iPhone 3G S

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Mobilni telefoni ne bodo nikoli lovili omrežja tako dobro kot prenosniki (tukaj igra veliko vlogo velikost in postavitev antene). iPhone lovi omrežja čisto primerljivo kot ostali telefoni. Mogoče je razlika to, da tistih, ki so pod določenim pragom sploh ne prikaže na seznamu... nekateri telefoni pokažejo vsa mogoča omrežja, a se na več kot polovico le-teh sploh ni možno povezati, ker je signal prešvoh. Število "črtic" pa še nikoli ni bilo merilo jakosti signala (sploh pa ne med različnimi napravami, ki imajo lahko različno skalo za "črtice").

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Jap res dobra tolažba, iPhon vrhunski gor ali dol ampak slabše vleče WiFi omrežja kot kakšna Nokia. In tudi tam ko iPhone ne najde signala jaz na določenem omrežju prav lepo surfam pa čeprav Nokia najde "vsa mogoče omrežja"
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ne vem sicer od kje ti to.. Samo meni iphone boljse lovi wifi, kot ex n95 8gb.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
No, jaz sem sprobal pa se 2 dlancnika, se eno n95, n78, n79, n96, e60, omniaHD, pa se en morje jajckov, pa je bilo pri vseh zelo podobno.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ja, ker v E71 so defnitivno popolnoma drug wifi tlacil, kot v ostale sestre
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Res nisi vedo tega? V E71 je poseben WiFi modul ki je bil razvit v sodelovanju z Naso in Dormeom. Res. Ampak Nasa bo ga začela v svoje raketoplane vgrajevat komaj 2011. Nokia pa je dobila to ekskluzivno pravico že prej... Kaj čemo, Nokia konekt pipol, pa čeprav z WiFi-jem
hysterical-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Z E71 res nisem testiral... lovi pa popolnoma enako kot razni HTC-ji, Nokije in SE-ji, ki sem jih imel... definitivno pa precej slabše od prenosnikov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Z E71 res nisem testiral... lovi pa popolnoma enako kot razni HTC-ji, Nokije in SE-ji, ki sem jih imel... definitivno pa precej slabše od prenosnikov.

Jaz imam podobno izkusnjo... Mogoce E71 ujame signal malo prej, kot iPhone... je pa nadlezno stalno prijavljanje... Zelo redko se sam poveze na WiFi... ponavadi se najprej poveze na GPRS... Pri iPhone-u pa se vedno poveze na ze znano WiFi tocko, drugace pa vprasa, ce je tako nastavljeno... Pri Nokii pa vedno vprasa... tudi ce imam dostopno tocko ze shranjeno...

Glede "surfanja" na tisti podrocjih, kjer recimo Nokia ze ujame, iPhone pa se ne, je pa tako, da ponavadi tako mizerno dela, da se je verjetno bolje povezati preko GPRS ...

Iz tega sklepam edino to, da iPhone tistega omrezja, ki je ravno na meji, sploh ne prikaze... ker recimo, ce zazenem na iPhone-u program WiFiFofum, ki je namenjen iskanju in skeniranju WiFi omrezji, ppa najde tudi taka omrezja, ki jih sam iPhone z vgrajenim programom se ne najde, da bi se povezal...

Imajo pa mobilniki verjetno ravno zato WiFi malce sibkejsi, ker je WiFi pravi pozresnes za baterijo... In ce bi bil mocnejsi, bi bil cas uproabe se precej manjsi...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Jest kako to misliš da E71 skoraj nikoli ne poveže na WiFi in vedno preko GPRS? Pri meni je to odvisno od aplikacije s katero hočem dostopat do spleta. Ponavadi imam vedno povsod nastavljeno na ASK in me vedno prej vpraša. Omrežja katera pa imam že od prej dodana me čakajo na seznamu in označiš in nato internet že deluje!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
No... saj tisti ASK je malo cuden... Na voljo ti da seznam vseh WiFi omrezji, s katerimi je seznanjen... poleg ene parih GPRS APNjev... in se ne poveze kar sam na tistega, ki je v dosegu...ampak "bedasto" sprasuje, na katerega se zelim povezati... pa se vmes vprasa, ce zelim dovoliti povezavo ali kaj podobnega
smile-1.gif
...

iPhone pa vedno vzame najhitresjo mozno povezavo v internet... Ce je to ze znano WiFi omrezje, nic ne sprasuje... ce je to neznano WiFi omrezje, potem vprasa, ce se zelim povezati in nato se za passkey, ce je omrezje zasciteno... Sele ce ne najde nobenega WiFi imrezja, se bo povezal preko GPRS/EDGE/UMTS,...

Tezko je razloziti... kdor je to ze probal, ve o cem govorim
smile-1.gif
...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No jaz sem laik pa razumem vseeno. Pač iphone je tako sprogramiran da najde najboljšo zastonjsko opcijo in šele če te ni uporabi GPRS. Sem pa nazadnje ko sem bil na IPmartu vido enih 20 symbian aplikacij ki ponujajo nekaj podobnega v zvezi z WiFi omrežji ampak se nisem v to spuščal, moram pa priznat da je to pametna funkcija in da bi mi kak tak program prav prišel!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem probal neko aplikacijo, ki sem jo nasel kar preko tiste ikone "Nalaganje" na Nokii (mislim,d a je bil nek Easy WiFi ali nekaj podobnega)... pa je recimo pogjno uproabno... Saj ni treba izbirati med cel kup shranjenih omrezji ampak sem izbral samo Easy WiFi in je potem ta sam nasel omrezje, ki je v dosegu in se povezal nanj... Se vedno pa ni slo tako, da sploh ne bi spraseval, ce najde v dosegu omrezje, ki je znano... nekako tako kot pri notebooku, pri katerem se samodejno poveze, ce najde omrezje, ki je shranjeno v seznamu omrezji ...

Si ze imel iPhone kdaj v uporabi?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Zadnjič sem iphona hotel izprazniti do "nule", pa sem zalaufal video in pustil, da se predvaja.. tam na prb. 2% baterije se je telefon ugasnil, nato ko sem ga znova prižgal, so se pa zbrisale vse aplikacije
confused-1.gif
a je to normalno? Nastavitve in vse drugo je ostalo gor, ampak aplikacije so pa šle.. čeprav sem jih potem syncal nazaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nisem še ga nikoli imel v uporabi, največ sem ga imel prejšnji vikend 10-15 minut ko smo se vozili na morje in sem obupal in si raje natočil novo jägerkolo
cool-1.gif
Recimo da se malo fejst razlikuje od Nokij in Eriksonov ampak verjamem da ko se navadiš da je bomba!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Devicescape Easy Wi-Fi v3.0

Overview: Devicescape enables your smartphone to automatically connect to Wi-Fi hotspots and home networks without having to start your browser, enter usernames and passwords, or configure security settings.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem zdajle namestil... in to je tocno to, kar sem ze prej omenil... Sicer pise, da naj bi se avtomatsko povezoval...samo to mi nikoli ni uspelo...

Vedno, ko recimo odprem browser, dobim seznam... Edina prednost je ta, da ni potrebno iskat, katero omrezje je v doesgu...ampak izberem Easy-WiFi in ce je tam nastavljeno, se potem poveze... Ko zaprem browser in ga spet odprem, je postoek spet enak... Spet me sprasuje, preko katerega ormezja bi se red povezal
grims-1.gif

20090803-jfjp6747ucd5eesbau5sswiykh.jpg