Izkušnje s savo s3+

zakon

Guru
16. maj 2008
8.811
838
113
toti Maribor
Sava je sicer zelo priljubljena pri nas, vendar se je jaz osebno izogibam. Že vrsto let spremljam teste na AMZS in ima vedno porazne rezultate na mokrem. Dve leti nazaj je bila celo nepriporočljiva, zaradi tega.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Hvala. Dobro vedet.
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pokliči Lašič, Brežice...samo ne glej cenikov. Poklicat je treba.

07 4966990

Pa za štos vpašaj za svojo dimenzijo in napiši ceno obeh gum.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če se držiš tega, kar je povedal Southpark, potem je zelo dober kompromis Fulda montero 3.
Tega jajčka nočem več.
Ker so jajčaste in an avtobanu trese.
Sava s3+ imajo novo zmes. Zanimajo me izkušnje uporabnikov ne pa neki testi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.941
113
pri taščici
meni lanske nič ne tresejo, tudi pri hitrosti preko deklarirane, za letošnje pa ti sporočim čez en teden. sem pa kar presenečen koliko jih je lani pobralo.
dva mm spredaj približno pa sem cca 9 kkm naredil z njo od novembra do marca....
neko povprečje se mi zdi ?
Na oko je pa konkretna razlika med staro in novo

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Sava s3+ imajo novo zmes. Zanimajo me izkušnje uporabnikov ne pa neki testi...

Ti si že odločena da jih kupiš. Zdaj če ti ni dovolj da s dosedanji mdeli pred nim bili krš, potem ni kaj.

Lahko ti napišem DOBRA ZIMSKA GUMA!

Tako..zdaj jih pa naroči.

Testi? Who cares!

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Gospodična sprašuje v naslovu in nato v temi po izkušnjah, vi pa da so GY 8 5€ dražje po komadu (v resnici je pri isti dimenziji 3 gume GY za 4 Savske isto za Dunlop) in da se naj hodi v Brežice po gume, ko rabiš še za en rezervoar bencina in 1 šiht vožnje, v začetku, še enkrat v začetku teme pa je pojasnjeno, da se sprašuje po izkušnjah z Eskimo S3+ zaradi dobre cene.

Še komentar na ADAC/Motorevija test - z mojega stališča povsem drži in to sem tudi napisal v prvem postu v tej temi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Vse je res kot pišeš. Pa vendar ji v dobri veri svetujemo naj pogelda za čim drugim. Lokacijo, kje se da kupit gume, sem napisal zato, ker jih tam kupujem sam (pa sem iz LJ) torej..stvar presoje.

Ker eno bo nakup gum, drugo bo montaža...in ko bo oboje skupaj potegnila bo ugotovila da je proabila vsaj toliko časa, če ne še več, kot bi se zapeljala npr. do Brežic, cenovno pa verjetno malo več, kot če bi kupila katero od svetovanih gum, kjer bi bila grantirano bolj varna na cesti.

Ker edino hvalo, ki jo dobijo Savine, je bilo obnašanje na snegu..tam so dobre, vse ostalo pa zelo slabe. Vemo pa, koliko je snega v roku pol leta, ko imamo zimske gume na avtomobilu. In ja, zato se delajo testi. Mnenje uporabnika je lahko zeeeeelo pavšalna ocena, ker tudi pod razno ne vemo, kak tip vožnje ima, kaj pričakuje od gume, nakakem avtu jih vozi itd itd...prej bi se reklo da neuporaben podatek.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Recimo za moj avto 185/65/15: Sava S3 55€, Nokian, Dunlop, Bridgestone = 60€

Pa sem samo na hitro ceneje.si preletel, da grem po raznih gume direkt brskat, najdem še za manj.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Navedel si na ceneje.si, dimenzijo 185/65/15:

- Eskimo S3+ = 51,42€
- GY 8 = 64,97€

Razlika je 54,20€ pri nakupu štirih gum, torej točno vrednost 1 gume ali 25% razlike.

Ne vem no. Mene so tako naučili matematiko.

Lahko se pa zapičimo še v minimalne razlike v testu, ki ste ga prilimali v temo.
cheer.gif

Prakso imam jaz z obema omenjenima gumama ter še s kakšno.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.811
838
113
toti Maribor
Potem, pa se gremo. Ko te bo Savina guma zabrisala iz ceste ali, pa se boš nekomu zaletel v rit, boš imel, koliko škode. Potem bo teh 25% zanemarljivih. Razlika v zavorni poti 10m ni mačji kašelj. Ko kupujete avto se nič ne špara, ko pa je potrebno kupiti dobro gumo, jaaa, potem pa je važen vsaki cent, mar ne
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.941
113
pri taščici
Se bolj se spara pri mobitelih v avtu. Ni problem dati 500 evrov za telefon in 50.000 za avto, 50 za BT slusalko pa zmanjka. (ce ze recimo za nek parrot ni denarja). Sicer pa ce avtorica dobi ugodno gume jih naj vzame. Sedaj je samo vprasanje kaj je ugodno za njo. Ce jih dobi za 40 po kosu naj sploh ne sprasuje. Ce pa jih nekdo ponuja za 55 pa bi dal raje se 5-10 zraven za malo bolso gumo. Na dolgi rok se lahko splaca. (manjsa obraba gume, manjsa poraba goriva, tisja, da o lastnosti na cesti ne razglabljamo). Saj je nekdo napisal kako je bolje kupiti gumo za 60 evrov in z njo narediti 40kkm kot pa za 50 in z njo narediti 30kkm. Se preveri za montazo. Lahko das 20, ali pa 40+(ali pa vsaj 35)

Thesmos

Pripravnik
15. dec 2010
391
0
16
Mene S3 se nikoli niso pustile na cedilu v snegu. Morda malenkost slabse na mokrem, vendar se "normalni" vozniki nimajo cesa bati, vsi vemo kako se vozi po mokrem. Kdor pa bi se po mokrem rad vozil tako kot po suhem, naj razbit avto ali se kaj hujsega kar sebi pripise in ne gumam.

Edit: Nekdo je vprasal kaj je razlika v savi s3 hp. Kolikor vem je HP samo novejsi profil oz. drugacne oblike. Verjetno tudi malce izboljsan.

Nazadnje urejeno:

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ne bom prvi, ki je to napisal, ampak sam sem dosedaj opazil razliko med S3 in GY7 edino, ko je bil sneg. In ravno tiste 3x na leto, ko se peljem po snegu, je dobro da lahko zaupam gumam.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Potem, pa se gremo. Ko te bo Savina guma zabrisala iz ceste ali, pa se boš nekomu zaletel v rit, boš imel, koliko škode. Potem bo teh 25% zanemarljivih. Razlika v zavorni poti 10m ni mačji kašelj. Ko kupujete avto se nič ne špara, ko pa je potrebno kupiti dobro gumo, jaaa, potem pa je važen vsaki cent, mar ne
stupid-1.gif

Tipično slovensko si se sam odzval s svojim načinom odgovora.

Primerjava GY Ultragrip 8 in Sava Eskimo S3+. Obe priporočljivi. Obe izpostavljeni v tej temi. Ena kot mega, druga kot sekret.

Letošnji test pravi, da je med njima razlike:
- 0,1 od 5,0 možnih točk, boljša Sava na suhi cesti
- 0,8 od 5,0 možnih točk, boljša GY na mokri cesti
- 0,1 od 5,0 možnih točk, boljša Sava na snegu
- 0,1 od 5,0 možnih točk, boljša Sava na ledu

Da bo zavorna pot daljša 10m med eno in drugo v danih pogojih bo že osnovna hitrost takšna, da te bo že v osnovi vrglo s ceste. Teoriziraš, no sicer pa forum za to je, meni se pa ne da več. Kakor sem izpostavil, vozim/vozil sem obe.

Živeli
cheer.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Prejšnje zimske sem imel Sava S3 (brez +), zdaj imam Goodyear Ultragrip Performance in sem razočaran nad majhno razliko v oprijemu ceste na mokrem, saj so GY boljše, ni pa tako velike razlike. Na snegu GY še nisem vozil, lani sem se mu uspešno izogibal, tako da nimam primerjave.
Ko bom naslednjič kupoval zimske gume bom gladko vzel Savo HP.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kdo pa je rekel, da mora bit UG8? Katerakoli s 4*. Cene pa sem primerjal s 55€ za kolikor jih ponujajo vsi po vrsti - Spar, Mercator, Tuš, Petrol... Vsi imajo S3+ v ''veliki akciji''. Za 60€ pa ti dosti boljšo gumo zastonj domov pripeljejo. Razlika = 20€. Veš kakšna je šele razlika med razbitim in nerazbitim avtom?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.811
838
113
toti Maribor
A sem jaz mogoče omenjal GY? Obe gumi nista ne vem kaj. Za dobre gume si poglej teste. Kar se tiče cen, pa tudi niso ne vem kakšne razlike. Kdor poceni kupi, 2x kupi. Vsak naj kupuje kar mu paše, ne razumem, pa zakaj potem sploh sprašujejo katere gume, kako ste zadovljni s temi, pa z onimi itd. Jaz osebno zaupam Nemškemu ADAC-u in mi ti testi tudi nekaj pomenijo. Ker pa imamo Slovenceljni, tako dobro znanje o gumah, sploh nimamo zastojev na cestah, ko zapade 5cm snega (cinično). Kolone dolge 10km.
evil.gif
Malo se pozanimaj, kakšno stanje je bilo prejšni teden. Pozimi so ceste predvsem mokre in ne zasnežene.