Citat:
Uporabnik doto pravi:
Hočem samo povedat, da en povprečen Janez ne bo znal izkoristiti tega fotoaparata. To sem pisal že pred parimi meseci v tisti temi o L1020, ko so se vsi naslajali na fotkah fotografa nacional geographics. In se je tudi praksi izkazalo, da v rokah povprečnega uporabnika le ne dobiš takih fotk. V bistvu niso fotke nič posebnega. Če bi jaz kupil tak telefon, bi se počutil pošteno opeharjenega. Slikam pa vedno na avtomatiki, tudi na DSLR-ju.
Povprecni Janez ne bo znal izkoristiti nobenega fotaparata. Bo pa povprecnemu Janezu v veliko pomoc, ce je aparat dober.
Vsaj dve reci, ki jih delajo povprecni uporabniki s fotoaparatom na telefonu in bi dosegli veliko boljse rezultate s 1020 kot s cim drugim:
- zoom
- fotografiranje na zabavah v raznih klubih ali v sobi
Zoom uporabljajo ne glede na to, da njihov telefon zmore samo digitalni zoom, za katerega vemo, da je res zanic in bolje nic kot tisto.
Na zabavah je zaradi malo svetlobe potreben visji iso, pa tudi opticna stabilizacija pride prav.
In uporaba teh zadev je popolnoma avtomatska. Janez ne rabi vedeti kaj je iso ali da ima njegov telefon stabilizacijo, pa ju bo vseeno uporabljal. Odstotek ok fotografij bo veliko vecji, kot brez tega.
Glede na zadnji del tvojega posta, si ocitno eden tistih, ki meni, da je za profesionalno fotografijo dovolj profesionalna oprema. Pa ni in nikoli ne bo! Dobra oprema ti omogoca samo iti dlje.