[st.citat p6416495]Kratek review za pixel 3a
slabosti:
Večinoma na račun softwera, in bi se jih dalo rešit z updatom.
- always on display se ne da izklpit ponoči - časovno, in sem se primoral navadit telefon obračat face down.
- tista squeeze funkcija je popolnoma neuporabna. Kdo uporablja google asistant ne vem, vsekakor bi mi pa zelo prav prišla, če bi se dala reprogramirat na recimo launch kamere. Se da, ampak je treba telefon rootat, potem je pa spet cel kup problemov z garancijo.
- google UI je za moje pojme crap. Hvala, ampak ne hvala. Ne rabim navigacijskih tipk, da mi vzamejo 1 cm prostora spodaj na ekranu. Problem sem rešil z FLUID NG (s potezo potegneš od dna navzgor in se aktivira nazaj, multitasking, ali home), in na xda je bila ena koda preko USB debuging, da se da vrstica izključit.
- spet hvala, ampak ne rabim na namizju neodstranljivega google searcha. - problem reši nova launcher. Dodaten 1cm nekoristnega ekrana
- levo od namizja se na stock launcerju ne da izključit novic.
- ne vem, če bom kdaj prebolel izpad "fizičnih - kapacitivnih" gumbov pod dispayem. Uporabno, sploh če ima telefon bezle.
- Telefon nima v nastavitvah pocket unlock protection mode. z vključenim double tap to unlock se ti telefon v žepo stalno odklepa. Naložil sem spet neko aplikacijo, ki to prepreči, vseeno pa se mi v primeru klica velikokrat telefon v žepu sam oglasi.
- še vedno sem pristaš trpežnosti, čez dizajn telefona. Ni mi všeč zaobljen zaslon, kateri je izpostavljen face down padcem. Vseeno mi je pa velik plus plastičen rob in plastičen hrbet. V zadnjem času je to edini telefon s spodobno kamero in takšnim ohišjem.
- moje osebno mnenje je, da je bil 16:9 ratio displaya perfekten, ni pa to dealbreaker.
- največji wtf je polnilni kabel, ki ima na obeh straneh USB C port, torej telefona ne moreš priključiti na PC, če nimaš adapterja, usb c porta na pcju, ali drugega kabla.
- Ne da se izključit fast charginga. Čeprav naj ne bi škodil bateriji, ji to zagotovo ne dene dobro.
- ni vodoodporen. Ne bom se potapljal s telefonom, ne rabim IP certifikata, vseeno pa velik izrez za zvočnik spredaj nad ekranom kar kliče po tem, da bo popil celotno vsebino kozarca, če se slučajno prevrne in polije po teleofnu na mizi.
- Prebral sem, da so problemi z garancijo, ker uradno telefonov ne prodajajo v sloveniji in ti ga nočejo poslat na slovenski naslov.
- power gumb in gumb za glasonst je na istem robu. Po enem mesecu uporabe se mi še vedno dnevno dogaja, da pritisnem napačno tipko.
- power gumb je postavljen previsoko, nad gumbom za glasnost.
plusi
-amoled zaslon
-kamera
-optična stabilizacija kamere je MUST, če hočeš imeti dobro kamero.
-plastično ohišje
-velikost in teža
-stock android, ki pa je v določenih segmentih preveč oskubljen in bi vseeno prišla prav kakšna dodatna funkcija
-mid range chipset je za mene ogromen plus. Naj reče kdo karkoli, ampak ko sem imel high end telefone so žrli baterijo kot za šalo. Konec dneva imam s cca 3 ure screen on time 50% baterije. En dan na bolniški sem imel 8h in 20% baterije.
-nenormalno dober sprejem 4g signala. Prejšnji telefoni so stalno preklapljali med 3g in 4g, če pa so že lovili 4g, so pa porabili ogromno baterije.
-menil sem, da dobrih zvočnikov ne rabim. Sedaj, ko jih imam bi jih pogrešal
-zelo glasen speaker med klicem, ker uporablja isti zvočnik kot za ostalo multimedijo.
-upam, da ne bom rabil nikoli tega, ampak ima zelo enostavno menjavo ekrana.
-3.5 jack, katerega rabim 1x letno, ampak vseeno
nevtralno
- Cena vseeno niti tako zelo ugodna, sploh če pomislimo na to, da so bili 5 let nazaj flagshipi 500-600€, mid range telefone s slabo kamero pa dobiš za 200€
- dragon trail glass. Je OK, če je pa boljši kot gorilla glass pa ne vem
Če bo kdo kupoval case, mu predlagam tega:
Sem jih naročil nekaj različnih in je ta za moje pojme najboljši. Udoben, ne predebel in najvažnejše: lepo zakrije sprednji rob stekla.
spodnja dva pa podarim.
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
www.aliexpress.com
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
www.aliexpress.com
Clear malenkost premalo za moj okus pokrije sprednji rob okrog ekrana, sicer so pa bili to moji najljubši casi do sedaj.
drugi pa je preveč robat in debel, zelo lepo pa pokrije sprednji rob ekrana.
Moja ocena za telefon:
8,5/10, če bi popravili - dodali nekaj programskih funkcij, bi pa prišel na 9.2
Vsekakor pa je telefon za točno to, kar sem iskal. Že od nexusov naprej sem si ogledoval nexusa/pixla, kar nekaj ljudem sem jih v preteklosti priporočil, sam pa se ali zaradi slabe kamere ali pa visoke cene nisem odločil.[/st.citat]