Prihajam od sodnice. Kazen je 400eu zaradi blokade in se ji ni moč ogniti in ni polovičke. Je bila zelo prijazna sicer. Je pa sedaj problem, kako mi vrniti motor saj mora biti v skladu s predpisi in to pomeni nazaj blokada, motor je pa v skladišču. Zato sva s sodnico razmišljala, da bi jaz s seboj vzel mehanika, ki bi tam notri dal blokado in bi model v skladiščenju to potrdil in se jaz lahko odpeljem.
Sicer pa je sodnica rekla, da še ni nikoli imela takega primera, da so vedno kaki mulci oz. folk, ki dela piz*arije po cestah. Sicer se ostalim pogleda skozi prste glede blokad, če je motor ok, čelada gor in si korekten. Potem je tudi policist. Tudi malo sem okoli spraševal in noben še ni slišal za podoben primer lol. Policaji naj bi navsezadnje bili razumni. Razen tega, ki sem ga jaz fasal očitno.
Prav tako je v pismu (vabilu) pisalo, da me je ustavil, ko sem divjal z nedovoljeno hitrostjo, čeprav sem STAL NA MESTU (sem vse to povedal sodnici) in me je ustavil, ker je videl, da nimam pripete čelade o čemer seveda ni ne duha in sluha v poročilu. Kot je tudi pisalo, da je bil motor cel predelan (izpuh, luči, tahograf, glasnost, žmigavci ........) . S seboj sem prinesel slike original skuterjev kot je moj, kjer se vidi, da so enaki in ni predelan. V glavnem ena bedna in draga izkušnja....
Sem malo razmišljal potem
Hmm če pomislim, je vožnja po nasprotni strani na avtocesti okoli 300ev oz. polovička ?
Izven naselja, ne glede kako hitro vozim, sploh ne morem dobiti kazni tako visoke kot je 400ev. Edino v naselju lahko dobim 500ev.(polovička) kar je najvišja možna kazen. za primerjavo
Fak sm en zaje*anc jaz, ko se kar tako brez blokade furam, pazite se me