iPad Mini

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.131
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Vse to kar opisujes, delam na TAB 7.7 in je ni spletne strani, ki je ne morem prebrati, brez uporabe zooma.

Prav tako ne maram tablice na katero ne morem tipkati z obema rokama. 10+ tablice so enostavno prevelike oz nimam lopatastih rok, da bi dosegel posamezne tipke.

Seveda lahko, samo moraš imeti v pokončnem pogledu ... ampak potem zgleda ko da v rokah držiš ploh, na avtobusni postaji sredi ljubljane se te ljudje bojijo ker mislijo da hočeš koga mlatit!
hysterical-1.gif

Se pa strinjam, 7" je mobilnost in dosti večji spekter uporabe kot pa 10" (daj 10" na prednjo šip namesto navigacije, pospravi v predal v avtu, daj ženski v torbico, skrij 10" v a4 akto medtem ko si na predavanju/v parlamentu, nosi s seboj v hribe/kamping, tipkaj z obema rokama ko stojiš, ...), po drugi strani za kavč surfing 10" dosti bolj koristi. Je pa potem tako, 7" obvezno z 3G in BT ter GPS, 10" brezveze z vsem tem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@Davidoff
jst imam pa velke roke in slabe oči
tongue-1.gif

@DizzyReed
raw dvomim, da lahko spraviš na jabolčnika, razen, če ga zna prepoznat kot slikovno datoteko. Ima kdo izkušnje?
To pa zna bit pol težava, če moreš v exif pisat podatke. Pa si že iskal kaj za takim programom?
Ne razumem kaj ima velikost fotke veze ali je ipad mini ali pa iphone. Mogoče se narobe razumeva:)? Ok mogoče raw, ki je res ogromen:)

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Ti, iTriper in podobni niste merodajni za take izjave, ker po vase se iphone lahko uporablja kot vilca, pa se rit si z posebnim nano ovitkom lahko brises

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
na iPada se spravi RAW, videl, ga pokaže, samo mislim, da ni konverterja oz. načina, da bi ga spravil v JPEG. čeprav, ravno razmišljam o tem, da je kolega takrat na Note-u delal v RAW filetih.

@Doto: obstaja to že za Android? ker trenutno imam Galaxy Tab ... darilo za brzdej, kaj čmo
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
hvala ti za to. prvi sicer ne nudi tistega, kar jaz rabim, ampak sem našel nadomestno zadevo, samo jo moram še potestirat prej (Pixelgrade Free). tole za FTP poznam, za RAW tudi. moram čez vikend tole sprobat, kako bo šlo ... čeprav bi mi že danes prišlo zelo prav ...
tongue-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ti, iTriper in podobni niste merodajni za take izjave, ker po vase se iphone lahko uporablja kot vilca, pa se rit si z posebnim nano ovitkom lahko brises

Se opravičujem, če razbijam mite o neuprabnosti iOS za kaj več kot fart app-e.
stupid-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Vse to kar opisujes, delam na TAB 7.7 in je ni spletne strani, ki je ne morem prebrati, brez uporabe zooma.

Prav tako ne maram tablice na katero ne morem tipkati z obema rokama. 10+ tablice so enostavno prevelike oz nimam lopatastih rok, da bi dosegel posamezne tipke.

Seveda lahko, samo moraš imeti v pokončnem pogledu ... ampak potem zgleda ko da v rokah držiš ploh, na avtobusni postaji sredi ljubljane se te ljudje bojijo ker mislijo da hočeš koga mlatit!
hysterical-1.gif

Na iPadu lahko popolnoma normalno tipkaš z obema rokama tudi v ležečem pogledu;

ios5-Split-Keyboard-ipad.jpg

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:

Jaz imam pa trenutno izposojeno 7' tablico in se mi ne zdi dosti boljša od telefona. Mi je definitivno premala za udobno delo. Sem mislil, da se bom po 3 tednih navadil, pa ko bom kar lepo vrnil in kupil 10'

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:

hysterical-1.gif

Na iPadu lahko popolnoma normalno tipkaš z obema rokama tudi v ležečem pogledu;

ios5-Split-Keyboard-ipad.jpg

Ha, to pa sploh nisem vedel, da obstaja. Hudo dobro. Malo bi se bilo za navadit, sam je hudo. A to je obstoječa nastavitev?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Imam občutek, da se je Davidoff zmotil in je mislil tablico, kjer ne more pisat z eno roko.

Ne vem, če sem se zmotil. Testiral sem Tab 10.1 2 in mi je bilo tečno, ker v ležečem položaju sem do konca stegnil palca, da sem lahko normalno tipkal. Rešitev od Cizya je huda. Ne vem pa, če takšna tipkovnica obstaja za Samsung.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:

Jaz imam pa trenutno izposojeno 7' tablico in se mi ne zdi dosti boljša od telefona. Mi je definitivno premala za udobno delo. Sem mislil, da se bom po 3 tednih navadil, pa ko bom kar lepo vrnil in kupil 10'

Kaj pomeni resno delo? Jaz nikoli nisem imel namena izvajati nekih hudih operacij (mail, navi, vpn, kakšen gadget, priponke pa se konča) na svojem Samsungu. Itak sem obvezen imeti prenosnik s seboj. Verjamem pa da so želje in potrebe različne.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:

Kaj pomeni resno delo? Jaz nikoli nisem imel namena izvajati nekih hudih operacij (mail, navi, vpn, kakšen gadget, priponke pa se konča) na svojem Samsungu. Itak sem obvezen imeti prenosnik s seboj. Verjamem pa da so želje in potrebe različne.
Ce vlacis s sabo prenosnik, potem je 7 ' čisto dovolj. Jaz bi mogoce v tem primeru razmišljal celo o kakem note.
Pod resno delo sem mislil pac da ga uporabljaš za večino stvari namesto laptopa. Ne recem da se ne da, samo to ni to. V mojem primeru je celo tako, da laptopa ze malo emso daje in ne vidim vec nobene prave prednosti v nakupu novega namesto tablice. Za profi deli pa je v sobi itak kista z 2x24' lcd in konkretno miško.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Imam občutek, da se je Davidoff zmotil in je mislil tablico, kjer ne more pisat z eno roko.

Ne vem, če sem se zmotil. Testiral sem Tab 10.1 2 in mi je bilo tečno, ker v ležečem položaju sem do konca stegnil palca, da sem lahko normalno tipkal. Rešitev od Cizya je huda. Ne vem pa, če takšna tipkovnica obstaja za Samsung.

Evo našel sem nekaj podobnega kot je na Ipad-u..

Thumb Keyboard (Phone/Tablet)
https://play.google.com/store/...2FyZHBsdXMiXQ..

Tablet Keyboard
https://play.google.com/store/...m9hcmQucHJvIl0.

cheer.gif

Nazadnje urejeno: