iOS vs. Android vs. WP

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.341
1.238
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
A zdaj misliš, da si ti tisti relavantneš in so tvoje izkušnje kar štejejo? Ali so tisti testi priznanih strani, katere testirajo?
In ne 808 tudi poje 5ko tudi v normalni svetlobi, govoriš neumnosti:
http://recombu.com/mobile/news/iphone-5-galaxy-s3-onex-pureview-camera-comparison_M18398.html
Aja pa point tega je itak3x zoom brez izgub, tako da tukaj pa res nima 5ka kaj izkati.

Tile so pa res neko merilo, ja, ko niso opazili, da so od Xperie slike neuporabne, kar jpeg kompresija sliko totalno sesuje. Kvadratek pri kvadratku. In zraven "testa" objavijo slike, ki sploh niso full res, da bi si človek pogledal.

In ja, leta 2013 je vsem kar je nad 10mm, debelo. Predebelo. Vsaj zame. Ampak OK, 1020 tistih 0,4 odpustim, in kot sem napisal, nisem še sprobal in ne bom sodil. O vseh ostalih telefonih sedanje generacije (kar 808 ni): i5 je edini, s katerim se upam naredit fotko za objavo čez celo stran (A4) v odlično natisnjeni reviji. Ostali ta hip odpadejo.

Govorit pri fotkanh ločeno o HW in SW je pa brca v temo.
Govora je o ios/WP/android kot software platformo. Rekel, sem samo, da se ni fajn preveč spuščati v hardwere, ker se tukaj v tej temi primerja operacijski sistem. In tudi napisal sem da software sicer pripomore, a tukaj najbolj odtehta hardwere.

Ravno pri fotkah Nokie in recimo Xperie se izkaže, da SW pokvari stvari in da je slika mnogo slabša, kot jo je HW sposoben zagotovit.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja, ampak pusti ti "znalce"
smile-1.gif
, ker jim ne prideš do živega. Iphone je vedno delal top slike in basta.

Pol pa omenjajo še nokio 808 ali pa celo n8 omfg... Kateri bo želel slikat hude fotke, si nebo nabavil telefona... da pa bi zaradi fotk trpelo vse ostalo, čemur je namenjen telefon
bonk.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Poudaril sem, da ima 920 v praksi in na terenu pretežno boljše slike in ni toliko odvisna od svetlobnih pogojev, kot ostali telefoni. Ima še optični stabilizator, ki še dodatno izboljšuje slike "na terenu".

Glede videa se pa verjetno vsi strinjamo, da nima konkurence? 140db glasnosti brez hreščanja, stabilizacija in nočno snemanje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.176
7.030
113
Sicer recimo, da verjamem, ampak koga hudiča zanimajo fotke telefonov v detajlih? Kdo hudiča fotka s telefonom, pomte pa to printa na A4 list? Ali pa gledajo fotko ob max povečavi, barve, kontrast, svetilnost...pa se pač spremeni računalniško...in zaradi tega, ker je kompresija v drami je sedaj najboljši telefon tisti, ki slik ne kompresira toliko...kar je mogoče uporabno za enega ali dva slovenca?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
A zdaj misliš, da si ti tisti relavantneš in so tvoje izkušnje kar štejejo? Ali so tisti testi priznanih strani, katere testirajo?
In ne 808 tudi poje 5ko tudi v normalni svetlobi, govoriš neumnosti:
http://recombu.com/mobile/news/iphone-5-galaxy-s3-onex-pureview-camera-comparison_M18398.html
Aja pa point tega je itak3x zoom brez izgub, tako da tukaj pa res nima 5ka kaj izkati.

Tile so pa res neko merilo, ja, ko niso opazili, da so od Xperie slike neuporabne, kar jpeg kompresija sliko totalno sesuje. Kvadratek pri kvadratku. In zraven "testa" objavijo slike, ki sploh niso full res, da bi si človek pogledal.

In ja, leta 2013 je vsem kar je nad 10mm, debelo. Predebelo. Vsaj zame. Ampak OK, 1020 tistih 0,4 odpustim, in kot sem napisal, nisem še sprobal in ne bom sodil. O vseh ostalih telefonih sedanje generacije (kar 808 ni): i5 je edini, s katerim se upam naredit fotko za objavo čez celo stran (A4) v odlično natisnjeni reviji. Ostali ta hip odpadejo.

Govorit pri fotkanh ločeno o HW in SW je pa brca v temo.
Govora je o ios/WP/android kot software platformo. Rekel, sem samo, da se ni fajn preveč spuščati v hardwere, ker se tukaj v tej temi primerja operacijski sistem. In tudi napisal sem da software sicer pripomore, a tukaj najbolj odtehta hardwere.

Ravno pri fotkah Nokie in recimo Xperie se izkaže, da SW pokvari stvari in da je slika mnogo slabša, kot jo je HW sposoben zagotovit.
Samo je težko primerjati ekstreemno razliko o HW pri Nokii in iPhoneu/Sonyu. Torej koliko je bila razlika zaradi HW in koliko zaradi SW. Jaz recimo "vseznalec" kot zbodljivi komentarji govorijo, ker oni "ne-vseznalci" znajo ločiti med HW in SW razlike.
Jaz mislim, da se ne da merljivo meriti kje je bila razlika v SW-ju in kje v HW-ju. Ker je preveč spremeljivk, kot so kvaliteta leč, velikosti senzorjev in tako dalje...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.176
7.030
113
Eni operaterji so napovedali za sredino avgusta. Ugiba se nekje čez 2-3 tedne max.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.341
1.238
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja, ampak 1020 je cigel, ker je debelejši od 10mm
smile-1.gif

Če se spomnim, sem jo navedel kot izjemo. Ampak počakajmo še kar precej časa, da sploh pride. O trenutno na trgu neobstoječih stvareh nima smisla debatirat. Ne ve se ne kdaj bo pri nas ne koliko bo cena.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.176
7.030
113
Od kdaj pa je trg le to, kar dobimo v banani? Saj imamo ravno za ta namen EU na voljo, use it.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.176
7.030
113
Ta nokia pa so res dripci, a se niso nič naučili iz L920 izkušnje? Ampak vseeno se ni treba bat, da bo prišel vmes kakšen boljši telefon, tako da tudi če se čaka pol leta, bo še vedno top
smile-1.gif