Od stvari, ki so meni osebno uporabne recimo iCloud keychain, ki je lepo zintegriran v sistem na vseh napravah in sinhroniziran med njimi, iMessagei/SMSi, ki jih dobivaš in pošiljaš iz katerekoli naprave (predvsem Maca), instant hotspot, kjer z enim klikom na laptopu (ali tablici) aktiviraš hotspot na telefonu in se nanj povežeš brez da bi tikal telefon, shared clipboard, ker včasih prav pride kaj kopirat na telefonu in prilepit na laptopu ali obratno, handoff klicev med telefonom/laptopom/tablico/uro, odklepanje laptopa z uro, pa v končni fazi tudi sync fotk prek iClouda (predvsem zaradi Apple TVja, kjer se posnetki avtomagično pojavijo). Pa še kaj se najde ala AirDrop ampak bolj redko uporabljam. Nič takšnega kar bi lahko drugi le sanjarili in tudi večino teh stvari se da drugje uredit z raznimi 3rd party appi, ampak po mojih izkušnjah enostvno ne deluje enako zanesljivo. Tudi AirPlay za screen mirroring ali prikazovanje posnetkov recimo iz telefona po mojih izkušnjah še vedno deluje boljše kot chromecast (ima pa chromecast druge prednosti). In AirPodsi predvsem pa preklapljanje med različnimi Applovimi napravami deluje super, medtem ko sem pri alternativah večkrat moral ročno povezovat slušalke.Pa še nekaj me zanima - vsa ta integracija in ekosisem, o katerem blebetajo Apple uporabniki in da je to top shit o čemer lahko drugi le sanjajo. O čem točno se gre? Da recimo nekaj slikaš in imaš doma že na PC-ju al kaj? Pomeni, da recimo doma na PC-ju cuknem dol muziko iz kakšnega torrenta in jo imam že v naslednji sekundi na telefonu? Ali je to morda iCloud, ki nam je v povezavi z nenadkriljivo Apple varnostjo prinesel fappeningleaks (za to se jim iz drca zahvaljujem)...