iOS vs. Android vs. WP

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ta nokia pa so res dripci, a se niso nič naučili iz L920 izkušnje? Ampak vseeno se ni treba bat, da bo prišel vmes kakšen boljši telefon, tako da tudi če se čaka pol leta, bo še vedno top
smile-1.gif

Pogumna izjava, da ni boljšega oz do izida 1020-ke ne bo boljšega telefona, najboljšega telefona preprosto ni
wink-1.gif
Se pa strinjam, da pri drugih telefonih ne najdemo boljše kamere ...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Kar se tice kamere, verjetno lahko cakajo se dlje
smile-1.gif

No ampak telefon je ze na voljo, tako da je velik napredek napram 920.

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
Pa kaj ne vidis da se ni vidu WPja od blizu. Drugace kot info, dokler imas dovolj malo aplikacij ni crk za skok
wink-1.gif
Sem ga tudi že fleshal, ko se je med update-om resetiral...Res sem ga imel čisto malo v rokah in še to nikoli svojega,...Pa me je tisto vseeno zmotilo, pa še grdo je.
Sicer mi pa ni jasno, zakaj si bil užaljen zaradi komentarja (vsaj napisano je tako). Sem samo povedal kaj mi ni všeč, kar lahko za vsako platformo povem.

Nc uzaljen, je pa zelo zanimivo da 15minutne uporabnike najbolj motijo zadeve ki jih par letni uporbnik vidi 1x na teden. Govorim o meniju na desni, da ne bo pomote
wink-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
No dejansko, ko imaš po svojih potrebah urejen start screen, menija desno sploh ne uporabljaš...

KrNeki99

Fizikalc
3. sep 2007
886
25
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Mene je to kar zmotilo, sploh kar se estetike tiče.

Smiselnost te estetike pa se enaci z recimo kako lep je srednji lonec na auspuhu avtomobila. Sej je lep, ampak cez 14dni te boli k*, ker ga ne gledas.

offtopic: ker telefon mas ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.177
7.031
113
Zanimivo, ker mene pa ta seznam sploh ne moti, itak vedno naredim tako, da skočim direkt na prvo črko programa, potem pa če imam tam seznam 10, 20, pa ni problem poiskati....če pa bi šel skozi celi seznam pa res bila bedarija ja, ampak če je lepo sortirano po črkah
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sem picajzlast za določene stvari in mi pač ni všeč.
Se strinjam, da se navadiš, samo bi raje videl mrežasto obliko, ali vsaj možnost tega. Pa saj na s60 symbianu si tudi podobno možnost imel kot je zdaj na WP-ju, ampak so po večini vsi dali na mrežast pogled (grid view).
Imam Nokio n9 z operacijskim sistemom Meego/Harmattan. Prej sem mislil, da tudi ne gre brez klasičnih symbian/android homescreenov, pa sem prišel na n9, ki je start screen skoraj isto kot start screen WP po funkcionalnosti (seveda ogromna razlika o dizajnu).

Ps: da se ne bo mislilo, da sem proti WP-ju ali kateremu koli operacijskemu sistemu, sam resno razmišljam o nakupu kakšnega paradnega konja WP sistema (seveda od Nokie).

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.177
7.031
113
Meni pa recimo mrežna oblika ni tako pregledna. Recimo na desktopu imam polno namizje, pa vseeno rajši zaganjam programe iz start vrstice.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
JE pregledna, če si sam nastaviš, kje bo kaj stalo.
Sploh ne rabiš iskat in samo na pamet klikneš. Sploh pa kere imaš vsaj 16 aplikacij na enem zaslonu, če je večju pa še več, predno scrollaš.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
In kaj te moti zdaj? Saj imaš Startscreen pa si razporediš kot ti paše.
smile-1.gif

Sicer pa je Samsung izdal aplikacijo AppFolder in si (poljubne) programe (in bližnjice do nastavitev) lahko daš v poljubne mape in do njih dostopaš preko tile-a, tu pa so postavljeni v grid:
wp_ss_20130813_0001.png

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Na WP si lahko naredis grid view ze na home screenu. Na enem zaslonu imas lahko do 28 aplikacij. Lahko manj, tako da das vmes prazna polja, prazno vrstico ali pa ikono za kako aplikacijo povecas cez vec polj.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Odvisno od fakultete pri kateri si dobil eduroam račun. Če ta uporablja protokol EAP-TLS potem ne bo delovalo, če pa uporablja kaj drugega, potem bi naj delovalo povsod.

Pride pa podpora za ta protokol v updatu Q1 2014.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Med fakultetami ni nobenih razlik, vsaj znotraj Slovenije ne. Povsod se uporablja EAP-TTLS in PAP overjanje. To uporablja tudi večino univerz po evropi in posledično roaming po univerzah iz drugih državah skoraj vedno deluje.

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Jaz sem dobil dostop pri TŠC Nova Groica. In in moram na mobilniku obkljukati TTLS. Kaj sedaj, ko bom šel na faks, mi bo to še delovalo (FRI) ali bom moral pridobiti nove podatke?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.173
490
83
Nove podatke, itak boš rabil še za prenosnika. Pošlješ mail, pa dobiš, nič težjega. (vsaj na feri)