Izpoved enega tridesetletnika drugič.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
lej..škoda besed na tako miselnost. nismo mi amerika

kake dostave, kaki čevljarji. pri nas ljudje s specifičnimi znanji niso uspel, ali ne uspevajo.

recimo steklar, ki je bil monopolist v slo. danes je..pred stecajem. vegrad
recimo IT, k je bil..kapo di banda..danes izplacuje 60% place z vec kot mesecnim zamikom
recimo prevoznik, k je mel 50 kamionom min..danes ima tri, stiri
recimo gostinc, ki je dnevno obracal vec kot 4k€...danes ga ni
recimo....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Aja.

Pretezko je.
Pa zajebes lahko.
Kaj pa ce ne rata.
Nimam cajta.
Unemu ni ratalo.
Ne morem zdajle, bom naslednje leto.
Ne znam. (tega imam najraje)

Kje sem rekel, da moras na veliko in siroko? Tipicna neumnost, bom prec pet sleperjev na leasing, pa gremo furat, ker mamo eno pogodbo. Itak.

Dostavljas casopise - ene 200 Eur na mesec verjetno?
300 dostav na dan.
Ce ti 15 ljudi (5%) na dva dni naroci nekaj in racunas .50 je to... 60 Eur cistega. In to preden gres rampo dvigat, oz. karkoli capl ze dela.

Ne me jebat, da tega ni vsak ki ima vec kot 2 celici sposoben.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
se enkrat..

steklar ni bil an hitr..20 let tradicije
sleper..ni bil na hitr..mnogo let tradicije
it..15 let tradicije

nic to ni od dane sna jutri...

na soncni strani alp te najprej ubije drzava..ce to direkt prezivis, te ubije posredno. cevljarja si dane sprivosci pol manj folka kot nekc..cajtnge tut nben vec ne bere prakticno.

kruh..k nam ga vozi domaca pekarna..sem se gladko zmenil, da ne vozijo vec v nas konec..ke rme zjutri zbudijo..in to vikend, ko edino lahko spim. kaj sem jim ponudil..20€ na mesec, c enardijo v nasme koncu vec prometa, ne rvc pa nej le povedo. se je model opravicil, rekel hvala, itak nic ne prodamo, ne bomo vec

pa je odlicen kruh drgac. tradicija 20 in vec let. grebe se zan delo. pre dleti, recimo 10 let nazaj..poznam mozakarja..je bil dasa.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.191
7.995
113
Se strinjam z vsem kar si napisal, zato vprašam, če mogoče ti veš kako bi se zadeve lotil!? Veliko ljudi zna analizirati trenutno situacijo, malo pa jih ve, ali vsaj poizkuša poiskati izhod. Osebno jemljem tole krizo kot mešanje kart, saj kar je bilo prej, ni bilo za nikamor. Trenutna situacija je naravna selekcija, kar je tudi pravilno. V naravi preživijo namočnejše živali, v poslu najpametnejši! Če ne veš kako bi sedaj povečal posel, oziroma je biznis padel, lahko zmanjšaš stroške povsod, V poslu in privat. Počakaš ( vedriš ) da kriza počasi mine. Jamranje ni produktivno in povzroča slabo voljo. je pa jamranje zelo zanimivo za folk, saj je večina ljudi jamračev in letijo skupja kot muhe na drek. Seveda je pa to stvar karakterja, saj jamračev ni nikoli manjkalo tudi v času največje blaginje.Vse je za nekaj dobro in če drugega ne, se lahko iz sedanjega sranja naučimo nekaj, kar nam bo koristilo pri naslednjem sranju! Jaz tako delam!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.420
1.272
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
se enkrat..

steklar ni bil an hitr..20 let tradicije
sleper..ni bil na hitr..mnogo let tradicije
it..15 let tradicije

nic to ni od dane sna jutri...

Tradicija je en k... vredna Nekaj šteje znan brand, če ga imaš, nekaj network, ki si si ga napletel. Vse ostalo je vseeno, če nimaš. Šteje le to, koliko se znaš prilagodit spremenjenim pogojem. A se znaš prilagodit krizi. Zdrava biulanca ne pomaga, če te nikakršen denarni tok pokoplje. Če nimaš novih idej, ko klasične nehajo delovat. Če se ne znaš obrnit, skratka.

In kljub krizi poznam kar nekaj primerov, ki so ravn v teh časih začeli in kolikor je videti, uspeli. Od dostave sendvičev naprej. Niso bogataši, jim pa gre dovolj dobro, da zadovoljno preživijo.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Zakaj se bi zgražali? Pred 20imi leti sem kot mulo nakol letel z ROG-ovim ponijem, naš tamali danes okol leti z bmxom z fusrasteri,
jaz sem nabijal komodore 64, naš tamali pa seka igre na 123igre.org, jaz sem jedel milko, on je milko danes, v peskovniku sem se
igral z lopato pa lončkom in on se igra z lopato in lončkom, in tisti matchbox avti so takrat bili dosti boljši kot pa pisofšit iz interšpara danes. Legice sem mel, pa naš tamali jih ima. Mene so naokoli vozili v Opel Asconi, danes pa malega v Opel Insigniji, tako da
res nevem česa sem jaz bil, al pa on je prikrajšan. Mi smo edino meli daleč v trgovino, ker celi maribor je hodil v ajnkauf v lipnico,
s fotrom sma menjala dinare za šilinge pa sma z matero na čelu letela v lipnico, ker so meli adidaske v rausverkaufu, vmes smo
še kupli par kil kečapa, nekaj čokolade, petarde če je bil december, malo cot, pa smo šli domov. Tamalega danes pač vlečejo
v evropark.

Nevem, v 20ih letih se ni kaj dost spremenilo. Če si ti igrače po smeteh pobiral, pol mene zanima v katerem delu Beverlyhillsa
si živel, da so igrače metali v koš, pri nas še je barbika brez glave ostala dolgo časa pri bajti, dok je ni sosedov cigo sunil.

Vsi čist preveč jokate, ko ste pa meli lihe pa sode dneve, da se S SVOJIM avtom nisi smel vozit ob določenih dneh, pa da si namesto
dnarja dobil bone katere si lahko vnovčil samo v določeni trgovni...

Nevem kam gledate nazaj, če še naprej nevete kam grete.

Ful dober opis, pr meni je bilo podobno.

Tisti matchbox avti so bili super,pa Legice tud niso bile na bistveno nižjem nivoju, kot današnje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
lej..škoda besed na tako miselnost. nismo mi amerika

kake dostave, kaki čevljarji. pri nas ljudje s specifičnimi znanji niso uspel, ali ne uspevajo.

recimo steklar, ki je bil monopolist v slo. danes je..pred stecajem. vegrad
recimo IT, k je bil..kapo di banda..danes izplacuje 60% place z vec kot mesecnim zamikom
recimo prevoznik, k je mel 50 kamionom min..danes ima tri, stiri
recimo gostinc, ki je dnevno obracal vec kot 4k€...danes ga ni
recimo....

ha ha ha... kje pa piše, da v ameriki podjetja ne propadajo???

Poglej, ko pogledam ljudi-podjetnike okoli sebe, vsi še vedno delajo, imajo posel. Res pa je, da so pridni, marljivi, predvsem pa ne požrešni!!! Jest pravim, če si pošten in priden, pa da imaš že nekaj "tradicije" zelo težko propadeš.

A mopolisti so dobri za posel?? A tak človek se teb zdi pošten???
Kje si vegrad najdu, k je itak vse skupaj ena komedija, in samo čakam še, da zaploskam tistemu k jo pihne!
Ja kamionarji propadajo ja... samo nekateri pa tud še kar vozijo.
Gostinec očitno ni bil tako dober, oz. je prišla boljša konkurenca... in kdo je zdej spet kriv??? mogoče gostinec, k se ni hotel prilagoditi trgu???

tale recesija je dobra ravno za to, da se tele "VELIKI" podjetniki, k so živel od bajnih dobičkov, malo umirijo in padejo na realna tla. Veliko jih je, veliko jih še bo propadlo. Preživeli bojo samo pridni in pošteni.

Softi: evro ti je hotel povedat, da je treba dejavnost razvit, ponuditi dodatne storitve! Zakaj ne? Probaš, če ne gre nehaš in furaš naprej samo primarni posel.
Konkurenca v teh časih je huda. Zato moraš biti vedno v razvoju in oprezat za novimi priložnostmi.

In ja capl: delo leži za vsakim vogalom. Če pa tud tega ne najdeš, pejt pa v vojsko. Za povprečno redno plačo, z jutranjo telovadbo, toplim tušem, kosilom, nič stresnega dela, več kot odlično delovno mesto.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
In ja capl: delo leži za vsakim vogalom.
kr nj tam še naprej leži ,
cool-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Se strinjam z vsem kar si napisal, zato vprašam, če mogoče ti veš kako bi se zadeve lotil!? Veliko ljudi zna analizirati trenutno situacijo, malo pa jih ve, ali vsaj poizkuša poiskati izhod. Osebno jemljem tole krizo kot mešanje kart, saj kar je bilo prej, ni bilo za nikamor. Trenutna situacija je naravna selekcija, kar je tudi pravilno. V naravi preživijo namočnejše živali, v poslu najpametnejši! Če ne veš kako bi sedaj povečal posel, oziroma je biznis padel, lahko zmanjšaš stroške povsod, V poslu in privat. Počakaš ( vedriš ) da kriza počasi mine. Jamranje ni produktivno in povzroča slabo voljo. je pa jamranje zelo zanimivo za folk, saj je večina ljudi jamračev in letijo skupja kot muhe na drek. Seveda je pa to stvar karakterja, saj jamračev ni nikoli manjkalo tudi v času največje blaginje.Vse je za nekaj dobro in če drugega ne, se lahko iz sedanjega sranja naučimo nekaj, kar nam bo koristilo pri naslednjem sranju! Jaz tako delam!
Tipično razmišljanje in opravičilo kleptokapitalistov
10.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Nima, glede na ta komentar
frown-1.gif

Zanj so ocitno vsi, ki niso tako leni in neuporabni kot on "tajkuni", "grebatorji" in "kleptokapitalisti". Take gnojcke kot je capl je nazadnje Lenin spodbujal, Stalin jih je pa na sreco - vsaj nekatere - postrelil.
Skratka, njemu bo vedno bekdo drug kril, sam ne bo pa zase nic naredil.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:

Citat:
In ja capl: delo leži za vsakim vogalom.
kr nj tam še naprej leži ,
cool-1.gif

hja... potem pa ne vem če se sploh imaš pravico pritoževat...
Take izkoriščevalce naj kar drugi podpirajo ,jst ne bom zastonj za vas delal!!!!!
Še ko sem fušal sn na srečo vedel ,da za mlajše od 40 , priseljence in visokošolane drekače na položajih ne smem delat ,ker
NE PLAČATE niti materjala ,če pa že pa vedno zbijete ceno ,ne plačate v celoti ,kar pa že dobiš pa terja MESECE tečnarjenaja in moledovanja. Edini pošteni plačniki so bili delavci in mali polkmetje , stari vsaj od 30let naprej , ki pa danes redkokdaj kej rihtajo doma ,ker ste jih VI , novodobni tasposobni zabili v nižji sloj in s tem porušili temelj uspešne ekonomije , ker vsak ve ,da je država brez nižjegasrednjega sloja v totalni pizdimaterni komunajzkapitalistični kleptomanski.
Zato ..: pfuj strela jasna golazen drekožersko usrano šalabajzarsko butasto ,če mislte de bom jst zastonj za vas delal in vas kreditiral še s tistim kar imam, .....jebte se ,še pa delo sami požrite ,če ste že vse drugo.
uf-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Nima, glede na ta komentar
frown-1.gif

Zanj so ocitno vsi, ki niso tako leni in neuporabni kot on "tajkuni", "grebatorji" in "kleptokapitalisti". Take gnojcke kot je capl je nazadnje Lenin spodbujal, Stalin jih je pa na sreco - vsaj nekatere - postrelil.
Skratka, njemu bo vedno bekdo drug kril, sam ne bo pa zase nic naredil.
Ka ti [censored] kej veš , moljček pisarniške teorije , živleje ni igrca na računalniku. Si neki vidu uzuni ,zaj pa misliš da bo to u balkanistanu tud delovalo
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.035
1.947
113
nisi ti ponavadi drekal samo po politiki? kaj praviš če bi spyzdil tja nazaj? tečn in nadležn si tak kot da imaš not jajčnike zmontirane, ki te šraufajo 24/7