Izpoved enega tridesetletnika drugič.

atomikkus

Pripravnik
10. nov 2010
32
0
6
Tisti, ki jamrajo bodo jamrali vedno. Sam imam starše od "dol", ki so dobili elektriko v vas 2 leti preden so v ameriki posneli star wars!
Tko, da povdarjat, da so nosil po snegu 20km starejše brate na hrbtu po snegu v šolo je odveč.
Živeli smo v delvskih blokih in danes živim v delavskih blokih in sam imam otroke in nism "odvetnik ali doktor".

Ravno, ko primerjam svoje otroštvo z otroštvom mojih otrok.
1. Otroci danes imajo mobitele in se kličejo med seboj s prijatelji, da se zunaj dobijo in mi jih kličemo, da pridejo na kosilo. - Jest sm stopil 20m do sosednjega domofona in smo se pravtako dobili, mame so pa klicale skozi okno domov, da pridemo kosilat!
2. Jest sm igral igrice na atariju 2600 in smo se jebali celo dopoldne na komodorju in štelali glave, da je igra prijela Slinili smo se nad grafiko nintenda. - Danes imajo otroci bolšo grafiko in se jebejo z vedno zahtevnejšimi cracki.
3. Otroci imajo tako, kot jaz včasih 100m do šole.
4. Jest sm gledal TV na katodnem tvju, še prej tudi na črnobelem in je bila barva luxuz. - Danes gledajo na palzmah in HD ter 3D je luxuz.
5. Sami smo na kopanju iskali adrenalin, da smo skakali v vodo s skale - Danes kdo se upa z višjega tobogana hitreje spustit.
6. Včasih sem pil coca colo samo, kadar jo je mama za obiske kupila. - Danes jo moji otroci, samo kadar je žena dobre volje, ker je kao nezdrava.
7. Včasih so mojmu fotru pral mozak prek časopisov in prek dnevnika po TVju, danes si jaz perem mozak prek interneta, ker bi zdej med tem časom, ko to pišem lahko kaj koristnejšega počel.

Stvari se spreminjajo, ampak ne jest ne moji otroci ne hodijo bosi v šolo s krvavimi nogami, razlika je le, da sm jest imel Cicibanove čevlje, moji otroci imajo pa Nike al kar koli že. Big deal! Vsak izum nam olajša določeno stvar in potegne drugo negativno stvar sabo. Ampak jebemu mater ljudje, gremo se met lepo, ne pa vedno samo neki jamrat!

Nazadnje urejeno:

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Bravo.
467716-post_slo.gif

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jest sem zelo zadovoljen glede na te čase, je marsikaj česar ni bilo 20 let nazaj, takrat je bil lajf tak, da bi se današni otroc zgrožal, sploh na kmetijah.
20 let nazaj smo pobiral po smeteh igrače, kot eni brezdomci, pa hodil v raztrganih-starih-iznucanih hlačah ali puloverju, nobenga telefona, ne računalnika, črno beli tv je bil nekaj posebnega, ....jest sem zadnja generacija k smo živel slabo, nato je šlo samo navzgor, pa naj še kdo danes reče, da je lajf slabši ga enkrat počim po buči.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Jest sem zelo zadovoljen glede na te čase, je marsikaj česar ni bilo 20 let nazaj, takrat je bil lajf tak, da bi se današni otroc zgrožal, sploh na kmetijah.
20 let nazaj smo pobiral po smeteh igrače, kot eni brezdomci, pa hodil v raztrganih-starih-iznucanih hlačah ali puloverju, nobenga telefona, ne računalnika, črno beli tv je bil nekaj posebnega, ....jest sem zadnja generacija k smo živel slabo, nato je šlo samo navzgor, pa naj še kdo danes reče, da je lajf slabši ga enkrat počim po buči.

ti življenje še okusil nisi

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Glej, če ne bomo jamrali, stavkali, se tožili..... bodo stvari samo se slabše, ker bodo ljudje na vodilnih položajih mislili, da nam gre prelepo in bodo hoteli povečati svoj delež. Zato jaz pravim drugače: jamrajte čimbolj in vsem mater hebite pa bo mogoče res kdaj boljše.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Glej, če ne bomo jamrali, stavkali, se tožili..... bodo stvari samo se slabše, ker bodo ljudje na vodilnih položajih mislili, da nam gre prelepo in bodo hoteli povečati svoj delež. Zato jaz pravim drugače: jamrajte čimbolj in vsem mater hebite pa bo mogoče res kdaj boljše.
467716-post_slo.gif

Toooo!!!!
zmaga.gif

Drugi ,,tasposobni,, si pa jebite tisto ,ki vas je take pezdete vun zvrgla , pa še tistga ko vas je take usrance pohlevne naredu!!!!
jezen.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:

Življenje je prekratko, da bi zgubljal čas s pritoževanjem in slabo voljo. Ti kar jamraj. Psi lajajo, karavana gre dalje.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
467716-post_slo.gif

Toooo!!!!
zmaga.gif

Drugi ,,tasposobni,, si pa jebite tisto ,ki vas je take pezdete vun zvrgla , pa še tistga ko vas je take usrance pohlevne naredu!!!!
jezen.gif

Ti se kar tozi, ja
smile-1.gif

Mene pride pa cez eno uro sofer za v hotel iskat, jutri pa zjutraj v Pariz, zvecer pa v Maroko za podaljsan vikend
smile-1.gif

Ce pa seveda ne znas delat, nimas nikakrsnega znanja in nobenega talenta pa izvoli cvilit naprej, in spilaj kalimera
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Aja , s samohvalo o sposobnih in uspešnih in pljuvanjem po nižjem sloju ,kak so si sami krivi , se pa ne izgublja časa?
bonk.gif

Le bodi samozadovoljen in vesel ,da imaš marmelado na kruhu ,čeprav bi lahko imel šnicl za pol manj dela in pol več prostega časa
uf-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Ti se kar tozi, ja
smile-1.gif

Mene pride pa cez eno uro sofer za v hotel iskat, jutri pa zjutraj v Pariz, zvecer pa v Maroko za podaljsan vikend
smile-1.gif

Ce pa seveda ne znas delat, nimas nikakrsnega znanja in nobenega talenta pa izvoli cvilit naprej, in spilaj kalimera
smile-1.gif
Izkoristi dokler lahko ,ker prihaja čas ko.....................................................................................parazite in prisklednike................lopove in izkoriščevalce človeštva in narave...........................

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.516
7.098
113
In to bi naj bilo fun? Zjutraj v pariz?

Naslednič reči, kako te zvečer čaka party s parimi kurbami pa koko na mizi, naslednji dan greš (ko se strezniš) v vegas, da malo obrneš kocke pa avtomate.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
20 let nazaj smo pobiral po smeteh igrače, kot eni brezdomci, pa hodil v raztrganih-starih-iznucanih hlačah ali puloverju, nobenga telefona, ne računalnika, črno beli tv je bil nekaj posebnega, ...

Zakaj se bi zgražali? Pred 20imi leti sem kot mulo nakol letel z ROG-ovim ponijem, naš tamali danes okol leti z bmxom z fusrasteri,
jaz sem nabijal komodore 64, naš tamali pa seka igre na 123igre.org, jaz sem jedel milko, on je milko danes, v peskovniku sem se
igral z lopato pa lončkom in on se igra z lopato in lončkom, in tisti matchbox avti so takrat bili dosti boljši kot pa pisofšit iz interšpara danes. Legice sem mel, pa naš tamali jih ima. Mene so naokoli vozili v Opel Asconi, danes pa malega v Opel Insigniji, tako da
res nevem česa sem jaz bil, al pa on je prikrajšan. Mi smo edino meli daleč v trgovino, ker celi maribor je hodil v ajnkauf v lipnico,
s fotrom sma menjala dinare za šilinge pa sma z matero na čelu letela v lipnico, ker so meli adidaske v rausverkaufu, vmes smo
še kupli par kil kečapa, nekaj čokolade, petarde če je bil december, malo cot, pa smo šli domov. Tamalega danes pač vlečejo
v evropark.

Nevem, v 20ih letih se ni kaj dost spremenilo. Če si ti igrače po smeteh pobiral, pol mene zanima v katerem delu Beverlyhillsa
si živel, da so igrače metali v koš, pri nas še je barbika brez glave ostala dolgo časa pri bajti, dok je ni sosedov cigo sunil.

Vsi čist preveč jokate, ko ste pa meli lihe pa sode dneve, da se S SVOJIM avtom nisi smel vozit ob določenih dneh, pa da si namesto
dnarja dobil bone katere si lahko vnovčil samo v določeni trgovni...

Nevem kam gledate nazaj, če še naprej nevete kam grete.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Aja , s samohvalo o sposobnih in uspešnih in pljuvanjem po nižjem sloju ,kak so si sami krivi , se pa ne izgublja časa?
bonk.gif

Le bodi samozadovoljen in vesel ,da imaš marmelado na kruhu ,čeprav bi lahko imel šnicl za pol manj dela in pol več prostega časa
uf-1.gif

Sploh ne - sem kaj takega prvic odvalil - ampak mi gres s svojim kalimerovstvom tako na zivce, da hocem samo, in se sestnajstic, omeniti da ni treba da si najvecji looser na svetu, ce se samo MALO potrudis in samoiniciativno kaj naredis.
Prav tako ti hocem povedati, da je krivljenje in obtozevanje drugih nekaj najbolj neuporabnega - svoj cas in energijo raje usmeri v to, da kaj naredis iz sebe, kot pa nah protestiranje in pritozevanje.

Prakticni primer (ne rabis imeti IQja 160):

Mišo, 34, originalno iz Ljubljane (Nove Jarse). Živi v velikem mestu, in vozi taksi sluzbo.
Pred parimi leti je ugotovil, da je, ko je vozil kolegovo e-klaso, dobil vec narocil in vec denarja, kot ko je vozil svojega passata.
Fast Forward: Tip je investiral v rahlo rabljeno S-Klaso. Poslal svojim stalnim strankam mail, da sedaj vozi za sebe in s svojim avtom, ce jim pase naj ga nucajo, in naj povejo kolegom. V avtu je imel (ima) vedno vodo, zvecilke, kaksne bombone in cokolado, kaj za brat, jemlje vse kartice, pa neumen ni in se da pogovarjat z njim.... Guess what? Odplacal jo je v 9 mesecih.
Danes je to: http://www.swisslimo-deluxe.ch

Adil, 37, Bosanski Brod.
5 let kasneje se vedno sedi pred istim hotelom (tam kjer sem se z njim in Misotom prvic srecal), in pobira folk ko kdo stopi iz hotela. Vedno se *****, da komaj pokrije leasing za avto, stroske, clanstvo v taxi drustvu, pa da mu se par jurjev za zivet ostane.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
In to bi naj bilo fun? Zjutraj v pariz?

Naslednič reči, kako te zvečer čaka party s parimi kurbami pa koko na mizi, naslednji dan greš (ko se strezniš) v vegas, da malo obrneš kocke pa avtomate.

Dude, reality check
smile-1.gif
In ne, pariz ni tolk fun, ker iam ob sedmih boarding :S

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
bonk.gif

uf-1.gif

Sploh ne - sem kaj takega prvic odvalil - ampak mi gres s svojim kalimerovstvom tako na zivce, da hocem samo, in se sestnajstic, omeniti da ni treba da si najvecji looser na svetu, ce se samo MALO potrudis in samoiniciativno kaj naredis.
Prav tako ti hocem povedati, da je krivljenje in obtozevanje drugih nekaj najbolj neuporabnega - svoj cas in energijo raje usmeri v to, da kaj naredis iz sebe, kot pa nah protestiranje in pritozevanje.

Prakticni primer (ne rabis imeti IQja 160):

Mišo, 34, originalno iz Ljubljane (Nove Jarse). Živi v velikem mestu, in vozi taksi sluzbo.
Pred parimi leti je ugotovil, da je, ko je vozil kolegovo e-klaso, dobil vec narocil in vec denarja, kot ko je vozil svojega passata.
Fast Forward: Tip je investiral v rahlo rabljeno S-Klaso. Poslal svojim stalnim strankam mail, da sedaj vozi za sebe in s svojim avtom, ce jim pase naj ga nucajo, in naj povejo kolegom. V avtu je imel (ima) vedno vodo, zvecilke, kaksne bombone in cokolado, kaj za brat, jemlje vse kartice, pa neumen ni in se da pogovarjat z njim.... Guess what? Odplacal jo je v 9 mesecih.
Danes je to: http://www.swisslimo-deluxe.ch

Adil, 37, Bosanski Brod.
5 let kasneje se vedno sedi pred istim hotelom (tam kjer sem se z njim in Misotom prvic srecal), in pobira folk ko kdo stopi iz hotela. Vedno se *****, da komaj pokrije leasing za avto, stroske, clanstvo v taxi drustvu, pa da mu se par jurjev za zivet ostane.
........in Mičo ima danes marmelado na kruhu , zato ker ti goltaš njegov težko prislužen šnicl......
10.gif