A zdaj misliš, da si ti tisti relavantneš in so tvoje izkušnje kar štejejo? Ali so tisti testi priznanih strani, katere testirajo?
In ne 808 tudi poje 5ko tudi v normalni svetlobi, govoriš neumnosti:
http://recombu.com/mobile/news/iphone-5-galaxy-s3-onex-pureview-camera-comparison_M18398.html
Aja pa point tega je itak3x zoom brez izgub, tako da tukaj pa res nima 5ka kaj izkati.
Se pravi starejši telefoni tudi niso normalni? Ker so debelejši? Ti si smešen.
Evo primerjave velikosti(višina/širina/debelina):
Lumia 1020 - 130.4 x 71.4 x 10.4 mm
iPhone 3gs - 115.5 x 62.1 x 12.3 mm
iPhone 4 - 115.2 x 58.6 x 9.3 mm
iPhone 5 - 123.8 x 58.6 x 7.6 mm
Povej mi kaj je tukaj krepko nad 10? Po tvojem 3GS ni več telefon?
Določene komponente so pri nekaterih telefonih večje, ker manjših ne moreš notri dati (z isto specifikacije ne) oz. z njimi ne moreš tanjši telefon narediti.
Meni je 4/4S zelo všečen telefon (vizualno), 5ka pa tudi ni švoh (rahlo preozka je in res zgleda kot daljinec).
Pa spet govoriva i hardwerju, in tema je software!!
Kot sem že rekel meni stock (kar je edino logčno če primerjamo ui in OS) kamera/video vmesnik ni presežek (softwaresko procesiranje je dobro).
"Multitasking" mi je čuden s tistimi kliki na home button (verjamem, da bi se ga navadil a ni najboljši). V oklepaju sem ga dal, ker tega pri teh treh OSih praktično ne obstaja (vsaj tapravega ne), ampak je bolj fast app switch (ki je če dobro razmislim, za določene stvari še bolje saj recimo imenika ne rabim, da mi teče v ozadju, med tem ko nekatere druge aplikacija pa so vredu da tečejo).
Double tap to unlock pogrešam (jolla/Nokia), on screen clock in notifikacija (nokia), famozni swipe pogrešam. Verjetno bi, če bi večkrat proizvajalce menjal bi še kaj od drugih na trenutni platformi pogrešal (da ne bom samo kritiziral, moram tudi svoj telefon večkrat resetirat in se pozna ukinjena podpora softwerju, zato tudi ni najboljši OS za vse in kar nekaj aplikacij ni).