iOS vs. Android vs. WP

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Delno se strinjam. 4% res ni majhna številka v svetovnem merilu iz perspektive SLO uporabnika, vendar v poslovnem svetu velja le primerjava z najboljšimi in če imajo najboljši več kot desetkratnik trga, lahko tisti z 5-10% trga le

Kot so že predhodniki omenili je pa super, da je čim več konkurence, ker le tako smo lahko uporabniki na boljšem
Verjetno ima vsaka nova zadeva na tržišču že v štartu več 10 % tržni delež, kajne? ...
smile-1.gif

@Sijan, no .... saj WP pa le ni tako nov in glede na resurse, ki jih ima MS, bi lahko naredili malo več v treh letih. Pa ne mi replicirat, ker se mi WP kar dopade in iz mojih prejšnjih postov lahko vidiš, da ne pluvam po tistem, kar trenutno ne uporabljam. Edino kar me pri WP moti je, da še nisem našel telefona z dizajnom po mojem okusu
smile-1.gif

Zadnji model Nokie za Verizon (929) se mi zelo dopade
cheer.gif
Če bo kaj takega za EU trg, morda celo prestopim nazaj v WP tabor. Samo še "bezel" morajo zmanjšati (5" ne sme biti višji od 13 cm in širši od 7cm in teža okrog 150 g) in bo "Nokia" spet moja.

Kar se tiče razlik pa sem enkrat že napisal, da določeni osebki na tem forumu zelo pretiravate in hvalite zadeve, ki si jih lastite (morda ste plačani ali zaposleni v podjetjih katere telefone si lastie in morate tako pisati
evil.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
To se strinjam s tabo, da bi MS glede na velikost lahko oz. bi moral hitreje razvijati sistem... Vcasih so res pocasni! Razlike mad razlicnimi OS so, sicer vsi omogocajo klice, sms, internet, bla, bla, vendar je bistvena razlika kako in na kaksen nacin. Meni je recimo iOS zakon poleg WP, samo ce vzamem telefon kot celoto pa vidim vec prednosti na Lumii, kot na recimo iPhoneu ali Galaxyu. Pa tudi Lumia ima svoje slabosti...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
V večini primerov se s tvojimi posti kar strinjam, le včasih malo preveč zagovarjaš WP in človek dobi občutek, kot da ostalo ni ok
smile-1.gif
Galaxy mi zaradi osebnih preferenc ne potegne (morda po krivem; ampak sem malo "starejša" generacija in mi korejski tv-ji, avtomobili, etc. ne potegnejo), mi je pa iphone zelo všečen, ampak ima dve napaki: 4'' zaslon mi je premajhen, cena pa zelo prenapihnjena glede na konkurenco ....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.217
7.038
113
To zna zdaj biti malce problema. Windows 8 je zanič. WP8 je super. Naslednja verzija pa bo takšna, da bo enaka za vse platforme. Torej kaj bo..zanič, ali dobra?
wink-1.gif

Pomoje bo dobra za mobilne naprave in malce manj za namizne, ker se še folk ni navadil malce drugačnega pristopa, kot so navajeni iz XP časov.

resnica

Majstr
9. feb 2013
573
627
93
Tukaj je večinoma govora o high end napravah s ceno nad 400€,ko pa pogledamo pri cenejših telefonih, se mi pa zdi, da je WP definitivno brez konkurence.Sam sem drugače preizkusil že kar lepo število android naprav, od tistih poceni, do tistih dražjih, nekaj časa sem si lastil tudi iphone.Sem pa pred časom sinu kupil lumio 520 za 140€ v prosti prodaji in lahko rečem samo kapo dol.Mislim, da deluje bolje(bolj tekoče, hitrejše, brez sesuvanja)kot marsikateri veliko dražji android.Tako,da bo moj naslednji telefon definitivno WP.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To zna zdaj biti malce problema. Windows 8 je zanič. WP8 je super. Naslednja verzija pa bo takšna, da bo enaka za vse platforme. Torej kaj bo..zanič, ali dobra?
wink-1.gif

Pomoje bo dobra za mobilne naprave in malce manj za namizne, ker se še folk ni navadil malce drugačnega pristopa, kot so navajeni iz XP časov.
Zdruzili bodo rt in wp, ne pa win za x86...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.901
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:
No jaz WP ne bom nikoli uporabljal, že zaradi tega ker je od M$. In upam da čimprej crkne.

Dvomim, da bo crknil, vedno boljši bo in bolj popularen, boj se ga!

http://www.wpcentral.com/microsoft-looking-combine-windows-and-windows-phone-developer-subscriptions

to bi naj bila kaka šala dneva? saj ni svoh sistem, samo bo vedno ostal nišni izdelek, ker je konkurenca toliko boljsa in ker so vlak pametnih telefonov zamudili za par let, ker so zaspali z w mobile. Lahko malo po malo grickajo trzni delez japke in robotka, resno ogrozit pa nikoli. In WP sploh vec ne mores smatrat kot nov sistem. Za primerjavo poglej koliko trga sta glavna konkurenta zavzela v 3 letih od izzida

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
V 19 državah je po prodaji že prehitel iOS. Med drugim tudi v Rusiji. Vse se da, dokazano v zgodovini (nokia, blackberry, pa še kak primer se najde).

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.901
113
Ja super. Lichtenstein, Burkina Faso,...?
Nokia? Solski primer faila. Super OS, monopol, globok spanec, prihod konkurence, R.I.P.
Blackbery? Vedno bil nisni izdelek za poslovneze, ker na koncu ni nudil vec nobene bistvene prednosti pred konkurenco ---> R.I.P.

kaj si hotel pravzaprav povedat?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Lahko malo po malo grickajo trzni delez japke in robotka, resno ogrozit pa nikoli

Klikni na prejsno stran v temi, pojdi cisto na vrh. Tam se nahaja zeleno bela tabela. Ne mores zgresiti. Pa poglej malo koliko "japke' je ze pogrickal. Verjetno bo sicer stanje ob naslednji meritvi nekoliko bolj v prid japke, ker so izdali nove telefone ampak tista konica bo hitro mimo.
Torej. Nikoli sploh resno ogroziti?
smile-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Nokia? Solski primer faila. Super OS, monopol, globok spanec, prihod konkurence, R.I.P.
Blackbery? Vedno bil nisni izdelek za poslovneze, ker na koncu ni nudil vec nobene bistvene prednosti pred konkurenco ---> R.I.P.

Dodam k tvojim drzavam se Italija, Nemcija, ..

In blackberry. Nisni izdelek za poslovneze? Ce v Sloveniji ni bil razsirjen ne pomeni, da je bilo drugod tako. V tujini je bil to eden najbol prodajanih telefonov.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Jaz do prihoda Windows Phone sistema nisem bil nek ljubitelj Microsofta. Vsi vemo kakšne polizdelke je včasih dajal ven - Vista, modri ekrani, nestabilnost programov in sistema... Vendar pa je velik korak naprej naredil ravno z WP7 in pred 1 letom z WP8. Sicer ima še vedno kar nekaj manjših pomanjkljivosti, ki pa jih z vsako posodobitvijo odpravljajo in dodajajo nove funkcije. Kar bi si želeli uporabniki je zgolj to, da bi bile te posodobitve hitrejše. V kratkem, nekaj tednih bomo z GDR 3, prejeli večino, kar je uporabnega. Sicer pa sistem že sedaj zadovoljuje 95 % potreb, osnova sistema je zelo dobro zasnovana in tekoča, hitra ter zelo stabilna.

Ko sem pred kratkim tudi PC nadgradil na Windows 8.1 lahko rečem, da se sistemi zelo dobro dopolnjujejo med seboj in so stabilni. Res, da je še vedno metro stil bolj uporaben na touch screenih, vendar pa ko si vzameš 1 uro časa in si personaliziraš kvadratke (metro) ter osvojiš novo filozofijo je tak sistem zelo uporaben in pregleden.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.901
113
po odzivih vidim da se tu gor formira wm sekta. Odziv je namrec enak ko kdo kaj rece cez japko.

@darjan, sektaskih strani ne berem. lahko jih napopas 100 pa ne odprem niti enega. Kake splosne strani, kjer je vsaj malo objektivnosti pa rade volje

@ na svetovni ravni rim ni nikoli dosegel vec kot 20% trznega deleza in se to v casu do prihoda ajfona. Ta je pokopal nokio in bb. Edino v Usa je dosegal 50% delez, samo tam nokie z symbianom prakticno ni bilo.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Kaksen odziv naj bi bil pricakovan, ce napises, da resno ogroziti iphonea ne bo mogel nikoli, nato navrzes drzave, ki jih ne najdes na zemljevidu, nekaj postov nad tabo pa imas podatke za zahodno evropo, ki te ze v sedanjosti v bistvu demantirajo?

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Hotel sem povedati da v današnjem svetu nič ni sigurno, sploh v IT, v dveh letih se lahko vse spremeni, poglej android naprimer.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Auč. Očitno preverjanje/skeniranje appov na marketu še zdaleč ni dovolj.

Z vedno več vgrajenimi fingerprint senzorji pa bo problem še večji v prihodnosti.