Izrael - Palestina

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Seveda niso in to je tudi mnogokrat problem. Glej jaz pač ne bom nikoli razumel zakaj bi odšel v neko tujo deželo kjer nebi želel sprejeti njihove kulture. Meni to ni jasno. Nekateri se še jezika ne želijo naučiti. Pa kaj mislijo, da so? Najboljši so pa itak polpismeni pritepenci, ki samo šinvajo deželo gostiteljico in njene državljane. Jah, odidi tja od koder si prišel, če je tam toliko boljše.
Mislim, da sem enkrat že omenil pa bom še tukaj. Moja zdaj že pokojna teta je že v sedemdesetih odšla v Nemčijo. Si ustvarila družino se integrirala in živela nemški način življenja, ker je šla tja zato, ker ji je bilo v vseh pogledih bolje. V Nemčiji se ni šla slovenko, njuna otroka ne govorita slovensko. Ajde, nekaj malega sta razumela, ko sta bila še majhna in so bili nekajkrat v sloveniji. Ampak to je bilo nazadnje v osemdesetih...Zdaj lahko komuniciramo samo v angleščini. To je zame edina sprejemljiva migracija in integracija. Če tega nočeš, ostani doma.
Kaj so pa po tvoje Slovenci v Argentini in v ZDA. So tretje in četrta generacija, ki govori slovensko in se ima za Slovence. Po tvoje so gotovo neki zajebanci, ki ne sprejemajo kulture države, ki jim daje kruh. :bonk:

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
uf uf imaš zgreše pojme. čisto zgrešene pojme!

zelo domoljubna je bila tvoja teta! da otrok ni naučila slovensko??? da jih ni naučila kje so njihove korenine?? To je izdaja svojega naroda. Očitno se ga je precej sramovala! In ti jo spoštuješ! ha, že skoraj smešno!

tole je pa zelo napačno razmišljanje!
Zakaj napačno? To je integracijo, o kateri mnogi kar naprej modrujejo kaj in kako. Kdorkoli zapusti svojo državo je verjetno bil nezadovoljen, zato si poišče državo kjer bo lahko živel tako, kot si želi in si je zamislil. Ne tako, kot je živel v svoji državi. Izdajo svojega naroda si nekam vtakni. Moja sestrična in bratranec dobro vesta kje so njune korenine po mamini strani. Ampak onadva sta uspešno integrirana in to že takoj druga generacija. Potem imaš pa ta trenutek na miljone bumbarjev, ko se tudi tretja, četrta generacija priseljencev ne more vklopit v družbo. Logično, integracija ne more biti uspešna, če še kar naprej zadrto furaš svojo kulturo, jezik in to še na svoje otroke prenašaš in jih pumpaš z nacionalizmom, potem se pa še čudiš zakaj mulci ne naredijo šole, nobene spodobne službe in ga domačini ne sprejmejo.

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein in Ateis

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Zakaj napačno? To je integracijo, o kateri mnogi kar naprej modrujejo kaj in kako. Kdorkoli zapusti svojo državo je verjetno bil nezadovoljen, zato si poišče državo kjer bo lahko živel tako, kot si želi in si je zamislil. Ne tako, kot je živel v svoji državi. Izdajo svojega naroda si nekam vtakni. Moja sestrična in bratranec dobro vesta kje so njune korenine po mamini strani. Ampak onadva sta uspešno integrirana in to že takoj druga generacija. Potem imaš pa ta trenutek na miljone bumbarjev, ko se tudi tretja, četrta generacija priseljencev ne more vklopit v družbo. Logično, integracija ne more biti uspešna, če še kar naprej zadrto furaš svojo kulturo, jezik in to še na svoje otroke prenašaš in jih pumpaš z nacionalizmom, potem se pa še čudiš zakaj mulci ne naredijo šole, nobene spodobne službe in ga domačini ne sprejmejo.

če ti je to normalna integracija, potem je bz kakšna nadaljna debata.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri in bizi

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
Kaj so pa po tvoje Slovenci v Argentini in v ZDA. So tretje in četrta generacija, ki govori slovensko in se ima za Slovence. Po tvoje so gotovo neki zajebanci, ki ne sprejemajo kulture države, ki jim daje kruh. :bonk:
Ne vem ne poznam nobenega. Če so neprilagojeni to zagotovo ni v redu. Ampak se mi zdi da se slovenci nasplošno kar dobro integrirajo kamor migrirajo. Nekateri res kljub temu še vedno zelo dobro govorijo slovensko, mnogi pa tudi ne ali pa sploh ne.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ne vem ne poznam nobenega. Če so neprilagojeni to zagotovo ni v redu. Ampak se mi zdi da se slovenci nasplošno kar dobro integrirajo kamor migrirajo. Nekateri res kljub temu še vedno zelo dobro govorijo slovensko, mnogi pa tudi ne ali pa sploh ne.
Seveda naekrat ne poznaš nikogar, ki se obnaša v nasprotju s tvojim prepričanjem. :bonk:

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

B81

22. jul 2007
37.707
10.970
113
Ne vem, ce so po nj3govo neki zajebanci. Vsaj ni bilo slisat, da bi kdaj slovenci delali neke razprtije naokoli, razen navijacev.

Zdaj pa te slovence v zda primerjaj s hordami, ki vstopajo v evropo.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in sixpower

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
Seveda naekrat ne poznaš nikogar, ki se obnaša v nasprotju s tvojim prepričanjem. :bonk:
Pa kaj bluziš? Kaj ti poznaš kakšnega v Argentini živečega slovenca? Od kje naj ga jaz poznam. Jaz tam nimam sorodnikov. Imam pa malo bolj daljne v Avstraliji, kolikor vem so samo "tastari" govorili slovensko. Tisti rojeni v Avstraliji baje bolj slabo ali pa sploh ne, ne vem točno. In kaj je zdaj v nasprotju z mojim prepričanjem?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ne vem, ce so po nj3govo neki zajebanci. Vsaj ni bilo slisat, da bi kdaj slovenci delali neke razprtije naokoli, razen navijacev.

Zdaj pa te slovence v zda primerjaj s hordami, ki vstopajo v evropo.

Seveda so zajebanci, če se ne integrirajo!

Oni si celo drznejo organizirati razne slovenske dneve! Pa knjige v slovenščini si izmenjavat... pa kakšna oddaja se tudi najde na javni TV!

ha ha ha... sej ne moreš verjet....

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: endvatri in bizi

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
Glej, če se bi jaz preselil na tuje, zagotovo ampak res 101% nebi organiziral in hodil na neke polka dogodke ali se šel neke tradicionalne slovenske šege in podobne bedarije, pa v kurenta se oblačil. To me ne zanima ne tu, še manj pa na tujem. Berem že zdaj več v angleščini, kot slovenščini. Predvsem zato, ker enostavno ni slovenskih prevodov. Če bi imel se željo preseliti v nemško, švedsko, italjansko... govorečo deželo bi vsekakor bral v njihovem jeziki, da se čimprej naučim.
Ne še vedno vas ne razumem kje je problem in kakšna je po vašem pravilna integracija?

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein in Ateis

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
problem je, ker ti vidiš le muslimanske neintegrirance. In tako sklepaš da so vsi muslimanski migranti isti - da se derejo alah akbar, da so lenuhi, da posiljujeo in ne vem kaj še vse. In da tukaj blazno uživajo, na socialni podpori in na kafetu cele dneve po bifejih.

Ampak ne vidiš pa vseh ostalih, ki so se integrirali - in zato jih ne vidiš. In to je pravilna integracija. Tvoja verzija je pa res ekstremna. na svoje korenine ne smeš pozabit. Ja, tudi jaz pričakujem, da se bo z mano pogovarjal po slovensko, če se pa doma po njihovo me pa ne moti.

In po drugi strani ti hočem povedat, da tudi drugi migranti - slovenci recimo - ne pozabijo na svoje korenine in ohranjajo slovensko zavest in jezik tudi v tuji deželi. Tako kot jo drugi pri nas.

B81

22. jul 2007
37.707
10.970
113
Seveda so zajebanci, če se ne integrirajo!

Oni si celo drznejo organizirati razne slovenske dneve! Pa knjige v slovenščini si izmenjavat... pa kakšna oddaja se tudi najde na javni TV!

ha ha ha... sej ne moreš verjet....
Zakaj pretiravas, ce ni treba?

Dejstvo je, da nas narod ne dela zdrah po svetu, oni pa. Konstantno.

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein