Izpoved enega tridesetletnika drugič.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz

monopolist v določeni tehnologiji v sloveniji je propadel, ker je država to dovolila. zdej bo izdelke te thnologije uvažala. dovolila je pa z vegradovskim načinom dela.

pa še kdo je propadel zaradi tega. danes sem bil sokiran, ko sem izvedel kdo.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik softi pravi:

recimo prevoznik, k je mel 50 kamionom min..danes ima tri, stiri

recimo....

recimo prevoznik, ki je imel 3-5 kamionov (prej je imel 15let transport).... danes jih nima več ker ne more konkurirati tistim z 50kamioni+

preveč je neplačil, pa še tujci delajo skoraj zastonj samo, da dobijo posel...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.280
6
38
SI
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
In ja capl: delo leži za vsakim vogalom. Če pa tud tega ne najdeš, pejt pa v vojsko. Za povprečno redno plačo, z jutranjo telovadbo, toplim tušem, kosilom, nič stresnega dela, več kot odlično delovno mesto.

Pozabil si napisati - z občasnimi "all expenses paid" službenimi potovanji na eksotične lokacije - Irak, Afganistan, Kosovo (seznam se bo dopolnjeval s časom)
wink-1.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Kaj ti pa je ?
V tujino gredo samo izbranci, ki se javljajo sami (oz so v zato namenjenih enotah). S tem da je samih kandidatov več kot preveč.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik atomikkus pravi:

Stvari se spreminjajo, ampak ne jest ne moji otroci ne hodijo bosi v šolo s krvavimi nogami, razlika je le, da sm jest imel Cicibanove čevlje, moji otroci imajo pa Nike al kar koli že.

In to je kao napredek? Si že kdaj kupil Cicibanove čevlje (v zadnjem času)? Nikice so tu pač malo "v zaostanku". Tko al drugač ...

evil.gif

ON: ravnokar je bla po radiu Likovičeva. Sicer goni vedno eno in isto, je pa res, da dandanes živimo en mimo drugega.
Osnovno so zdaj najbolj pomembne materialne dobrine, nadalje nas zanima, kako gre drugim, potem jamramo, tarnamo, še najmanj pa nam pomeni družba kot taka. Jebiga, dobr so nas zdresirali ...
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.280
6
38
SI
Citat:
Uporabnik elrado pravi:
Kaj ti pa je ?
V tujino gredo samo izbranci, ki se javljajo sami (oz so v zato namenjenih enotah). S tem da je samih kandidatov več kot preveč.
ful relevantno... u missed the point... by few miles...
stupid-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.315
9.934
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne govorim o navadnem taksiju - verjamem, da je jeba.

Business Limo servis - S ali 7x0, urejen sofer, cist in opran avto... Je veliko folka, ki bi to mirno placalo, meni se je povecini ogabno z ljubljanskimi taksiji vozit. Meho, ki smrdi po cikih, Galaxy letnik 1994 ki je bil nazadnje spucan leta '99, pa "kam bi seo rad zdaj" komentarji. Pol je pa se uzaljen ko ne dobi napitnine.
Tak taksi v LJ že obstaja. Sicer ni S klasa temveč E klasa, če imaš pa še malo sreče pa še blontna vozi.
cheer.gif

Zelo prijazni, avto popolnoma čist, te počaka ob točno dogovorjeni uri, pa tuje jezike govori (ne mislim na bratske jezike
grin1.gif
).
Cenovno pa se mi zdi, da čisto nič ne odstopa navzgor.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa to sem bil jaz 10 let nazaj. no..12.
mečka, ali audi..strani jezici, če je hotla je lahko s pušenjem ali khm plačala. vedno ob uri in točen. čakale so me samo tiste, k so v naprej dogovorile..prtiskanje..njih sem dal na čakanje, da sem zapolnil finačno kvoto prej.

sad

Guru
24. avg 2007
21.315
9.934
113
Svaka čast, ampak očitno si nekaj narobe delal, sicer bi imel sedaj že kompleten limo service za cel Balkan.
Jeba to...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne govorim o navadnem taksiju - verjamem, da je jeba.

Business Limo servis - S ali 7x0, urejen sofer, cist in opran avto... Je veliko folka, ki bi to mirno placalo, meni se je povecini ogabno z ljubljanskimi taksiji vozit. Meho, ki smrdi po cikih, Galaxy letnik 1994 ki je bil nazadnje spucan leta '99, pa "kam bi seo rad zdaj" komentarji. Pol je pa se uzaljen ko ne dobi napitnine.
Tak taksi v LJ že obstaja. Sicer ni S klasa temveč E klasa, če imaš pa še malo sreče pa še blontna vozi.
cheer.gif

Zelo prijazni, avto popolnoma čist, te počaka ob točno dogovorjeni uri, pa tuje jezike govori (ne mislim na bratske jezike
grin1.gif
).
Cenovno pa se mi zdi, da čisto nič ne odstopa navzgor.

Telefonsko prosim.
smile-1.gif
Lahko na PM.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jest sem zelo zadovoljen glede na te čase, je marsikaj česar ni bilo 20 let nazaj, takrat je bil lajf tak, da bi se današni otroc zgrožal, sploh na kmetijah.
20 let nazaj smo pobiral po smeteh igrače, kot eni brezdomci, pa hodil v raztrganih-starih-iznucanih hlačah ali puloverju, nobenga telefona, ne računalnika, črno beli tv je bil nekaj posebnega, ....jest sem zadnja generacija k smo živel slabo, nato je šlo samo navzgor, pa naj še kdo danes reče, da je lajf slabši ga enkrat počim po buči.

Tegale našel danes, kot nalašč zate:

Priča otac malome sinu:
- Sine, sjetio sam se djetinjstva…toliko smo bili siromašni...da nisam bio muško dijete, ne bih se imao s čim ni igrati!

(Če ne razumeš ti lahko prevedem.)

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Če bi se še enkrat rodil, bi se rad rodil v letih 1850 in umrl pred 1950 ... mislim, da so takrat ljudje dosti boljše živeli ... oz so se znali ceniti ... s prijatelji si se dobival in se zabaval ... danes mladina samo na alkohol študira ... igrajo se med sabo z igricami, medtem, ko smo se mi 30 let nazaj na travnikih, njivah in v gozdu igrali in to ne neke ramboje, kot jih danes igrajo naračunalnikih ... ampak skrivalnice, neke zvezdice zaspanke, sedeli na travniku v krogu in se šli skritega telefona, si govorili vice, se igrali gnila jajca, ker sem živel na kmetiji, smo se z bratranci, sestričnami in sosedi dobili, ko smo kožuhali-ličkali in se metali po kožuhijah, s punco sem se takrat samo toliko pogovarjal, kolikor sva se vidla, prvič pa imela spolni odnos več kot pol leta za tem, ko sva že bila par ... danes pa slišiš od 15-20 letnikov ... tam sem eno srečal, pa mi jo je dala ... ipd

Danes bi spet rad žival v tistih 80ih, ko sem užival v otroštvu ...

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63

Priča otac malome sinu:
- Sine, sjetio sam se djetinjstva…toliko smo bili siromašni...da nisam bio muško dijete, ne bih se imao s čim ni igrati!

(Če ne razumeš ti lahko prevedem.)

[/QUOTE]

Haha, a to je torej vzrok, da moški ostajate večni otroci???
grin1.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Mislim, kake sekaš.

Tebi je bilo v 80-tih zakon, ker si bil froc. Tudi meni je bilo. Mojemu dedku je bilo zakon v 30-ih, ker je bil froc.

Poanta je, da je otroštvo, če so okoliščine relativno normalne, vedno lepo in brezskrbno.

In kaj manjka danes kratkohlačnikom? Nič. In ko malo zrastejo in pridejo v puberteto, ne rabijo staršev od punce klicat, da se kaj zmenijo, ker imajo net in mobitele. To je samo plus.

Meni se zdi, da so imeli naši starši relativno beden lajf. Stoenka, pa počitnice v sindikalnih prikolicah, večina poročena pri 25...To je meni dolgcajt.

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.688
1.188
113
Titograd
So pa imeli pri teh 25, poleg par let starih frocov, tudi že bajto ali pa so jo ravno postavljali, pa so lahko bili običajni fizičarji. Danes je to dosti težje. No, še vedno lahko greš v najem, ampak ni tvoje.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
ksz ..

Pa dobro, življenje se spreminja. Nekaj je sigurno slabše, 100 let nazaj so verjetno jedl bolj zdrav krompir, ampak so mogoče umrl zaradi kakšne brezvezne bolezni, ki jo danes takorekoč Lekadol odpravi.

Sicer pa. Svet je velik in precej neenako razvit. Če ti sede, lahko greš kamor koli. Meni mesec, dva na leto zapaše ždet ob morju, jest lokalno zelenjavo in uporabljat računalnik čim manj, ostanek časa pa porabit za branje knjig in srfanje.

Drugače pa, poslovnih idej je milijone, nekatere uspejo, druge ne. S predlaganimi idejami Evrofila verjetno ne bo nihce novi Larry Page, lahko pa ti uspe v tej meri, da boš lepo živel + dodaten izziv je, da ponujaš neko res dobro storitev, ki jo ljudje uporabljajo. To je pa tudi nekaj vredno.

LP,
PIC

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
In danes ti bivši fizičarji živijo od socialne, minimalca ali slabe penzije v svojih bajtah, ki so tako grde, da jih nihče ne bi kupil, če bi jih hoteli prodat in it v manjše stanovanje.

To je pa druga plat. vsakemu svoje, jaz v lajfu ziheraš nikol nisem bil. Je pa verjetno res, da se ziherašem kolca po socializmu.

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Seveda ... ker stare bajte so grde ... ampak z drugega vidika gledano ... zakaj? skoraj vse hiše so v škatlasti obliki, se pravi s štirimi stenami ali so L hiše ... takrat je to bila najhitrejša in najcenejša gradnja, danes pa vsak hoče hišo, da je čim manj podobna drugi hiši in, da je čimbolj podobna najlepši hiši ... ko pa mu zračunaš približno ceno, pa mu na koncu spet ne ostane drugo kot da si postavi škatlasto hišo ...

Kasius ... kaj pa je po tvojem drugačnega od mene povedal avtor tega članka, pa ste se strinjali z njim? Povedal je, kako so takrat živeli, se igrali, komunicirali ipd ... jaz pa še samo neko podrobnost dodam, pa že ni v redu ...

in mimogrede ... tudi po naslovu sodeč, sem prepričan, da je avtor tu tudi omenjal svojo otroštvo in izkušnje ... omenjal je pač sedanjost in preteklost in sem prepričan da ta trideset-letnik ni govoril, da je takrat bil trideset ...

Nazadnje urejeno: