iOS vs. Android vs. WP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
90% wp8 telefonov je nokij

gsmarena_002.jpg

Zaj so vsi trije največji mobilni OS porazdeljeni na 3 velike proizvajalce telefonov. Apple z ios, Samsung z androidom in Nokia z wp8. Interesting
grin1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Eno vprašanje za vse vas...kaj se bolj splača kupit telefon z WP8 ali Androidom?
smile-1.gif

Vem, da je za Android kar precej več aplikacij, vendar jih tudi WP8 počasi počasi dobiva vedno več...
Počasi bi moral zamenjati mojo štiri leta staro Omnio HD
smile-1.gif

Ampak verjetno je tako, da če se vzame WP8, potem mora biti Nokia, če je pa Android pa verjetno Samsung, ali se splača pogledat za kakim Sonyjem, morda HTC-jem oz. LG-jem?
smile-1.gif

Hvala za info...

PS: darjan, tebi dolgujem še en odgovor...ga dobiš
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Mainstream aplikacije bodo že tudi za wp, kakih bolj nišnih pa ne bo. Jaz že vem, da bi wp prodal po parih tednih. Konstantno prihajajo ven super appi, ki so primarno za iOS od raznih startupov. Glede na velik procent android uporabnikov se ne sme zanemarjati tega trga, zato je ponavadi bolj pogosto na voljo android verzija. WP je pa samo en velik strošek. Njihov tržni delež je nizek, pa še tretina od tega je lumia 520, ki jo je večina kupila tako, da so prišli v trgovino in rekli, dajte mi novo Nokio. Takšni uporabniki ne uporabljajo aplikacij. Vsaj ne bodo jih v doglednem času. Zato je podpora wp s strani razvijalca aplikacij stran metanje metanje denarja in resourcev.

Če kupuješ androida, je best buy nexus, ali SamsungSs4, oz HTC One z orginalnim goolovim firmwarom.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Katere aplikacije od raznih startupov pa uporabljaš?

Zaslužiti je sicer na appstoru in playstoru težje kot pa na wp in bb marketu. Na prvih dveh je velik problem konkurenca, dumping in pa piratizacija.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Nekaj iz glave, Reeder, Byword, Zite, Carrot Alarm, Any.do, ..., pa da sploh ne omenjam iger in random projektov s kikstarterja. Recimo najnovejši slovenski flykly .

Če si tako prepričan glede zaslužka, ti priporočam, da odpreš firmo, ki bo razvijala ekskluzivno za wp, kjer je večina kupcev low end naprav. Good luck.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Jaz bi vsekakor izbral nokio (in tudi sem jo). Ne vem kaksne nisne aplikacije uporabljajo nekateri brez katerih ne morejo, ampak na nokiji imam vse glavne. Da lastniki 520 ne kupujejo aplikacij je verjetno iz glave vzeto. Tudi ce jih ne, kaj potem? Vecina aplikacij se tako ali tako ne financira iz nakupa, saj je velika vecina brezplacna. Ali je mogoce misljeno, da lastniki 520 niti brezplacnih ne instalirajo?
confused-1.gif

Zdaj odvisno kateri razred gledas, ampak pri nokiji imas moznost dobiti se najboljsi fotoaparat med mobilnimi telefoni (1020).

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Prvega sem pogledal kaj je. RSS reader. Ja imas pa druge, ce ni tega. RSS readerjev je kolikor ces. Cetrti predvidevam da je alarm. Tudi alarmov imas dosti. Sicer tudi na WP najdes aplikacije, ki jih drugod ni, imajo pa nekaj drugega.

Rss

Citat:
Če si tako prepričan glede zaslužka, ti priporočam, da odpreš firmo, ki bo razvijala ekskluzivno za wp, kjer je večina kupcev low end naprav. Good luck.

Pa dobro sluzis z aplikacijami za android ali iphone?

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Se vstane namesto tebe?
smile-1.gif

S priblizkom fotoaparata si se pa vseeno moral zadovoljiti potem
wink-1.gif
Si pac naredil en kompromis zaradi drugega.Meni je pac za alarm dovolj, da ob uri po moji zelji tuli. To zna ze ta, ki pride s sistemom. Potem je pa se precej alarm aplikacij, ki se "twistajo" poleg tega, da te opozorijo na uro.

Sem upal, da je kaj vec kot sam za racune. Rabimo take, ki bojo delali visek.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Kar se mene tiče, ima IPhone super fotoaparat. Ker nisem fotograf, ne rabim nič boljšega. Za fotke objavljat na spletni strani, fb, tw in instagramu je višek glave. Več pa ne rabim

Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Sem upal, da je kaj vec kot sam za racune. Rabimo take, ki bojo delali visek.

Delamo na tem
smile-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja. Dokler se fotografira pri res dobri svetlobi za web velikost, so vsi v redu. Meni je fotoaparat na prvem mestu. DSLR pac ni vedno pri roki.

Cool za zadnje. Rabimo firme, ki izvazajo in ne zivijo od poslov z javno upravo
zmaga.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Moje mnenje je, da so bile Nokie vedno ene najbolj trpežnih in kvalitetnih telefonov glede hardwarea v svojem razredu. Tudi Lumie se držijo tega načela, imajo kompaktna ohišja, odlično izdelavo in ekrane (npr. Samsungi se lahko kar skrijejo pred L920 glede ekrana, še posebno na sončni svetlobi, kar opažam pri kolegih), zelo dobre fotoaparate, če ne celo ene najboljših v razredu, z optično stabilizacijo (kar je ZELO uporabno za "terenske" slike in videe). Teh kvalitet mislim, da ne more nihče zanikat.

Software je druga zgodba, symbian jih je počasi pokopal, saj ni več dohajal sodobnih sistemov. Vendar pa je imel kar nekaj funkcij, ki so bile zelo dodelane in jih še vedno ni v Androidih ali iOSu.
Nokie z Windows Phone so ponovno postale konkurenčne. Sistem je zelo dober, nekateri ga ne zamenjamo za Android, saj potrebujem točno to kar nudi - hitro, enostavno, logično in brezhibno delovanje. Aplikacije so praktično že vse, ki jih nek tudi nadpovprečni uporabnik potrebuje. Če slučajno še ni uradne je kar nekaj nadomestkov, ki so večkrat vsaj tako dobri kot originali. Vendar je iz meseca v mesec več originalov. Lahko se pričakuje da bo v roku pol leta že vse tudi za WP8 sistem.

Edina težava pri WP8 sistemu, ki je trenutno so nišne aplikacije, torej če nekdo potrebuje točno specifično lahko je problem.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Moje mnenje je, da so bile Nokie vedno ene najbolj trpežnih in kvalitetnih telefonov glede hardwarea v svojem razredu. Tudi Lumie se držijo tega načela, imajo kompaktna ohišja, odlično izdelavo in ekrane (npr. Samsungi se lahko kar skrijejo pred L920 glede ekrana, še posebno na sončni svetlobi, kar opažam pri kolegih), zelo dobre fotoaparate, če ne celo ene najboljših v razredu, z optično stabilizacijo (kar je ZELO uporabno za "terenske" slike in videe). Teh kvalitet mislim, da ne more nihče zanikat.

Software je druga zgodba, symbian jih je počasi pokopal, saj ni več dohajal sodobnih sistemov. Vendar pa je imel kar nekaj funkcij, ki so bile zelo dodelane in jih še vedno ni v Androidih ali iOSu.
Nokie z Windows Phone so ponovno postale konkurenčne. Sistem je zelo dober, nekateri ga ne zamenjamo za Android, saj potrebujem točno to kar nudi - hitro, enostavno, logično in brezhibno delovanje. Aplikacije so praktično že vse, ki jih nek tudi nadpovprečni uporabnik potrebuje. Če slučajno še ni uradne je kar nekaj nadomestkov, ki so večkrat vsaj tako dobri kot originali. Vendar je iz meseca v mesec več originalov. Lahko se pričakuje da bo v roku pol leta že vse tudi za WP8 sistem.

Edina težava pri WP8 sistemu, ki je trenutno so nišne aplikacije, torej če nekdo potrebuje točno specifično lahko je problem.

Se strinjam z vsem kar si napisal, le tega o brezhibnem delovanju ne kupim
smile-1.gif
Bomo videli in če zdrži vsaj tri leta bom zadovoljen !

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.355
1.238
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Ja. Dokler se fotografira pri res dobri svetlobi za web velikost, so vsi v redu.

Ne pretirajavj. iPhone 5 zmore pri OK svetlobi fotke, ki so dobre za A5 format v high-end reviji. V taki z malo slabšim tiskom/standardi A4.
Nokia je tu seveda boljša, ampak ima pa druge minuse (velikost/masa).

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Nekaj si me zelel popraviti, na koncu pa me nisi?

Pri RES DOBRI svetlobi za WEB velikost so VSI v redu.

In kaj si me ti popravil? Kaj ne drzi od tega kar sem napisal? Ne iphone, Nokia. Lahko imas Samsunga, LGja, Sonyja in tudi ne zadnje generacije in bojo pri dobri svetlobi za web vsi ok. Se vedno bojo eni boljsi, se posebej ce rabis zoom.

Ko so svetlobni pogoji zahtevnejsi, nastanejo razlike. In pa kot sem omenil pri zoomu. Tu pa iphoneu niti dobra svetloba ne pomaga.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kak WEB? A znaš brat? Človek ti pravi, da so fotke dovolj dobre, da jih lahko v A5 formatu natisne v reviji...