iOS vs. Android vs. WP

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ti izhajaš iz predpostavke, da lumija v istih pogojih naredi dobro sliko. Slika je že boljša, samo to ne pomeni da je dobra
wink-1.gif

Pod avtomatiko sem pa mislil dvobarvni flash, burst mode, slow motion 120fps video, sestavljanje najboljše slike iz serije zaporednih posnetkov, ...

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Nikjer nisem napisal, da so slike Lumije idealne...
wink-1.gif

so pa ta trenutek najboljše, kar lahko posnameš z telefonom ali f.aparatom nizkega cenovnega razreda
cheer.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
1020-ka ima res najboljši fotkič ta trenutek, ampak ker vemo, da imamo več "neuporabnih" fotk kot tistih ob katerih se nam smeji, lahko tudi z drugimi telefoni naredimo boljše fotke kot s 1020-ko
smile-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Če gledamo čez celo zgodovino je Nokia večinoma postavljala mejnike v mobilni telefoniji. Od začetkov v 90 letih, ko so obstajale reglje, čuki, Samsung SGH 600 itd... je Nokia že imela celo serijo zelo kvalitetnih aparatov in edina mislim da telefone brez zunanje antene in z večjim displejem. Nokia prva s telefonom s fotoaparatom in edina, ki je čez celo zgodovino imela modele, ki so bili v samem vrhu, če ne celo najboljši v mobilni fotografiji. In še vrsto drugih inovacij je predstavila.

Tudi sama trpežnost, kvaliteta izdelave je bila večinoma na strani Nokie. Ko je Symbian prišel ven v začetku prejšnjega desetletja je bil razred zase.

Tako, da Nokie so vedno veljale za zelo dobre izdelke, tega ne moremo zanikat. Povozil jih je čas s Symbianom. To je bila njihova velika napaka, da se niso tudi programsko hitreje prilagodili. Vendar zdaj se že kaže bolj svetla prihodnost tudi za Nokio oz Nokia-Microsoft z WIndows Phone in modeli Lumia, ki lahko čez čas posežejo tudi z uspehi stare slave.

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
Mislim, da sem imel kakšne štiri leta nazaj nokio N82 z ksenonom, pa ko sedaj gledam slike in jih primerjam naprimer z Samsungi in LG-ji ji še sedaj ne pridejo blizu. Svojega S4 sem menjal za Lumio prav zaradi slik in mi ni žal......

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če sem jaz prav razumel prodajno pogodbo, zraven Lumij ne bo več imena Nokia, ampak samo še Microsoft.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Razumem, da si super fan Nokie, ampak v '90 je bil tudi Ericsson, morda še bolj inovativen od Nokie. Še sedaj se mi kolca po T28 in T39
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ne ve se še točno, ker deal še ni speljan do konca. Ampak, če ostane dogovor tako kot je sedaj, potem imena Nokia ne bo več. Ni pa nujno, da bo zraven ime Microsoft. Lahko da bo samo Lumia ali pa celo kaj tretjega, npr. tako kot se imenujejo HTCji: Windows Phone 8X by HTC. Tako bi bilo kaj tekega: Windows Phone 1020 by Microsoft.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mislis? 4.1 ni vec tako majhen procent. Poglej razmerje z applom. S priblizno 1:7 na skoraj 1:3.

Pri blackberryju verjetno upajo, da imas prav. Pri procentu, ki ga imajo jim ne bi smel biti noben problem doseci 100-200% rast do q3 14.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.363
1.238
113
www.adriamedia.si
4,1 je minoren %. Še Applovih 13 je majhen.
Poleg tega je tale tebele le za Q3, ne za kumulativo. Pri tovrstnbih cifrah so pa nihanja seveda veliko večja, ker je toliko večji vpliv lansiranja novih aparatov oz sistemov.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Nihanje je periodicno gibanje, v tem primeru bi bilo gor, dol. Ko je govora o WP, tezko uporabis izraz nihanje, ker je ze dolgo samo gor.

V tem casu je bil sicer res lansiran 1020, ki pa na sam procent ni tako veliko vplival. Res pa je, da je mogoce pritegnil nekaj novih uporabnikov tudi v nizjih razredih.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.363
1.238
113
www.adriamedia.si
Saj je vseeno, a temu rečeš nihanje, ras, padec. Priprjave v kratkih časovnh obdobjih (kar 3 mesece je) niso reprezentativne, ker nanje prveč vplivajo lansiranja produktov ipd. Pri avtih je podobno, zato je pa recimo avgusta bil Tesla S najbolje prodajan avto na norveškem ... Ne letnem nivoju pa ...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Najbrž niso fake. Samo a ti ločiš med statistikami za določene skupine držav in med tistimi, ki pokrivajo celoten svet?
tongue-1.gif

Ker tiste za cel svet pravijo, da je v zadnjem letu času "explozivne" rasti WP-ja le ta povečal tržni delež za +2%, android pa za +6,3%.

V času SFRJ je imela tovarna ZASTAVA sigurno vsaj 99% tržni delež v Jugoslaviji in Tito je bil verjetno grozno ponosen na to kako uspešna tovarna je, da je dosegla tak tržni delež... Tako kot ti za WP...
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.211
7.035
113
Že ja, ampak vseeno je govora o relativno "OK" trgih in ne nekemu Katarju, recimo.
Italija, Francija in VB vseeno niso neki "vaški" trgi.

No...glavno da raste, WP, ker meni osebno je OS res super
smile-1.gif