iPhone 3G 9. junija: DA ali NE?

Kdaj bo izšel iPhone 3G?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Italijanski iPhone ima 24 mesecno garancijo... in je nezaklenjen...
smile-1.gif
....

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
... kot modem se ga pa tudi baje da uproabljat preko WiFi ... s pomocjo programa NetShare, ki je bil na voljo preko AppStore-a (Applov kanal za distribucijo programske opreme) zgolj dve uri, potem so ga umaknili... Da se ga pa dobit preko malce bolj sivih kanalov
smile-1.gif
...

Če imaš jailbrakean iPhone, si lahko preko Cydie namestiš tudi program 3proxy, ki dela isto kot NetShare. Razlika je le v tem, da je samo v tem, da nima uporabniškega vmesnika in ga je treba startati preko MobileTerminal-a. Vse ostalo deluje enako. Preizkušeno v praksi
smile-1.gif

Citat:

Zaenkrat je edino moznost Google Maps, ki je bolj kot ne bolj za igranje... toliko da vidis, kje se nahajas
smile-1.gif
... Govori pa se o TomTom in iGo, ki naj bi bili na voljo za iPhone 3G...

Vprašanje kako bo s tem. Applov user agreement baje naj ne bi dovoljeval aplikacij za turn by turn navigacijo v AppStore-u. Verjetno imajo sami v planu kakšno aplikacijo v prihodnosti. Isto velja za SwirlyMMS, za katerega tudi dvomim, da se bo kdaj pojavil v AppStore-u

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ze, ze, samo malo je tecno, marsikdo se nima data zakupa. Pa dokler ne bo pametne turn by turn navigacije da ne povoham....
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A mi lahko nekdo razloži, kako sploh delujejo te 3rd party aplikacije za iPhone.

1. Obstajajo tudi zastonjske in "zastonjske" ali je vse plačljivo?
2. A si jih dejansko lahko namestiš samo preko iTunes-ov in tudi direktno na napravi?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na telefonu je aplikacija AppStore, preko katere nameščaš aplikacije. Lahko pa isto narediš tudi preko iTunes in jih potem syncaš z iPhonom. So pa v AppStoru plačljive in zastonj aplikacije.

Če pa jailbake-aš iPhone, pa lahko nameščaš tudi druge aplikacije (razne skine, hacke in aplikacije, ki s takega ali drugačnega razloga niso prišle v AppStore) preko Cydia-e ali preko Installerja, ki pa še uradno ni izšel za verzijo 2.0 softwarea.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Pred nekaj urami je izšel PwnageTool_2.0.2, s katerim se da jailbrake-at iPhone3G verzijo 2.0.1. ter odklenit in jailbrake-at iPhone 2G 2.0.1. Installer 4 je vkljucen, seveda tudi Cydia!

Lp. TheCjen

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Jest, ali lahko grem v italijanski vodafone shop, kupim tole reč v prepaid paketu veselo vstavim notri katrico mojega priljubljenega operaterja
evil.gif

Italijanščina mi na žalost ni ravno vrlina.
sprasujem se.gif

V Avstriji pri T-mobile to ni mogoče, skleniti moraš naročniško razmerje.

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
Jest, ali lahko grem v italijanski vodafone shop, kupim tole reč v prepaid paketu veselo vstavim notri katrico mojega priljubljenega operaterja
evil.gif

sprasujem se.gif

Ja, v Avstriji ni mogoče, ker ga ni v prepaid paketu. V Italiji ga dobis v predplačniškem pri Vodafonu in TIM-u.
Jih je pa baje težko dobit, ker grejo hitro...
Če boš pa našel, pa kar javi
smile-1.gif

LP

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dale pravi:
evil.gif

sprasujem se.gif

Da... oz. pogojno da... Nekateri trgovci ga aktivirajo ze v stacuni, ce pa imas se zapakiranega, pa ga moras prikljucit na racunalnik, namenstit iTunes (ce ga se nimas) in ga aktivirat ... Ce to stori ze trgovec v stacuni, potem lahko samo vtaknes kartico in ga uproabljas...

Za boljse delovanje pa je potrebno narediti nekaj popravkov (za to ga je potrebno prej jailbreakat)... Postopke najdes na http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php/ubb/postlist/Board/2/page/1 ...

Je pa en hakeljc pri vsej tej zadevi... Imeti moras malo srece, da ga v trgovini dobis
smile-1.gif
...