Izrael - Palestina

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa ne narod. posamezniki!!!

če je zanjga ustrezna integracija to, da pozabiš svoje korenine in svojo državljansko zavest, potem prav nič ne pretiravam! Pa da je to desničarjem normalno?! K so tok državotvorni in polni nacionalnega ponosa!

pa da gremo še malo naprej... kdo več dreka naredi v naši državi? migranti iz afganistana ali migrani iz bivših republik juge?

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri in jest5

B81

22. jul 2007
37.707
10.969
113
pa ne narod. posamezniki!!!

če je zanjga ustrezna integracija to, da pozabiš svoje korenine in svojo državljansko zavest, potem prav nič ne pretiravam! Pa da je to desničarjem normalno?! K so tok državotvorni in polni nacionalnega ponosa!
Kje j3 napisal, da je to zanj ustrezna integracija?

hdx

Guru
1. jun 2011
1.547
2.256
113
Vsakega migranta, ki je v EU vsaj pol leta in brez delovne dobe, ter ni opravil jezikovnega/drugega tečaja, bi bilo treba poslati nazaj v domovino.
Vsakega migranta, ki ima kriminalno preteklost oz. je začel svojo "kariero" v EU, bi bilo treba poslati nazaj.

S tako politiko, kot se jo gremo sedaj v Evropi, nas čaka bedna prihodnost. Poglejmo samo Nemčijo, Francijo, Anglijo kako jim standard pada.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
Ne rabiš gledat nikamo proti Nemčiji... Samo doma poglej. Pa zvečer se malo po kakem centru sprehodi... ne slišiš več slovenskega jezika. Smao še albanščina... Kot drugo sem bil ta vikend po dolgem času v Gradcu. Seiersberg... Pa tam ni več enega Avstrijca. Samo še brade, zavite babe, in vse zapečeno...
Še sreča da na božičnem sejmu nimajo kaj tam iskat. Tam sem se komaj počutil domačega.
Saj vem... tam pri tem zapečenih vseeno vsaj moški dela, baba pa sociala, kot pri nas. Samo bože to, ni več Avtrija.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.072
1.867
113
Emona / Carnium
Ne rabiš gledat nikamo proti Nemčiji... Samo doma poglej. Pa zvečer se malo po kakem centru sprehodi... ne slišiš več slovenskega jezika. Smao še albanščina... Kot drugo sem bil ta vikend po dolgem času v Gradcu. Seiersberg... Pa tam ni več enega Avstrijca. Samo še brade, zavite babe, in vse zapečeno...
Še sreča da na božičnem sejmu nimajo kaj tam iskat. Tam sem se komaj počutil domačega.
Saj vem... tam pri tem zapečenih vseeno vsaj moški dela, baba pa sociala, kot pri nas. Samo bože to, ni več Avtrija.
Denar od sociale direkt v nakupovalni center...temelj kapitalistične ideologije.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in B81

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Še eden
Posnetek zaslona 2023-11-28 174659.jpg

• Objave ne odobravam
  • Haha
Reactions: bizi, jest5 in B81

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
problem je, ker ti vidiš le muslimanske neintegrirance. In tako sklepaš da so vsi muslimanski migranti isti - da se derejo alah akbar, da so lenuhi, da posiljujeo in ne vem kaj še vse. In da tukaj blazno uživajo, na socialni podpori in na kafetu cele dneve po bifejih.

Ampak ne vidiš pa vseh ostalih, ki so se integrirali - in zato jih ne vidiš. In to je pravilna integracija. Tvoja verzija je pa res ekstremna. na svoje korenine ne smeš pozabit. Ja, tudi jaz pričakujem, da se bo z mano pogovarjal po slovensko, če se pa doma po njihovo me pa ne moti.

In po drugi strani ti hočem povedat, da tudi drugi migranti - slovenci recimo - ne pozabijo na svoje korenine in ohranjajo slovensko zavest in jezik tudi v tuji deželi. Tako kot jo drugi pri nas.
Seveda vidim samo neintegrirane migrante. Integrirane težko opazim, razen tistih nekaj, ki jih osebno poznam. Saj o tem govorimo. Uspešno integrirane boš težko opazil in nikakor niso moteči.
Pa ne teži s temi koreninami pa neki nacionalni zavesti. Kaj je zdaj to? A niso to neke desničarske in nacionalistične fore? Nemalokrat se tudi tukaj kdo oglasi, ki nekomu pametuje, da ne more res vedeti kdo in od kod je in bi ga lahko presenetilo, če bi šel preverjat svoje družinsko drevo... Pri uspešni integraciji z nekaj generacijami počasi zbledi to od kod si prišel, saj je to čisto nepomembno od kje in kdo je bil moj pra pra dedek. Načeloma res ni nekaj zelo narobe, če ohranjaš materin jezik in si član nekih društev izseljencev...če si drugače popolnoma integriran v družbo in je to praktično neopazno. Da bi bilo pa to tako nujno pa ne razumem zakaj?
Recimo, jaz res ne razumem zakaj bi se jaz, izseljen v tujino moral družiti s slovenci? Jaz se družim s tistim, ki so mi v redu, s katerim se lahko razumem. Ne pa na podlagi nacionalnosti ali rase. Kaj ni to tisto kar mnogi stalno vpijete, da ne smemo delati razlik?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.072
1.867
113
Emona / Carnium
Migranti so kapitalistični izum in nateg, levi ste jih pa pograbili ko najbobljšo stvar po narezanem kruhu in pivu. Razredni sovražnik vas je nategnil vi pa kar še nastavljate. Neprecenljivo.
Točno tako. Še bolj pa ste nategnjeni desni. Bi rekel, da levi v imenu skrivajo svojo zmožnost levitve...v muslimane, dolenjce, pigmejce,...ali pa skrajne desničarje :fredi: Nč, ugasnte luč k zrihtate...