Izrael - Palestina

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Pa saj že ves čas govorim, da so največji problem muslimani. Imenuj kakor želiš, čeprav ksenofob pomojem ni primerno, prej islamofob.

Mah dej ne prbijej. Kaj bi pripovedoval otrokom. Da je nekje neka dežela kjer se cedita med in mleko in si zato zbežal? :valjamse: Ja saj to je problem, ker nekateri migranti svojim otrokom preveč pravljic pripovedujejo, potem pa se dogaja kar se dogaja.
Osebno mi je migriranje v tujino zgolj zaradi večjega zaslužka itak neumno. Zame je migriranje sprejemljivo le, če ti neka druga država ponuja in omogoča življenje, kot si ga želiš in ti ga svoja domovina ne omogoča. Govorim on nekih osebnih prioritetah in načinu življenja. Recimo delo ali služba, ki doma sploh ne obstaja in tega ne moreš delati zato greš tja kjer je to iskano ali vsaj omogočeno. Ali pa ti nasplošno odgovarja drugačna družba, način življenja, nenazadnje pokrajina in ljudje... Le na tak način se lahko vklopiš in si srečen in le na tak način lahko nova država postane tvoja nova domovina. Razlogi, kot so zgolj finančni in greš iz tovarne v sloveniji delat v podobno tovarno na Švedsko za1000eur mesečno več, je zame zgrešeno. Ker, če ti Švedska in švedi in njihova družba in kultura ni všeč je brez veze. To si potem nesrečen, ker se ne moreš vključit in iz tega nastajajo problemi...Ti ne maraš njih, oni pa ne marajo tebe.

no sej, imas pac napacno mnenje.

ponavadi omenjas samo problematicne.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Zgleda da so mu uslužbenci rdečega križa polomil roke in prste, ker iz zapora je po videu sodeč šel nepoškodovan :bonk:

Odpri povezavo iz in poglej nadaljnje objave...

So ga zrihtali do tacajt ne. Sej ni napisano da je ravnokar imel zlomljene. Sicer si pa poglej statistike palestincev v zaporih (izrael niti velik ne skriva), 60%+ se jih poskoduje notri, tko al drgac, vseh spolov. Vcasih pa kdo tudi samo zgine. Tozba proti zaporu zakaj je kdo umru je pa isto kot sibico pod morjem prizgat.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.322
2.986
113
Lublana
Obišči stran
no sej, imas pac napacno mnenje.

ponavadi omenjas samo problematicne.

Moje mnenje je, da če se seliš, se seliš v boljše okolje zase v širšem pomenu. Jaz sem se naprimer iz vasi iz hiše preselil v Ljubljano v stanovanje. Ne zato, ker bi to bilo cenejše, ne zato, ker bi s tem dobil bolje plačano službo. Ampak zato, ker mi mesto bolj odgovarja in sem tu bolj zadovoljen, kot na vasi, čeprav je življenje v mestu dražje.
Kdor se pa seli zgolj zaradi računice po večjem dobičku in materialnem sranju je pa precej verjetno, da bo na koncu vseeno nezadovoljen.

Bežna znanka že nekih dvajset let živi na Dunaju. Tja se je preselila zgolj zaradi boljše plače za enako delo, kot v sloveniji. Ko sem jo nazadnje videl tu v sloveniji mi je rekla, da je Dunaj sicer fajn ampak ima eno veliko napako, tam živijo avstrijci. :bonk: In doda, da ima srečo, da je spoznala tam nekaj slovencev s katerimi se druži in ker Dunaj ni zelo daleč ima tudi občasne obiske iz slovenije in zato lažje zdrži. To je zame totalno butast osebek, ki nikoli ne bo integriran. Ne dojame, da je ona problem, ker se ne more ali noče vklopit v družbo. Če ti okolje in ljudje ne paše se preseliš kam drugam ali pa se vrneš domov. Ampak nekateri očitno radi matrajo sebe in še vse druge okoli sebe. :bonk:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Moje mnenje je, da če se seliš, se seliš v boljše okolje zase v širšem pomenu. Jaz sem se naprimer iz vasi iz hiše preselil v Ljubljano v stanovanje. Ne zato, ker bi to bilo cenejše, ne zato, ker bi s tem dobil bolje plačano službo. Ampak zato, ker mi mesto bolj odgovarja in sem tu bolj zadovoljen, kot na vasi, čeprav je življenje v mestu dražje.
Kdor se pa seli zgolj zaradi računice po večjem dobičku in materialnem sranju je pa precej verjetno, da bo na koncu vseeno nezadovoljen.

Bežna znanka že nekih dvajset let živi na Dunaju. Tja se je preselila zgolj zaradi boljše plače za enako delo, kot v sloveniji. Ko sem jo nazadnje videl tu v sloveniji mi je rekla, da je Dunaj sicer fajn ampak ima eno veliko napako, tam živijo avstrijci. :bonk: In doda, da ima srečo, da je spoznala tam nekaj slovencev s katerimi se druži in ker Dunaj ni zelo daleč ima tudi občasne obiske iz slovenije in zato lažje zdrži. To je zame totalno butast osebek, ki nikoli ne bo integriran. Ne dojame, da je ona problem, ker se ne more ali noče vklopit v družbo. Če ti okolje in ljudje ne paše se preseliš kam drugam ali pa se vrneš domov. Ampak nekateri očitno radi matrajo sebe in še vse druge okoli sebe. :bonk:

ok ja.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
včasih smo mel Komisijo za ideološka vprašanja, ki je določala, katera mnenja so pravilna, katera pa napačna

sem mnenja, da so ti časi mimo al je moje mnenje napačno?

če ni več te komisije, potem imaš očitno pravilno mnenje.

Seveda pa obstaja možnost, da je tudi moje mnenje napačno. Ampak, jest mislim, da je pravilno. Če on misli, da je njegova verzija integracije pravilna, potem naj tako misli. A jest ne smem biti mnenja, da ima napačno mnenje?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
če ni več te komisije, potem imaš očitno pravilno mnenje.

Seveda pa obstaja možnost, da je tudi moje mnenje napačno. Ampak, jest mislim, da je pravilno. Če on misli, da je njegova verzija integracije pravilna, potem naj tako misli. A jest ne smem biti mnenja, da ima napačno mnenje?

dejstvo je, da te komisije ni več, je pa namesto nje ene par novih, samo drugač se jim reče
ampak jest sm še vedno mnenja, da so ti časi minili

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113

A tudi Avstrijci so na Dunaju ?
Glede na pusanje na Alterju, jih skoraj ni več, no dobro da pride kakšna info od koga ki dejansko gor živi.