iPhone 3G 9. junija: DA ali NE?

Kdaj bo izšel iPhone 3G?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain

zdaj mu piše tut tole:

Note: The seller of this item is away until 25 June 2008. You may buy the item, but there may be a delay in processing your order.

EDIT: Pa Classified Add je tole. Kar pomeni, da transakcija poteka mimo eBaya. Torej podobno kot na naši Bolhi. Kljub temu ob pomoči Paypala ne bi smelo biti težav.

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Jaz vam priporočam, da počakate na začetek prodaje in greste recimo v Italijo po prepaid paket. Veliko ceneje se jih ne bo dalo dobiti...

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Seveda je pametno, da se počaka. Ni pa šanse ,da ga nabavim za tako visoko ceno pri italjanskem operaterju. Ok, sej cena je glede na prost telefon, kar ugodna, če primerjamo neke dlančnike za 500 eur pri mobitelu in z 24 mesečno vezavo. Samo za moje pojme je 500 EUR tumač.Na ebayu pa ga bo kmalu po začetku prodaje ziher možno dobit za 400 eur, kar je občutna razlika.Bivših 25 jurjev. Resda brez garancije...

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jaz vam priporočam, da počakate na začetek prodaje in greste recimo v Italijo po prepaid paket. Veliko ceneje se jih ne bo dalo dobiti...

Nikol ga nebi vzel v italiji na pripaid za 500eur, ker je še zmeraj preveč kot se bo prodajal v ameriki
smirk-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
V ameriki se ga sploh ne bo dalo kupiti brez pogodbe. Saj ga boš tudi v evropi lahko dobil za nizko ceno s pogodbo (na žalost slovenije ni vmes).

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
V ameriki se ga sploh ne bo dalo kupiti brez pogodbe. Saj ga boš tudi v evropi lahko dobil za nizko ceno s pogodbo (na žalost slovenije ni vmes).

Se ni ze stari iPhone prodajal na začetku tudi z 2 letno vezavo ? Mislim da se bo kmalu povsot prodajal brez vezave, ker Applu se verjetno gre da čim več proda, če pa postavlja take pogoje pa sam sebi škodo dela. Poleg tega pa zagoreti Apple fani ki so kupili iPhone takoj ko so prišli ven še vedno imajo podpisan aneks od starega telefona in s tem bi Apple jim onemogočil nakup novega ze zdaj.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Za to vem. Samo ne vem kako bojo v zda še pogodbe delal zdraven ko bo stalno naval ljudi, mislim da nemogoče. Edino če bodo kake predhodne rezervazije in bo folk po vrsti prihajal
rolleyes-1.gif

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Hm, kako pa se je potem dalo v Ameriki kupiti trenutni iPhone za isto ceno kot s pogodbo, pa si ga prešvercal k nam in nisi plačeval nobene naročnine?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Stari iPhone se je dalo kupiti v Apple Store štacuni in ga nato doma aktivirati preko iTunes aplikacije (v aktivacijo je vključena sklenitev pogodbe). Za novi iPhone so pa objavili obvestilo, da bodo zahtevali "in-store" aktivacijo. Če bodo to resnično izvajali, bomo pa videli 11.7. Še en razlog več za počakat (čeprav sem v dvomih).

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
V angliji pri o2 bi naj iPhone3G za pay&go 8gb koštal 300 funtov (370 EUR) in 360 funtov (455 EUR) za 16 gb. Torej nekaj manj kot pri Vodafone v Italiji.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Narod res ni normalen. Proizvajalec omejuje folk da bi PLAČAL in normalno KUPIL njihov iDrek, pa folk še vedno nori... Ne razumem. Če toliko nisem vreden, da kot Slovenec normalno kupim ta iShit, naj si ga nekam vtaknejo :]

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Saj ti ni treba razumet, zakaj ljudje to kupujejo... tudi meni gre na živce, da se telefona pri nas ne da kupiti po normalni poti (vsem se gre samo za zasližek...), a žal je to (vsaj meni) najbolj uporaben telefon, kar sem jih imel (pa teh ni bilo malo... motorola, nokia, samsung, sony, ericsson, sonyericsson, htc, ....). Mu pa na žalost nekaj stvari še manjka, ki bi jih apple sicer z lahkoto dodal, a jih zaradi kapitalističnih razlogov ne...

PS:
Poudarek na najbolj UPORABEN in ne funkcionalen
wink-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Iphone. Velik zaslon, vedno več odličnih aplikacij, gps. Iphone je že samo zaradi velikosti zaslona meprimerljiv z ostalimi telefoni. In če to nucaš si zmagal s tem telefonom.

Sem mel nokio, samo sem preveč pogrešal touchscreen.Pa tipke pod zaslonom pri nokiji so tak slabe, da ne vem če sem že mel telefon s tak slabimi tipkami, pa polno čričkov.Drugače pa je samo ohišje vredu nareto.Pgrešal sem le aluminij
wink-1.gif

ON: Super, da bo pri O2 cenejši. 400 eur s poštnino mi je zadnja cena, ki jo še plačam za iphone 3g 8gb.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Narod res ni normalen. Proizvajalec omejuje folk da bi PLAČAL in normalno KUPIL njihov iDrek, pa folk še vedno nori... Ne razumem. Če toliko nisem vreden, da kot Slovenec normalno kupim ta iShit, naj si ga nekam vtaknejo :]

Glede na to da ga bo imela Hrvaska, in da je Applu kot vsakemu ponudniku interes cim vec prodat, je mogoče krivda tudi pri naših operaterjih za to da ga v Sloveniji ne bo. In če je telefon uporaben ga kupim pa če ga kupim tu ali v tujini. Starega iPhona sem imel le en dan in sem ga dal naprej ker je bil prevec omejen, novi zgleda da ima to kar rabim, samo še WORD aplikacijo dodajo in to je to. Če hočem kupit drug telefon nimam neke izbire. Nokia je zaspala in dela še samo cenene babje telefone (čeprav sem bil do lani prisegal samo na top Nokie), SE edino pametno bo X1 sam ovprašanje kdaj pride ven, Samsung ima I900 ki bo prva liga samo zopet vprašanje kaka bo odzivnost in kdaj pride ven, tu pa se počasi konca. HTC Diamond ima premali ekran in baje slabo odzivnost. To je razlog zakaj bom malo pogledal tudi iPhone in ne to če se prodaja pri nas ali ne.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Naj te le opozorim, da se softwaresko iPhone1 in iPhone3G ne bosta nič razlikovala (oba bosta imela iPhone OSX 2.0)... in podpora odpiranja word dokumentov je vgrajena že v stari verziji (recimo na 1.1.2 že dela). Ampak to ti omogoči le prebiranje word dokumentov, ne pa urejanje... Če bo (oz. kdaj bo) pa kdo izdal urejevalnik word dokumentov za iphone, je pa drugo vprašanje...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Naj te le opozorim, da se softwaresko iPhone1 in iPhone3G ne bosta nič razlikovala (oba bosta imela iPhone OSX 2.0)... in podpora odpiranja word dokumentov je vgrajena že v stari verziji (recimo na 1.1.2 že dela). Ampak to ti omogoči le prebiranje word dokumentov, ne pa urejanje... Če bo (oz. kdaj bo) pa kdo izdal urejevalnik word dokumentov za iphone, je pa drugo vprašanje...

Ze pregledovalnik mi je OK za prvo silo, itak če je treba kaj daljšega napisat pa sem dlje časa odsoten imam laptop v avtu... Kak pa je dober pregledovalnik ? Recimo da dobim na email 200 strani WORD dokumenta, lepo odpre in je mozno tudi iskanje po besedah ? Veš mogoče če odpira tudi PDF datoteke ?

Jaz sem imel takrat na probi cisto prvo verzijo SWja, torej verjetno 1.1.1, odklenjen pa je bil s turbo sim. Takrat je manjkalo kr veliko stvari, ki so jih kasneje dodali. Zadnji SW (1.1.4 ce se ne motim) je ze dosti bolj dodelan, 2.0 pa bo verjetno še bolj...