iOS vs. Android vs. WP

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Kakorkoli obračamo številke je tole zelo lepa rast Windows Phone. Začetki so najtežji in v taki močni konkurenci dvigniti procente iz 2-3 % na 9-13% v enem letu na glavnih trgih je še kako uspešno. Če primerjamo iPhone je po 6 letih na marsikaterem trgu še vedno na 5 % - 10 % tržnega deleža odvisno od države. Pa nikjer ni slišati, da ni uspešen! Ravno obratno. Android pa res trenutno prevladuje, vendar bo po vsej verjetnosti tržni delež začel upadati že v naslednjem letu.

kantaugsept.png

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ekonomska zakonitost je, da je lažje loviti prvega, kot se obdržati na vrhu (v športu je isto), zato je tukaj brezpredmetno razpravljati komu bo tržni delež padal in komu rasel. Edino kar je sigurno je, da bo Androidu začel padati, ni pa nujno, da bo WP rasel, morda se pojavi kdo drug ....

Trenutno je zadeva taka, Android je kot Red Bull v formuli 1, WP pa kot Mercedes. Seveda si delničarji Mercedesa želijo biti v koži Red Bulla ...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Jaz se z "Windows Phone grows to 4 percent market share" ravno ne bi hvalil
rolleyes-1.gif

Kateri OS pa je boljši, pa nima smisla razpravljati, saj ima vsak svoje preference.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.211
7.035
113
Saj se nihče ne hvali, ampak glede na to, da je tema o ios vs android vs WP sem pač pripopal relevanten članek, da ne bo samo pametovanja iz vsakega tabora
smile-1.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik philips pravi:
rolleyes-1.gif

Kateri OS pa je boljši, pa nima smisla razpravljati, saj ima vsak svoje preference.

Konstantna rast je tisto s cimer se v bistvu hvali.
Poglej na PC trg kako so nekateri glasni in kako dalec so od 4% in bos dobil boljsi obcutek koliko je to. Vendarle ni tako malo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Veš, sem hvaležen za android, ker če ga ne bi bilo, vprašanje kdaj bi dobili tako dober OS, kot je windows phone
wink-1.gif
No jaz sem pa vesel da obstaja konkurenca, ker le-ta spodbuja podjetja k inovacijami in hitrejšemu razvoju.
Profitiramo pa uporabniki vseh taborov.
zmaga.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
No jaz WP ne bom nikoli uporabljal, že zaradi tega ker je od M$. In upam da čimprej crkne. Do sedaj so še vsak trg, kjer je M$ prišel zraven zjbal. Samo brskalnik si poglejte za primer. M$ je blokiral razvoja interneta z IE6 za 10 let, ker so premagali netscape in s tem dobili monopol. Posledično so kar ukinili oddelek za razvoj brskalnika. IE so ponovno začeli razvijati šele, ko je FF začel pridobivati na popularnosti.

There's going to be a cold day in hell before I use a mobile device with IE as a default browser.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Lecter pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
rolleyes-1.gif

Konstantna rast je tisto s cimer se v bistvu hvali.
Poglej na PC trg kako so nekateri glasni in kako dalec so od 4% in bos dobil boljsi obcutek koliko je to. Vendarle ni tako malo.

Delno se strinjam. 4% res ni majhna številka v svetovnem merilu iz perspektive SLO uporabnika, vendar v poslovnem svetu velja le primerjava z najboljšimi in če imajo najboljši več kot desetkratnik trga, lahko tisti z 5-10% trga le
cry12bpy.gif

Kot so že predhodniki omenili je pa super, da je čim več konkurence, ker le tako smo lahko uporabniki na boljšem
wink-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
@doto
Samo upam, da ne uporabljaš PC računalnika/-ov s sistemom Windows :D Vendar glede na to, da Microsoft obvladuje čez 90 % trga osebnih in prenosnih računalnikov je malo verjetno, da bi imel kaj drugega... Glede brskalnika pa je to tvoje zelo subjektivno mnenje in ne moreš primerjat interneta v začetku 2000-ih, ko je bil daleč od razvitosti, niti tehnologije ni bilo za kaj takšnega kot imamo danes...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Delno se strinjam. 4% res ni majhna številka v svetovnem merilu iz perspektive SLO uporabnika, vendar v poslovnem svetu velja le primerjava z najboljšimi in če imajo najboljši več kot desetkratnik trga, lahko tisti z 5-10% trga le

Kot so že predhodniki omenili je pa super, da je čim več konkurence, ker le tako smo lahko uporabniki na boljšem
Verjetno ima vsaka nova zadeva na tržišču že v štartu več 10 % tržni delež, kajne? ...
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Glede IE ni moje subjektivno mnenje. Vprašaj bilokaterega web developerja, pa ti bo povedal isto. Toliko kot sem preklel IE, nisem še nobenega programa. Zamera ne gre toliko v pomanjkanje naprednih funkcij, kot v to, da je delal stvari po svoje. Koda, ki je delovala v vseh ostalih brskalnikih, ni delovala v IE. Če si jo popravil za IE, pa ni delovala v drugih.

Uporabljam pa OSX, Linux in ko ne gre drugače, tudi windows (v tem vrstnem redu). Mi gre pa na kozlanje vsakič, ko vidim tiste kocke v windows 8. Res ne zastopim, kako so lahko komerkoli uporabne
bonk.gif

Pa še glede enega drugega popularnega M$ izdelka . M$ povsod, kjer pride zraven duši konkurenco in zavira razvoj.