Izredni tehnični in zasegli skuter

Paco

Pripravnik
6. okt 2007
62
4
8
Sicer mi ne pomaga nič ampak tudi inštruktor, ko sem imel danes vožnjo (a kategorija) z menoj sočustvuje
smirk-1.gif
. Pravi, da so te 45kmh omejitve res nesmiselne in da že težko varno zamenjaš pas na kaki Celovški in nasploh ne moreš voziti tekoče ter bi jih morali dvigniti. To govori iz izkušenj, ko pri njemu mladi delajo izpit za skuter, tako da mi je le še bolj jasno, da je policaj iskal nekoga, da ga tisti dan zj*be.
Ne vem na čim bazira ta omejitev. To bi se moralo prilagajati, spreminjati, s časom iti...

Napišem kako in kaj, ko dobim kako pošto (če ne pozabim, bog ve kdaj bom dobil...)

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
A ni bila včasih omejitev 50kmh za mopede? Sicer pa je na teh večjih ulicah v LJ omejitev 60kmh, kar pa ne pomeni, da se ne smeš voziti 50 ali 45kmh. Če se pelješ počasneje nisi v prekršku, si pa zavirant.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
Ja včasdih so bli zablokirani na 50km/h...pol pa evropa dala na 45km/h

če se prav spomnim se lah voziš do 50% pod omejitvijo....ostalo se lahko kaznuje! Oziroma morš pol že pržgat vse 4 žmigavce pa se označit ustrezno

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
Citat:
Uporabnik Paco pravi:
tako da mi je le še bolj jasno, da je policaj iskal nekoga, da ga tisti dan zj*be.

Točno to je iskal
bonk.gif

B81

22. jul 2007
36.924
10.496
113
Pri sodniku na prijazen in lep način povej, da kupuješ motor in zdaj ne moreš trenutno plačati kazni....ok, joke
smile-1.gif

Da se zmenit na obroke, saj če studiraš, bo po mojem prizanesljiv, sploh če nimaš neke zgodovine pri njih...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pri sodniku bodi prijazen

naštej sledeče
nimam prekrškov
nisem v sporu z zakoni
sem pošten, ne lažem in nisem bežal, kar bi vse lahko.
vozim se dnevno
45 je 15 pod omejitvijo in 30 pod realnostjo. slednje pomeni igranje z glavo
po kolesarski ne smem.
s skuterjem se vozim, da ne obrmenejujem promet, parkirišče, ozračje, denarnico
sem študent in strošek kazni bi bil preveil

Paco

Pripravnik
6. okt 2007
62
4
8
Bom kaj zagotovo od tega povedal ja, v kolikor ne bo le ona govorila :/ . Dejansko so te stvari res in se ne bi niti lagal niti...
Fak prav pogrešam skuterja, potim se kot pes te dni medtem ko sedaj hodim okoli peš oz. kdaj grem z avto (muka). In potem, ko se v avtošoli (A kategorija) vsedem na tisto 500cm zadevo si tudi vsakič svoje mislim. Da so meni tisto prduljco počasno vzeli medtem, ko se policaj vozi na še hitrejši zadevi od te, ki jo jaz v avtošoli, motor, ki je praktično raketa na kolesih in katerega moč je res izven vsakih racionalnih omejitev. Brezveze.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Jaz sem letos maja registriral skuterja, vozil sem se do zdaj 1x samkrat. In to zaradi teh JEBENIH 45, to ni normalno da si ti ob konici na skuterju in voziš 45, če ti že kdo kaj od zadaj v glavo ne vrže te pa zrine v robnik. Več možnosti imaš za preživetje pri ruski ruleti.
stupid-1.gif
Stari moj kdo si je zmislil teh 45 svaka mu čast, resno.
In zdaj se mi niti ne da več vozit s prdulo okrog, ker ga imam tehnično brezhibnega (beri: ne gre nikamor), denarja za kazni plačevat pa nimam. Verjetno bom prodal zadevo ker nima smisla. Potem raje flexerja kupim pa se vsaj "lagano" 25 peljem brez čelade.
Aja da ne omenjam da za skuterja rabiš ČELADO, verjetno zato če ti kdo od zadaj kaj v bučo vrže.
stupid-1.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Mogoče ne bi blo slabo kakega odvetnika malo vprašat, ker če boš pošteno tam povedal kako in kaj vprašanje če bo kaj manjša kazen. 1000€ je le denar.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.515
6
38
Jaz sem pa pri "odprtem" skuterju opazil drug problem. Res je, da je 45km/h čudna brzina, sploh za po takem mestu kot je Ljubljana, ampak ker skuter že od daleč izgleda - skuter, ima vsak takoj v glavi tisti počasni sesalec in ni prijetno, ko ti na vsakem drugem križišču pet metrov pred teboj nekdo skoči ven, ti pa 70km/h priletiš mimo :]

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Malce več investirat in kupit Piaggio MP3 ki se ga vozi s kategorijo B. 250 ali 400 kubikov več kot zadošča za promet v LJ in še kje.

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
5000 eurou za MP3 VS 50ccm scooter ki ti leži v garaži ker se ti ga ne splača vozt zablokiranga....priceless

Paco

Pripravnik
6. okt 2007
62
4
8
ej malo offtopic ampak me firbec matra. kaj je fora tvojega podpisa, zakaj je model kar naenkrat na koncu prestrašen, ko oni model začne tam skakat po njem
smile-1.gif
?

Citat:
Uporabnik flip pravi:
Mogoče ne bi blo slabo kakega odvetnika malo vprašat, ker če boš pošteno tam povedal kako in kaj vprašanje če bo kaj manjša kazen. 1000€ je le denar.

Ja ne bi bilo slabe res, so mi že drugi rekli. Sicer ne vem kje najti enega, ki se s tem ukvarja in mi ne bo že za nasvet računal pol vrednosti kazni ampak bom poskusil. Pametno pa predvsem zato, ker jaz se bojim, da bom domov dobil kar lepo že odločbo z kaznijo in sodnika sploh ne bom videl. Samo podpis in položnico za pol miljona evrov.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Če si vzel blokade ven je to žal poseganje v originalno stanje skuterja za katero proizvajalec jamči, da ne leti več kot 45km/h. Blokade so ravno zaradi tega not, ker po zakonu morajo biti not in moped NE SME preseči 45 na uro.

241. člen ZVCP

(1) Policist napoti vozilo na tehnični pregled in odvzame registrske tablice, če sumi, da:
– motorno ali priklopno vozilo ni tehnično brezhibno zaradi napak na podvozju ali na napravah za upravljanje
ali zaviranje,
– je vozilo predelano tako, da ne ustreza tehničnim normativom, ki jih je določil proizvajalec,
– so v vozilo vgrajene nehomologirane naprave, nadomestni deli ali oprema, ki bi morali biti homologirani,
– vgrajeni del, naprava ali oprema ni tipsko ali posamično odobren za to vozilo,
– ne izpolnjuje predpisanih zahtev glede emisij snovi in energije v zrak, ali
– je tako poškodovano v prometni nesreči, da ni sposobno varne udeležbe v cestnem prometu.
(2) V primeru iz zadnje alinee prejšnjega odstavka se tehnični pregled opravi, ko je vozilo popravljeno.
(3) Stroške tehničnega pregleda plača voznik. Vozniku se ti stroški, razen v primeru iz prejšnjega odstavka,
povrnejo, če se na tehničnem pregledu ugotovi, da je vozilo tehnično brezhibno.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
5.999 EUR Piaggio MP3 250 LT (250 ccm)
6.999 EUR Piaggio MP3 400 LT (400 ccm)

Če imaš A kategorijo si lahko kupiš cenejši skuter te kubature, moči in kakovosti. Če nimaš in se ti z njo ne da hebati sta edini opciji MP3 ali pa štirikolesnik. Prvi je uporaben v mestu pa tudi za relacijsko vožnjo, drugi pa predvsem izven mesta in na makadamu.

Motor je motor. MP3 pa je nekakšen hibrid med skuterjem in motorjem. Po voznih lastnostih je boljši od skuterjev, po načinu vožnje bližji motorjem.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Ne da sem divjak, ampak s tem motorjem težje prehitevaš, kot s skuterjem/motorjem dvoslednikom in težko oz. sodeč po tem kar videvam, sploh ne more do semaforja med avti, ampak lepo čaka, kot invalid. Sej je kul, enim pač to odgovarja, men ne, raje sedim v avtu s klimo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
MP3 v različici LT je širok okoli 74 cm.
Vespa LX - 74 cm
Gilera Runner 2009 model, 50 ccm - 71,5 cm

Skratka....MP3 po širini ne odstopa prav nič. Gre zgolj za psihološki efekt dveh sprednjih koles ki pa k širini nič ne prispevata.
Razmaknjeni sta točno 465 mm, glavna širina je drugje, kot pri katerem koli drugem skuterju.

Z MP3 se med avtomobili vozi približno toliko kot z drugimi maxi skuterji - manj kot s 50 ccm motorčki. Razlika je konec koncev velika: 50 ccm tehta okoli 100 kil, MP3 400 ccm pa 260 kil.