato mora ona narediti vse kar je v njeni moči, da so zavore popravljene preden se jaz usedem v avto oz. me je zakonsko dolžna opozoriti na to pravočasno; mene, ne proizvajalca zavor) ...

... prav tako podjetje, ki ve, da mi je malomarno prodalo zavore upajoč da delajo, nato pa se izkaže da so pokvarjene; se ne more izgovarjati, da sem se pač ubil ker jim nisem sporočil (oz. jim moja žena ni sporočila napake), da so zavore pokvarjene (kar sem izvedel trenutek pred veliko belo svetlobo) ... tako da to resnično ni najboljša primerjava (predvsem ker jaz ne moja žena nimava nobene zakonske dolžnosti, da izdelovalcu oz. prodajalcu kart sporočava karkoli, prav tako pa so mi oni produkt prodali in morajo skrbeti, da deluje kar se da brezhibno; zagotovo so nekje uradni podatki, kjer so ceste pravilno kategorizirane; se pač malo potrudiš za stranke mar ne) ...

... da ne izgubljam besed, da moja partnerka sama hodi popravljati avto in ne čaka na mene (LOL saj je vendar enakopravna in ni moj suženj doma, ki čaka zgolj na moj ukaz; 21st. človekove pravice pa to he he) :D

... vem, sem se malo preveč razpisal in upam da s tem nisem izkazal moje nehvaležnosti do vseh, ki se trudite in po vaših najboljših močeh brezplačno sporočate napake proizvajalcem kart
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo mirno kri, danes je bil zadnji dan šole, ponekdo je bilo doma veselo, ponekod se je klečalo, dajte raje za sprostitev na rtvslo1, da se malo spomnimo osamosvojitve.

Jutri je nov dan
smile-1.gif
in stari problemi.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.126
735
113
EU
Niti ne razumem sedaj, zakaj si se sedaj tako razburil, da moraš kar zapustiti forum? "Kompliciram" za dobro potrošnikov, ne zato ker bi hotel razburjati tebe in v mojih "komplikacijah" dejansko želim poenostavitev ter boljšo kvaliteto produktov.

In tudi sam pomagam ostalim tu, če le vem, kako pomagati, kakor to počenete nesebično tudi ostali.

Ampak če kaj pomaga, grem lahko tudi jaz iz foruma? Torej če sem jaz dejansko največji problem tu in sem te pregnal proč? Kar si dejansko sploh ne morem predstavljati?!? Resnično ni potrebe po nobenih osebnih zamerah, ker tudi moji komentarji niso bili pisani na osebnem nivoju.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.802
385
83
Vipavska dolina
Se vrnem kljub vsemu malce nazaj in na nalaganje kart.
Tako kot je popotnik povedal, CN je zelo verjetno hitreje naložiti karto s pašnika, še posebej odklenjeno. Jaz jo moram tudi prenesti na comp in s mapsourcem nato (malce okleščeno) naložit na napravo. In ja vzame kar nekaj časa vse skupaj.
AR imam na kartici, njena posodobitev pa ne vem če traja toliko časa, da bi v miru enega pokadil. Mislim, da je prej legalno naložena, kot če jo bi iskal prek pašnikov.
Ampak to je samo moje mnenje in se opravičujem, da sem zašel s teme...