Citat:
Uporabnik Paco pravi:
Meni se zdi, da mi je rekel, da bom moral sam ga spraviti v original stanje. hmm. Sicer pa nič omejevalca ne bo, drugič pride drug motor, ker ravno opravljam za A katergorijo in skuter gre. Morda ve kdo koliko je kazen ? Pa še vedno me zanima,če kdo ve, koliko dolgo bo trajalo?
prokleti /&#"!$
Citat:
Uporabnik Paco pravi:
Bom kaj zagotovo od tega povedal ja, v kolikor ne bo le ona govorila :/ . Dejansko so te stvari res in se ne bi niti lagal niti...
Fak prav pogrešam skuterja, potim se kot pes te dni medtem ko sedaj hodim okoli peš oz. kdaj grem z avto (muka). In potem, ko se v avtošoli (A kategorija) vsedem na tisto 500cm zadevo si tudi vsakič svoje mislim. Da so meni tisto prduljco počasno vzeli medtem, ko se policaj vozi na še hitrejši zadevi od te, ki jo jaz v avtošoli, motor, ki je praktično raketa na kolesih in katerega moč je res izven vsakih racionalnih omejitev. Brezveze.
Se precej strinjam s tabo, da je 45 km/h skoraj samomor. Vendar obstaja čisto enostavna rešitev. Ga odblokiraš in registriraš kot motorno kolo.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
@AndrejD vsakmu takmu pametnmu (blo vas je že ene par do zdei v tej temi) bi prvošču da ga v rush hour guzi avtobus LPP od centra pa do končne postaje v šentvidu ( ja še avtobus LPPja je hitrejši od tebe) ....pa po možnosti če se mora pelat v gužvi do medvod da ga od šentvida še lokalni avtobus prehiti na 5cm da se skor dol na tire zvali k gre cesta ob železnici!
Sam sm naredu 25.000km z odblokiranim scooterjem pa ni noben umru zato! Se ne vozim med avtomobili....ne vozim čez rdeče....peljem se normalno 80km/h kjer mi je omogočeno!
Tak k bo pa po mnenju nevem kjerga super duper strokovnjaka na tem področju (ki je omejiv 50ccm na 45km/h) ogrožal okolico če bo scooter odblokiran.....bo pa z avtom al pa z motorjem za katerga je potrebna A kategorija to še 300x bl ogrožu!
Hm, 300 EUR homologacija ali 1000 EUR kazni?Citat:
@sad kol pa pride homologacija za 50ccm ki gre več kot 45km/h??? A ni blo včasih starih 75.000sit??? Priceless
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
mene pa nekaj zanima, recimo, da mam jaz A kategorijo in se vozim z odblokiranim skuterjem 50ccm
recimo, da so pobrane ven blokade ostalega nič ni spremenjeno - kazen ista?
verjetno ja, ker ni več "tehnično brezhiben" in spremembe niso homologirane? Kaj pa, če recimo, dam gor en športen izpuh z homologacijo, pa ga dam vpisat? Potem lahko vozim z A, samo tisti, ki nimajo A ne smejo več vozit skuterja?
pa še nekaj ko že ravno sprašujem, jaz sem eden tiste generacije, ki so nam v vozniško poštempljali A potem pa kot opombo napisali - le do 50 km/h - verjetno se ne da izvleči, če me štopajo na Yamahi R1, pa da rečem, da se nisem peljal več kot 50 (če me ne dobijo na radar) ?
Tebi logika ni ravno mocna stran, a ne?Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hm, 300 EUR homologacija
Mi jih daš???
No, pa dajva še enkrat pogledat cel moj stavek:Citat:
........ti si začel stavk eh 300eurou....boš že....mi jih daš???