iPhone 3G 9. junija: DA ali NE?

Kdaj bo izšel iPhone 3G?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Torej trdiš, da obstaja povpraševanje po starih iPhonih za 490 (oziroma celo 520€)? No, resnici na ljubo o povpraševanju lahko samo ugibava. Kar vemo zagotovo, je le to, da ponudba za to ceno OBSTAJA.
smile-1.gif

Sicer se strinjam z večino kar si napisal, jaz sem pravzaprav bistvo preskočil (recimo to, da se novih še ne da dobiti tako enostavno).

Popolnoma tržni model uravnavanja cen (supply/demand) sicer velja v teoriji (ki jo btw obvladam
smile-1.gif
), v praksi pa najpogosteje ne. Razlogi so lahko monopolen položaj, kartelni dogovori, subvencije, zakonske regulative, itd.
Pri uvedbi novega modela je seveda odvisno od proizvajalca, kakšna je njegova strategija (ali politika) pozicioniranja novega (in starega) izdelka. Če želi stari izdelek popolnoma izriniti iz prodaje in ga nadomestiti z novim (kar mislim, da je namera Apple-a), potem ga cenovno uvrsti le marginalno nad ceno starega in tako zaustavi povpraševanje po starem modelu. Če bi rad prodajal oba še naprej, potem ceno novega dvigne za pomemben odstotek (+20%) in dvig cene upraviči z izboljšanimi lastnosti novega modela, kupcu pa prepusti odločitev (potrebe, zahteve, budget).
Seveda ma mikro nivoju vsa logika odpove, ko ima 30 folka vsak svojga ajfona, ki ga želi prodati po najboljši ceni. (podobno kot naši manjši distributerji, ki vsak v mesečnem planu napove, da bo prodal po en sistem, pa jim pol ne rata - saj, en sistem gor ali dol, vendar če imamo 30 takih... je to 30 sistemov preveč planiranih
10.gif
)

Reči, da 3G in GPS nista veliki izboljšavi, vredni vsaj 100€ po kosu, je pa malo pretirano.
smile-1.gif

Veliko sreče pri prodaji svojega za 450€...
wink-1.gif

Kaj je z ohišjem pri novem modelu? Plastičen? Uf, to pa je malo razočaranje... A to tako črno kot belo?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Plastično ohišje. Resno, ostali hardware je isti. Na obeh dela isti software. 3G verzija bi naj imela boljšo baterijo, kar pa 3G omrežje izniči, tako, da se v praksi baje sprazni hitreje.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tocno tako... baterija je v bistvu res boljsa... ima pa se kaksne slabosti... recimo pri dodatni opremi je baje tako, da ce je recimo dodatek tak, da je namenjen recimo poslusanju glasbe (recimo iPod konektor v avtu) je problem ta, da sicer glasbo predvaja... se pa ne polni hkrati ... To naj bi pri starem modelu delovalo BP...

Glede cene... verjetno si spregledal, da imam jaz iPhone s 16 GB pomnilnika... ta pa je drazji od tistega z 8 GB... iPhone 3G z 16 GB stane v Italiji nekje okoli 600€ ce me spomin ne vara.. ali pa je celo se nekaj vec...
smile-1.gif
...

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Ravnokar se spravljam nadgraditi 1st gen na 2.0, wish me luck
wink-1.gif

Ampak kljub vsemu blišču iphonea ne morem zdržati brez da bi s seboj nosil še staro N95.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ja... texas holdem lahko naložiš tudi na toucha...

BTW:
Ohišje novega iPhone 3G je z razlogom plastično, in sicer zaradi boljšega sprejema gps-a.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Na appstore verjetno res ne bo (baje sdk takih programov ne dopušča)... ne vidim pa razloga, zakaj ga ne bi predelali in ponudili preko installerja/cydia...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
100000000% nateg. Cene so smešne, pa najdeš med modeli tudi nokio n99 , ki je še ni oz. je mogoče nikoli nebo na trgu. rofl Pa sam izgled je prav smešen. V enem stolpcu je vse našteto.