Izrael - Palestina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.013
6.194
113
zato ker opisuje zadeve, o katerih nima pojma. vsi imamo to sreco, da smo rojeni v razvitem svetu, kjer nam ne grozi lakota, revscina in vojna.

ne vidi pa milijonskih drzav, kjer jim gre cisto uredu, nekaterim se bolje kot nam.
Daj prosim naštej muslimanske države, ki jim gre bolje kot nam. Pa izpusti Dubaj in Emirate prostim... Saj veš menda od kot jim pogastvo, kljub temu so pa tudi ti zelo zagamane muslimanske države. Samo če so tebi Paganiji in Bugattiji merilo, pač živi v svoji pravljici.

• Všeč mi je
Reactions: B81 in sixpower

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
se čisto strinjam, samo govorimo o migracijski politiki, ne o lenih posameznikih.

Ampak! zakaj se nihče ne vpraša, zakaj je to dovoljeno? vsa ta leta? takrat na začetku je bil to že kriza z vsemi begunci/migranti, pa, a se je kaj spremenilo?

In to da, sixpower ne rine v muslimanske države ne pomeni, da zato oni ne bi smeli sem. In da se sixpower ne vpraša, da mogoče ima srečo, da mu ni treba drugam rinit. K je tok luštno bit v čist drugem svetu, sam, po tistih azilantskih domovih, če pa najde šiht, v neki bedni sobi še s 6 sotrpini, na delavnem mestu itak izkoriščan do konca... pa mu je tudi tako očitno vseeno bolje kot doma.
države ne pomeni, da zato oni ne bi smeli sem

hehe
kdo pravi da ne smejo?

Veljavni potni list, kakršnakoli viza, delovna, turistična.....
kva teb ni jasn...

A kriminalno se ti sprašuješ, da ne smejo sem, brez dokumentov... Pa probaj ti? Da se ne boš na netu spraševal, kdo pravi?
Bomo vidl če boš dobrodošel, kot zažganc?

ps... mnogi Slovenci še neko bedno sobo ne dobijo, jo morjo plačat in za jest tudi...

tvoje tumbanje je več kot otročje...
važn da ti maš u bajt red.... to je to...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
zato ker opisuje zadeve, o katerih nima pojma. vsi imamo to sreco, da smo rojeni v razvitem svetu, kjer nam ne grozi lakota, revscina in vojna.

ne vidi pa milijonskih drzav, kjer jim gre cisto uredu, nekaterim se bolje kot nam.
Zakoj torej tistim, ki jim je bolje, kot nam ne ostanejo doma? In še bolje, zakaj tisti, ki jim je slabše, kot nam ne grejo v tiste države, ki so bogatejše od evrope?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Daj prosim naštej muslimanske države, ki jim gre bolje kot nam. Pa izpusti Dubaj in Emirate prostim... Saj veš menda od kot jim pogastvo, kljub temu so pa tudi ti zelo zagamane muslimanske države. Samo če so tebi Paganiji in Bugattiji merilo, pač živi v svoji pravljici.

hja, zakaj bi jih izpustil? pač imajo nafto, kaj me briga od kje jim denar.

maš na googlu podatke o uspešnih muslimanskih državah, sej ni vse samo afganistan.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Jaz sem razumel, da ti to praviš.

potem si narobe razumel. kje sem to zapisal?

pač ne moreš na podlagi vere definirat nekoga, da je lenuhar, kriminalc in ne vem kaj še vse. Slišiš le pa slabe novice. Dobrih ne objavljajo, ker niso zanimive. Če si pa bolj omejen na izbrane medije, je pa ta selekcija še toliko hujša.

In če EU dopušča priseljevanje, potem je to problem EU, ne priseljencev.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
In to da, sixpower ne rine v muslimanske države ne pomeni, da zato oni ne bi smeli sem. In da se sixpower ne vpraša, da mogoče ima srečo, da mu ni treba drugam rinit. K je tok luštno bit v čist drugem svetu, sam, po tistih azilantskih domovih, če pa najde šiht, v neki bedni sobi še s 6 sotrpini, na delavnem mestu itak izkoriščan do konca... pa mu je tudi tako očitno vseeno bolje kot doma.
Čakaj malo, ti mi zdaj podtikaš, da sem nasplošno vsepovprek proti migrantom. To ni res! Mene migranti ne motijo, če pridejo legalno si uredijo kar si morajo urediti in tukaj živijo in delajo. In najbolj pomembno, sprejme našo kulturo, naš način življenja in se popolnoma integrira, če prideš v Slovenijo postani slovenec, če prideš v Nemčijo postani nemec... Ne svojo zahojeno religjo s seboj vlačit in jo tukaj širit. To pa ponavadi počnejo ravno tisti, ki so prilezli iz zahojenih islamskih držav, ker jim je bilo pod islamom življenje nemogoče. To je tako, kot če bi se jaz in še mnogi drugi iz Evrope selili v Iran, ker bi imeli poln kufer demokracije. Potem bi pa tem želeli širit in zahtevati demokracijo na vse možne načine. Ja nebi prav dolgo trajalo.

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ne, ti si samo muslimanskih migrantov ne maraš. Ubistvu ne maraš problematičnih migrantov, tudi muslimanskih, katerih itak nihče ne mara. Vmes pa je polno takih, ki so prišli le delat in preživet in jih briga za vero in mošeje. In ne živijo lepo, verjemi.

Vsi zamejski slovenci so postali nemci, avstijci, angleži, avstralci, argentinci, itn...

Pa vsi bosanci, črnogorci, srbi, albanci, indijci, pakistanci, itn so postali slovenci, ko so prišli sem...

dej no, bodi resen.

B81

22. jul 2007
37.707
10.970
113
potem si narobe razumel. kje sem to zapisal?

pač ne moreš na podlagi vere definirat nekoga, da je lenuhar, kriminalc in ne vem kaj še vse. Slišiš le pa slabe novice. Dobrih ne objavljajo, ker niso zanimive. Če si pa bolj omejen na izbrane medije, je pa ta selekcija še toliko hujša.

In če EU dopušča priseljevanje, potem je to problem EU, ne priseljencev.
Mah qrc, ce jij je na milijone in iz drzave kot narod ne naredijo nic kot puscavo s kamenjem...
Nic od nic ni z njih. Kaj bos s tem tu?

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To zagotovo še vedno marsikdo tako misli. Sicer pa zame je tudi slovan ali celo slovenec , ki je musliman enaka primitivna opica, kot palestinec. Nimam nobene tolerance do islamizma. Ne razumem zakaj bi ga sploh moral imeti? Saj moje stališče do islama in muslimanov je prišlo iz tega, ker oni nimajo nobene tolerance do nevernikov (mene) in drugih kultur.
Glede muslimanov seveda nimaš tri čiste. Koliko krščanskih cerkev in samostanov so porušili, ko so 500 let vladali dobršnem delu Evrope? In koliko Judov so izgnali ali pobili v tem času?

• Objave ne odobravam

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
Ne, ti si samo muslimanskih migrantov ne maraš. Ubistvu ne maraš problematičnih migrantov, tudi muslimanskih, katerih itak nihče ne mara. Vmes pa je polno takih, ki so prišli le delat in preživet in jih briga za vero in mošeje. In ne živijo lepo, verjemi.

Vsi zamejski slovenci so postali nemci, avstijci, angleži, avstralci, argentinci, itn...

Pa vsi bosanci, črnogorci, srbi, albanci, indijci, pakistanci, itn so postali slovenci, ko so prišli sem...

dej no, bodi resen.
Seveda niso in to je tudi mnogokrat problem. Glej jaz pač ne bom nikoli razumel zakaj bi odšel v neko tujo deželo kjer nebi želel sprejeti njihove kulture. Meni to ni jasno. Nekateri se še jezika ne želijo naučiti. Pa kaj mislijo, da so? Najboljši so pa itak polpismeni pritepenci, ki samo šinvajo deželo gostiteljico in njene državljane. Jah, odidi tja od koder si prišel, če je tam toliko boljše.
Mislim, da sem enkrat že omenil pa bom še tukaj. Moja zdaj že pokojna teta je že v sedemdesetih odšla v Nemčijo. Si ustvarila družino se integrirala in živela nemški način življenja, ker je šla tja zato, ker ji je bilo v vseh pogledih bolje. V Nemčiji se ni šla slovenko, njuna otroka ne govorita slovensko. Ajde, nekaj malega sta razumela, ko sta bila še majhna in so bili nekajkrat v sloveniji. Ampak to je bilo nazadnje v osemdesetih...Zdaj lahko komuniciramo samo v angleščini. To je zame edina sprejemljiva migracija in integracija. Če tega nočeš, ostani doma.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Seveda niso in to je tudi mnogokrat problem. Glej jaz pač ne bom nikoli razumel zakaj bi odšel v neko tujo deželo kjer nebi želel sprejeti njihove kulture. Meni to ni jasno. Nekateri se še jezika ne želijo naučiti. Pa kaj mislijo, da so? Najboljši so pa itak polpismeni pritepenci, ki samo šinvajo deželo gostiteljico in njene državljane. Jah, odidi tja od koder si prišel, če je toliko boljše.
Mislim, da sem enkrat že omenil pa bom še tukaj. Moja zdaj že pokojna teta je že v sedemdesetih odšla v Nemčijo. Si ustvarila družino se integrirala in živela nemški način življenja, ker je šla tja zato, ker ji je bilo v vseh pogledih bolje. V Nemčiji se ni šla slovenko, njuna otroka ne govorita slovensko. Ajde, nekaj malega sta razumela, ko sta bila še majhna in so bili nekajkrat v sloveniji. Ampak to je bilo nazadnje v osemdesetih...Zdaj lahko komuniciramo samo v angleščini. To je zame edina sprejemljiva migracija in integracija. Če tega nočeš, ostani doma.

uf uf imaš zgreše pojme. čisto zgrešene pojme!

zelo domoljubna je bila tvoja teta! da otrok ni naučila slovensko??? da jih ni naučila kje so njihove korenine?? To je izdaja svojega naroda. Očitno se ga je precej sramovala! In ti jo spoštuješ! ha, že skoraj smešno!

tole je pa zelo napačno razmišljanje! in take integracije ne boš nikjer doživel.

• Objave ne odobravam

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Mah qrc, ce jij je na milijone in iz drzave kot narod ne naredijo nic kot puscavo s kamenjem...
Nic od nic ni z njih. Kaj bos s tem tu?

k da so vsi iz puščave?

pa kva, a vi sam afganistan pa irak poznate al kako??? pa vsi neki pametnjakoviči, pa izobraženci...

ne vem kaj bojo z njimi. Vprašaj nemce, ki jih še vedno sprejemajo.

• Objave ne odobravam