iPhone 3G S

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Naštej mi 3/4 funkcij, ki jih "normalni" telefoni imajo, iPhone pa ne. Sicer se pa strinjam, da s ceno pretiravajo... ampak nikogar ne silijo v nakup, tako da je debata itaq brezpredmetna.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz sem se svojega iPhone-a losal že več kot leto dni nazaj. Ko sem se naveličal super duper uporabniškega vmesnika, me je začelo motit milijon reči, ki jih iPhone nima. Tako, da je za to ceno iPhone en pregrešno drag cegu. Sploh pa glede na to, da se jutri po Evropi začne prodajat Nokia N97 z neprimerno več funkcijami in za precej nižjo ceno od iPhone-a. Me prav zanima, koliko časa še se bo iPhone hype nadaljeval.
wink-1.gif

Ogo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Voice dial recimo?
MMS podpora? To baje pride s softom 3.0, ampak ga še vedno ni (naj bi bil danes).

Ogo

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Voice dial? Dvomim.
MMS morda. Bomo videli v naslednjih 24 urah.

Sicer pa je cel kup funkcionalnosti narejenih tako na pol. Recimo Bluetooth. Dober je samo za slušalko, drugo je pa več ali manj nepodprto. Skratka brez veze dajati take blazne denarje za polizdelek, pa četudi nosi Apple logo.

Ogo

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jej. Samo skoraj desetletje za Nokio.
crazy1.gif

Sedaj sem pa pripravljen dat jurja za iPhone. Not.
grin1.gif

Ogo

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Kaj je zdaj? A pri Tušmobilu ne dobite teh novih iPhoneov za hendlanje pod pultom? iPhone feni si ga bodo že nabavili, ostalim pa je že za prejšnja dva modela dol viselo.

Nazadnje uredil moderator:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Voice dial? Dvomim.
MMS morda.

Novi nima samo voice dial... ampak voice control ( KLIK ).. Je pa to funkcija, ki je nisem nikoli uporabljal na nobenem mobilniku... Se mi pa zdi, da je tudi za to bila dodatna aplikacija... tako kot za MMS, bluetooth file transfer,... in cel kup tistih funkcij, ki jih nekateri vedno omenjajo, da jih iPhone nima...

Res jih nima v osnovi... ampak se da urediti, da jih ima...

Sam sem sedaj skoraj en teden brez iPhone-a... in sedaj se bolj vidim, kako manj userfriendly so drugi mobilniki... Trenutno uporabljam E71 in se enega Samsunga ... pa ze gruntam, c bi mogoce E71 zamenjal za kaksnega iPhone prve generacije
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Te nihče ne sili... vsak lahko kupi, karkoli želi. Noben telefon ni popoln (tudi iPhone ne). Je pa v določenih pogledih tudi Nokia desetletje za iPhonom.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Voice dial? Dvomim.
MMS morda.

Novi nima samo voice dial... ampak voice control ( KLIK ).. Je pa to funkcija, ki je nisem nikoli uporabljal na nobenem mobilniku... Se mi pa zdi, da je tudi za to bila dodatna aplikacija... tako kot za MMS, bluetooth file transfer,... in cel kup tistih funkcij, ki jih nekateri vedno omenjajo, da jih iPhone nima...

Res jih nima v osnovi... ampak se da urediti, da jih ima...

Sam sem sedaj skoraj en teden brez iPhone-a... in sedaj se bolj vidim, kako manj userfriendly so drugi mobilniki... Trenutno uporabljam E71 in se enega Samsunga ... pa ze gruntam, c bi mogoce E71 zamenjal za kaksnega iPhone prve generacije
smile-1.gif

E [censored] ga, jaz pa trenutne službene E71 ne bi menjal za iPhone niti pijan.
nahrung002.gif

Saj sem nor na Apple izdelke, vendar toliko pa že ne. Pri E71 mi je super ravno tipkovnica. Lahko spodobno nakucam SMS ali odgovorim na email. Na iPhone-u bi dušo spustil, pa čeprav ima najbolj pogruntano virtualno tipkovnico.

iPhone-u trenutno dajem prednost samo še pred Windows Mobile in Google Android polizdelki. Ki so polizdelki tako softversko, kot hardversko, pa če jih še tako nazivajo "iPhone killer".
crazy1.gif

Ogo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:

E [censored] ga, jaz pa trenutne službene E71 ne bi menjal za iPhone niti pijan.
nahrung002.gif

Saj sem nor na Apple izdelke, vendar toliko pa že ne. Pri E71 mi je super ravno tipkovnica. Lahko spodobno nakucam SMS ali odgovorim na email. Na iPhone-u bi dušo spustil, pa čeprav ima najbolj pogruntano virtualno tipkovnico.

iPhone-u trenutno dajem prednost samo še pred Windows Mobile in Google Android polizdelki. Ki so polizdelki tako softversko, kot hardversko, pa če jih še tako nazivajo "iPhone killer".
crazy1.gif

Ogo

Meni pa ravno mail klient na E71 sploh ni vsec... HTML maile ne zna prikazat pravilno (OK... zna, vendar z RoadSync, z Mail for Exchange pa ne) in pregledovanje mailov je kljub temu, da je telefon med hitrejsimi s Symbianom, se vedno pocasno... Navigacija med vecimi predali pa je tudi nikakva... v primerjavi z mail klientom na iPhone-u seveda... Poleg tega brskalnika prej nisem na mobilnikih skoraj nikoli uporabljal... na iPhone-u pa ga kar precejkrat... Glede pisanja sem se sam bolj navadil na virtualno tipkovnico... Dokler gre samo za besede, je se OK... ko pa je treba dodati kaksno locilo, poseben znak, oklepaj,... pa jih ponavadi vedno iscem na Nokii
smile-1.gif
...

Je pa dobro, da smo razdeljeni na "tabore" in da nimamo vsi enakega okusa in nam ni vsem vsec isto
smile-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kdo je omenjal firmo v kateri si zaposlen
confused-1.gif

kaj se potem oglašaš z tušmobilom
bonk.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
kdo je omenjal firmo v kateri si zaposlen
confused-1.gif

kaj se potem oglašaš z tušmobilom
bonk.gif

Ritka ga peče, pa je ratal tečen.
grims-1.gif

Ogo

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Če potrebuješ telefon za maile je BB pravi zate.
smile-1.gif

lp

Niti ne... Ga imam doma (BB 8700V)... vendar je dober zgolj za e-maile... pa se to se mi zdi slabsi kot z iPhone-om ...

Prvi problem, ki je, da moras imeti storitev BB vkljuceno pri operaterju... Nekaj casa sem jo imel, potem pa se zaradi menjave paketa ni dalo kombinirati (Si.mobil iZame)...

Meni osebno je bolj uproabno Mail for Exchange na iPhone-u, ker se sinhronizira vse (koledar, imenik, maili)... pri BB pa moras imeti korporativni BB (BES - BlackBerry Enterprise Service), ki pa ni vec tako poceni (potrebno je implemetnirati resitev na strezniku)... ce pa uporabljas le Internetno resitev (BIS - BlackBerry Internet Service), pa se sinhronizirajo samo maili...