Izredni tehnični in zasegli skuter

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ja, + delanje izpita za A.
rolleyes-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Gilera Nexus ima enak motor kot 500 ccm različica MP3. V Evropi se prodaja kot Gilera Fuoco 500, v USA pa kot Piaggio MP3 500.
Tole v oglasu je staro dve leti in stane dobra dva jurja manj kot NOV Piaggio MP3 400 LT. Menim, da je predraga.
MP3 brez oznake "LT" je še kakšnih 500 EUR cenejši, a rabiš zanj A kategorijo izpita.

Razlika med 400 in 500 je zelo majhna. Mnogi ne vedo, da je v 400 in 500 ccm Piaggiu enak motor serije Master, le da ima premer in hod bata pri 400 ccm malce manjši. Razlika je vsega 60 ccm (500 ccm različica ima dejansko 460 ccm prostornine), 6 KM in nekaj malega navora.

Nazadnje urejeno:

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik Paco pravi:
Meni se zdi, da mi je rekel, da bom moral sam ga spraviti v original stanje. hmm. Sicer pa nič omejevalca ne bo, drugič pride drug motor, ker ravno opravljam za A katergorijo in skuter gre. Morda ve kdo koliko je kazen ? Pa še vedno me zanima,če kdo ve, koliko dolgo bo trajalo
frown-1.gif
?
prokleti /&#"!$

za tak prekršek pri avtu je kazen okoli 500 eurov.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113
Citat:
Uporabnik Paco pravi:
Bom kaj zagotovo od tega povedal ja, v kolikor ne bo le ona govorila :/ . Dejansko so te stvari res in se ne bi niti lagal niti...
Fak prav pogrešam skuterja, potim se kot pes te dni medtem ko sedaj hodim okoli peš oz. kdaj grem z avto (muka). In potem, ko se v avtošoli (A kategorija) vsedem na tisto 500cm zadevo si tudi vsakič svoje mislim. Da so meni tisto prduljco počasno vzeli medtem, ko se policaj vozi na še hitrejši zadevi od te, ki jo jaz v avtošoli, motor, ki je praktično raketa na kolesih in katerega moč je res izven vsakih racionalnih omejitev. Brezveze.

No zdaj ko tako lepo hodiš peš, pa se zamisli kako bi se bilo fajn peljat z 45km/h. Pa malo preštudiraj kaj je počasi... ker 45km/h ni počasi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
@AndrejD vsakmu takmu pametnmu (blo vas je že ene par do zdei v tej temi) bi prvošču da ga v rush hour guzi avtobus LPP od centra pa do končne postaje v šentvidu ( ja še avtobus LPPja je hitrejši od tebe) ....pa po možnosti če se mora pelat v gužvi do medvod da ga od šentvida še lokalni avtobus prehiti na 5cm da se skor dol na tire zvali k gre cesta ob železnici!

Sam sm naredu 25.000km z odblokiranim scooterjem pa ni noben umru zato! Se ne vozim med avtomobili....ne vozim čez rdeče....peljem se normalno 80km/h kjer mi je omogočeno!

Tak k bo pa po mnenju nevem kjerga super duper strokovnjaka na tem področju (ki je omejiv 50ccm na 45km/h) ogrožal okolico če bo scooter odblokiran.....bo pa z avtom al pa z motorjem za katerga je potrebna A kategorija to še 300x bl ogrožu!

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Žal nismo Italija, Francija ali pa Španija kjer je z B kategorijo dovoljeno voziti tudi motorje do 125 ccm. Imamo pač zagovedane evropske predpise, še najbolj butasta je omejitev 45 km/h.

Pa tudi logično ni. Evo - s kategorijo B se lahko v SLO povsem legalno vozi štirikolesnike do 20 KM (ti letijo do 100 km/h) ter trikolo - npr Piaggio MP3, ki leti do 140, 150 km/h s svojimi 400 ccm. Hkrati pa ne smem voziti 125 ccm skuterja.

Najbolj zabavno je, da je enako v EU. Trikolo in ATV no problem, 125 ccm skuter pa ne smeš brez kategorije A. Evo, jaz je nimam, niti je ne mislim delati in s tem izgubljati časa. ATV vozim brez težav, tudi MP3 sem sprobal in se ga z malo prakse na skuterjih človek hitro priuči. Prometne predpise pa poznam že od prej. In glede na to, da v 1 mio kilometrov nisem povzročil še nobene prometne nesreče mislim, da jih poznam dovolj dobro.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
mene pa nekaj zanima, recimo, da mam jaz A kategorijo in se vozim z odblokiranim skuterjem 50ccm

recimo, da so pobrane ven blokade ostalega nič ni spremenjeno - kazen ista?

verjetno ja, ker ni več "tehnično brezhiben" in spremembe niso homologirane? Kaj pa, če recimo, dam gor en športen izpuh z homologacijo, pa ga dam vpisat? Potem lahko vozim z A, samo tisti, ki nimajo A ne smejo več vozit skuterja?

pa še nekaj ko že ravno sprašujem, jaz sem eden tiste generacije, ki so nam v vozniško poštempljali A potem pa kot opombo napisali - le do 50 km/h - verjetno se ne da izvleči, če me štopajo na Yamahi R1, pa da rečem, da se nisem peljal več kot 50 (če me ne dobijo na radar) ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
@AndrejD vsakmu takmu pametnmu (blo vas je že ene par do zdei v tej temi) bi prvošču da ga v rush hour guzi avtobus LPP od centra pa do končne postaje v šentvidu ( ja še avtobus LPPja je hitrejši od tebe) ....pa po možnosti če se mora pelat v gužvi do medvod da ga od šentvida še lokalni avtobus prehiti na 5cm da se skor dol na tire zvali k gre cesta ob železnici!

Sam sm naredu 25.000km z odblokiranim scooterjem pa ni noben umru zato! Se ne vozim med avtomobili....ne vozim čez rdeče....peljem se normalno 80km/h kjer mi je omogočeno!

Tak k bo pa po mnenju nevem kjerga super duper strokovnjaka na tem področju (ki je omejiv 50ccm na 45km/h) ogrožal okolico če bo scooter odblokiran.....bo pa z avtom al pa z motorjem za katerga je potrebna A kategorija to še 300x bl ogrožu!
Se precej strinjam s tabo, da je 45 km/h skoraj samomor. Vendar obstaja čisto enostavna rešitev. Ga odblokiraš in registriraš kot motorno kolo.
Aja, to pa ne, a ne? Potem pride malce dražje zavarovanje, pa še A je treba imet. E [censored].ga, potem pa Flexerja in tistih 25 km/h, ne rabiš še čelade in se lahko voziš po kolesarki, tako da ne bo nikakršnih težav.
Sedaj je pač treba požret, kar si je kdo skuhal. In če je 1k EUR je sicer noro (se strinjam), razen za kakšne ''brazilce'', kateri res delajo faking neumnosti, ampak tako je. Vsak je prej vedel s čim se zajeb.ava. Če pa ni, si pa naj še toliko bolj sebi pripiše.

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
@sad kol pa pride homologacija za 50ccm ki gre več kot 45km/h??? A ni blo včasih starih 75.000sit??? Priceless
zmaga.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
@sad kol pa pride homologacija za 50ccm ki gre več kot 45km/h??? A ni blo včasih starih 75.000sit??? Priceless
zmaga.gif
Hm, 300 EUR homologacija ali 1000 EUR kazni?
confused-1.gif

Jup, dosti je za razmišljat.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
mene pa nekaj zanima, recimo, da mam jaz A kategorijo in se vozim z odblokiranim skuterjem 50ccm

recimo, da so pobrane ven blokade ostalega nič ni spremenjeno - kazen ista?

verjetno ja, ker ni več "tehnično brezhiben" in spremembe niso homologirane? Kaj pa, če recimo, dam gor en športen izpuh z homologacijo, pa ga dam vpisat? Potem lahko vozim z A, samo tisti, ki nimajo A ne smejo več vozit skuterja?

pa še nekaj ko že ravno sprašujem, jaz sem eden tiste generacije, ki so nam v vozniško poštempljali A potem pa kot opombo napisali - le do 50 km/h - verjetno se ne da izvleči, če me štopajo na Yamahi R1, pa da rečem, da se nisem peljal več kot 50 (če me ne dobijo na radar) ?

Ti lahko imaš vpisano 50 kmh, ni problema. Ampak s tem lahko voziš le motorna kolesa do 50 ccm in ta ne smejo iti hitreje kot 45 kmh.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
To pa je škoda, da nimamo 125 ccm z B kat., to bi mnoge spodbudilo k nakupu oz. prevozu, manjši onesnaženosti, gneči...ampak pri nas je logika tuj pojem. Bi morali zbrat kakšno peticijo...

Kamele0N

23. jul 2008
42.050
5.655
113
........ti si začel stavk eh 300eurou....boš že....mi jih daš???

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Citat:
........ti si začel stavk eh 300eurou....boš že....mi jih daš???
No, pa dajva še enkrat pogledat cel moj stavek:
Hm, 300 EUR homologacija ali 1000 EUR kazni?
Nikjer ni bilo eh... In pa vmes je bil ali, kateri ločuje dva enako pomembna dela povedi. In izbira med 300 EUR ali pa 1000 EUR je verjetno jasna in logična. Razen seveda za tebe, kateri si razumel poved kot, eh... 300 EUR, drobiž.
nahrung002.gif

Aja, takoj ti dam 300 EUR, če prepišeš name recimo enega F430. Pa ne kako nabildano MR2-ko.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Super, naj začnejo lisičiti še kolesa. Itak ne zasedejo kaj manj prostora kot pa povprečen skuter. Mogoče bi morali Ljubljančani Zokiju izstaviti račun za vsak dan, ko pride v službo. Očitno v delu uživa in prav je, da to svojo pozicijo plačuje, ne pa da je zanjo celo plačan.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Kaj ko bi začeli lisičiti še ljudi? Stopiš na zelenico, puf, lisice na noge. Če plačaš 10€ te spustijo, drugače pa se kazen viša za 35€ na dan. Ta čas ti trikrat na dan prinesejo par keksov in vodo, poleg tega si upravičen do kemičnega sekreta
wink-1.gif