Izrael - Palestina

hermann

Guru
19. mar 2014
9.738
6.635
113
Koliko krščanskih cerkev in samostanov so porušili, ko so 500 let vladali dobršnem delu Evrope?
Turki so bili seveda kar pametni in kulturni in niso rušili vsepovprek. Posebno velike in lepe cerkve so spremenili v mošeje, nemuslimanom pa nabili plačilo posebnega davka. Najlepše od vsega pa je bil prisilni odvzem otrok za prevzgojo v vojake.

Pravi raj za nemuslimane. Tak raj privoščim tudi tebi in tvojim otrokom.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Seveda vidim samo neintegrirane migrante. Integrirane težko opazim, razen tistih nekaj, ki jih osebno poznam. Saj o tem govorimo. Uspešno integrirane boš težko opazil in nikakor niso moteči.
Pa ne teži s temi koreninami pa neki nacionalni zavesti. Kaj je zdaj to? A niso to neke desničarske in nacionalistične fore? Nemalokrat se tudi tukaj kdo oglasi, ki nekomu pametuje, da ne more res vedeti kdo in od kod je in bi ga lahko presenetilo, če bi šel preverjat svoje družinsko drevo... Pri uspešni integraciji z nekaj generacijami počasi zbledi to od kod si prišel, saj je to čisto nepomembno od kje in kdo je bil moj pra pra dedek. Načeloma res ni nekaj zelo narobe, če ohranjaš materin jezik in si član nekih društev izseljencev...če si drugače popolnoma integriran v družbo in je to praktično neopazno. Da bi bilo pa to tako nujno pa ne razumem zakaj?
Recimo, jaz res ne razumem zakaj bi se jaz, izseljen v tujino moral družiti s slovenci? Jaz se družim s tistim, ki so mi v redu, s katerim se lahko razumem. Ne pa na podlagi nacionalnosti ali rase. Kaj ni to tisto kar mnogi stalno vpijete, da ne smemo delati razlik?

no, sej pocasi se premikamo naprej...

torej, se zavedas, da je okoli tebe polno lepo integriranih muslimanov?

seveda ne gledas 5 generacij nazaj, ampak tvoja teta je sam zacela govort drug jezik in pozabila, da je slovenka. ni se to zgodilo v petih generacijah. pri njej ni sla niti ena gen. mimo.

a jest ne smem uporabljat desnicarskih for? mogoce pa je malo desnicarja v meni?

a je kdo rekel, da se moras druzit z drugimi slo migranti?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.934
6.012
113
Ublažiti moramo trpljenje civilnega prebivalstva. In za to je treba povečati obseg humanitarne pomoči. Toda nesmiselno je dajati hrano nekomu, ki bo naslednji dan ubit,

je dejal Jungle Borrel na tiskovni konferenci v Barceloni.

In takšni so na vodilnih položajih, namesto v njim ustreznih ustanovah.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
torej, se zavedas, da je okoli tebe polno lepo integriranih muslimanov?
Čakaj, čakaj. Tukaj se zdaj mešata dva pojma. Ni vsak migrant musliman in ni vsak musliman migrant. Je to jasno? Jaz v sloveniji ne želim muslimanov in islamske religije. Islam nima tu kaj početi. Tudi, če je musliman Janez Novak je zame bedak. To je moje prepričanje in debata glede tega je zame zaključena. Me ne zanima kako so integrirani in asimilirani in ne vem kako kool in oh in sploh... to so verniki, ki sledijo pravljicam. Jaz takih osebkov ne morem spoštovati.
seveda ne gledas 5 generacij nazaj, ampak tvoja teta je sam zacela govort drug jezik in pozabila, da je slovenka. ni se to zgodilo v petih generacijah. pri njej ni sla niti ena gen. mimo.

a je kdo rekel, da se moras druzit z drugimi slo migranti?
Moja teta ni nič pozabila, da je slovenka. Je z nami še vedno zelo dobro govorila slovensko. In zakaj je problem, če se je takoj odločila, da bo njena družina nemška? Kaj to je kakšno pravilo, da moraš počakat nekaj generacij? Bratranec in setrična sta po očetovi strani itak nemca. Zakaj bi morala znati govorit slovensko in se po nemčiji kazat, da sta v bistvu slovenca? Ne razumem, res ne. Njima očitno ni bilo v interesu, da s spuščenim šipami v avtu nažigata slovensko narodno, se družiti s podobno motenimi slovenci, nositi neke majci s karantanskim pantrom pa slo grbi... pa stalno v skupinah biti glasen, da vsi slišijo od kod in kdo si in na dan slovenske neodvisnosti paradirati po nemških ulicah s slovenskimi zastavami in ovirati promet.... potem pa za praznike v Slovenijo se še tukaj kazat z novim Mercedesem :fredi: Sta imela/imata drugačne prioritete v življenju.

Poznam recimo primer, ko je slovenka spoznala italjana se poročila in šla živeti v Italijo. Potem sta se ločila, njuna otroka sta bila takrat stara nekje 6-9let in ona se je s sinovoma vrnila v Slovenijo. Starejši sin zdaj star nekih 30let še vedno dokaj v redu govori in razume italjansko, mlajši niti ne. Nimata se za Italjana in doma v sloveniji nikoli niso govorili italjansko ali se šli neko italjansko kulturo. Tudi svojih otrok nimata namena učiti italjansko in njihove kulture. Zakaj že? Zdaj so slovenci in konec debate. Če bo pa od njunih otrok kdo želel biti italjan, bo pač šel v Italijo.

Me pa še vedno zanima kaj je po tvojem pravilna integracija?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aha... tok si skrajno nastrojen. dobr pol, pol je pač vseeno al se pogovarjamo o muslimanskih janezih ali o migrantih... problem je, da so muslimani, ne pa migranti. ok.

no ja, sej sem že včeraj ugotovil, da je bz debata, zdej si pa še potrdil. pač si ksenofob, tukaj nimamo kej. Ni to ateizem, kot se ti imenuješ.

Pravilna integracija? Spoštovanje in upoštevanje navad in zakonov gostujoče države. Uporaba njihovega jezika. To je več ali manj vse.

Da bi zaradi migracije nehal govoriti materni jezik... pha, a si nor? Otrokom bi pripovedoval o domovini, ali če je opcija, bi jih peljal 1x na leto ali večkrat na izlet v domovino... Bral bi jim naše pravljice v maternem jeziku... Kasneje spodbujal, da ostane v stiku z maternim jezikom...

Ker, a veš, ne migriraš zato, ker v dno duše sovražiš svojo državo, ampak migriraš zato, ker je v tujini lahko boljša služba, lahko te sistem drka in pač zbežiš, konec koncev, ker je pač partner od tam. Ampak domovino imaš pa vseeno rad. Če bežiš pred političnim preganjanjem, pač upaš, da se bo sistem zamenjal nekoč... in da se boš lahko vrnil.

• Všeč mi je
Reactions: bizi

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
aha... tok si skrajno nastrojen. dobr pol, pol je pač vseeno al se pogovarjamo o muslimanskih janezih ali o migrantih... problem je, da so muslimani, ne pa migranti. ok.

no ja, sej sem že včeraj ugotovil, da je bz debata, zdej si pa še potrdil. pač si ksenofob, tukaj nimamo kej. Ni to ateizem, kot se ti imenuješ.

Pa saj že ves čas govorim, da so največji problem muslimani. Imenuj kakor želiš, čeprav ksenofob pomojem ni primerno, prej islamofob.
Da bi zaradi migracije nehal govoriti materni jezik... pha, a si nor? Otrokom bi pripovedoval o domovini, ali če je opcija, bi jih peljal 1x na leto ali večkrat na izlet v domovino... Bral bi jim naše pravljice v maternem jeziku... Kasneje spodbujal, da ostane v stiku z maternim jezikom...

Ker, a veš, ne migriraš zato, ker v dno duše sovražiš svojo državo, ampak migriraš zato, ker je v tujini lahko boljša služba, lahko te sistem drka in pač zbežiš, konec koncev, ker je pač partner od tam. Ampak domovino imaš pa vseeno rad. Če bežiš pred političnim preganjanjem, pač upaš, da se bo sistem zamenjal nekoč... in da se boš lahko vrnil.
Mah dej ne prbijej. Kaj bi pripovedoval otrokom. Da je nekje neka dežela kjer se cedita med in mleko in si zato zbežal? :valjamse: Ja saj to je problem, ker nekateri migranti svojim otrokom preveč pravljic pripovedujejo, potem pa se dogaja kar se dogaja.
Osebno mi je migriranje v tujino zgolj zaradi večjega zaslužka itak neumno. Zame je migriranje sprejemljivo le, če ti neka druga država ponuja in omogoča življenje, kot si ga želiš in ti ga svoja domovina ne omogoča. Govorim on nekih osebnih prioritetah in načinu življenja. Recimo delo ali služba, ki doma sploh ne obstaja in tega ne moreš delati zato greš tja kjer je to iskano ali vsaj omogočeno. Ali pa ti nasplošno odgovarja drugačna družba, način življenja, nenazadnje pokrajina in ljudje... Le na tak način se lahko vklopiš in si srečen in le na tak način lahko nova država postane tvoja nova domovina. Razlogi, kot so zgolj finančni in greš iz tovarne v sloveniji delat v podobno tovarno na Švedsko za1000eur mesečno več, je zame zgrešeno. Ker, če ti Švedska in švedi in njihova družba in kultura ni všeč je brez veze. To si potem nesrečen, ker se ne moreš vključit in iz tega nastajajo problemi...Ti ne maraš njih, oni pa ne marajo tebe.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.346
2.429
113
Pa saj že ves čas govorim, da so največji problem muslimani. Imenuj kakor želiš, čeprav ksenofob pomojem ni primerno, prej islamofob.

Mah dej ne prbijej. Kaj bi pripovedoval otrokom. Da je nekje neka dežela kjer se cedita med in mleko in si zato zbežal? :valjamse: Ja saj to je problem, ker nekateri migranti svojim otrokom preveč pravljic pripovedujejo, potem pa se dogaja kar se dogaja.
Osebno mi je migriranje v tujino zgolj zaradi večjega zaslužka itak neumno. Zame je migriranje sprejemljivo le, če ti neka druga država ponuja in omogoča življenje, kot si ga želiš in ti ga svoja domovina ne omogoča. Govorim on nekih osebnih prioritetah in načinu življenja. Recimo delo ali služba, ki doma sploh ne obstaja in tega ne moreš delati zato greš tja kjer je to iskano ali vsaj omogočeno. Ali pa ti nasplošno odgovarja drugačna družba, način življenja, nenazadnje pokrajina in ljudje... Le na tak način se lahko vklopiš in si srečen in le na tak način lahko nova država postane tvoja nova domovina. Razlogi, kot so zgolj finančni in greš iz tovarne v sloveniji delat v podobno tovarno na Švedsko za1000eur mesečno več, je zame zgrešeno. Ker, če ti Švedska in švedi in njihova družba in kultura ni všeč je brez veze. To si potem nesrečen, ker se ne moreš vključit in iz tega nastajajo problemi...Ti ne maraš njih, oni pa ne marajo tebe.

Če se ne najdeš in potem še nabijaš naokoli, kako je na švedskem slabo in kako je v Srbiji odlično in kako je EU za drek in kako je SZ d best in kako je swift u qrcu in kako je brics najboljši pod soncem, potem te res nihče ne more marati. In potem še v trgovini naročaš panin v svojem jeziku in trgovka te ne razume in se jeziš na ves svet, to sigurno zbije sodu dno.

Če se kdo najde v tem, je podobnost zgolj naključna.