iOS vs. Android vs. WP

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Čudno, da je ios7 kopija WP8, če je le-ta tako zanič
smile-1.gif

Kopirali so multitasking izgled, to pa je to ja.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pazi! kopirali, ne predelali in izboljšali
wink-1.gif
Video pa sem videl že pred meseci... O ja dosti še fali wp8. Prenovljen izgled nastavitev, namizja z appsi, določenih animacij in še kaj. Tolko po 15 min uporabe... Dela tekoče, zanesljivo pa tudi hitro, samo to pa je to.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
jup WPcentral je taprav portal za kaj takega... mimgrede, potem je galerija v wp 8 kopija galerije iz ios6... poleg tega je bila varianta takega switcha med appi ze zdavnaj uporabljena v desktop osih...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.159
7.024
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Dela tekoče, zanesljivo pa tudi hitro, samo to pa je to.

Čudni kriteriji, nekdo bi rekel, da vse kar hoče od neke naprave je, da dela tekoče, zanesljivo in hitro.

Ampak očitno smo si različni
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Res smo si različni, precej.
smile-1.gif
Vse to kar nudi wp8 OS, nudi tudi iOS, razen baterije še nisem prepričan, če je res tak dobra tut na wp8. Ostalo pa je na wp8 slabše oz. sploh ne obstaja. Zato se res čudim, kolko denarja so nekateri zmetali ven za lumije, ki letijo sicer na zanesljivem OS, ki pa je še polizdelek glede funkcionalnisti.Nov Ativ S za 200 eur pa je v vsakem primeru super nakup in mnogo boljša izbira kot kak podobno drag android. Mnogo boljša izbira, kljub pomankanju funkcij. Sicer pa tisti, ki kupujejo mid class ali low end androide, ne potrebujejo in ne koristijo funkcij, ki jh prinašajo flag shipi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.159
7.024
113
Problem ativa je slab ekran na soncu. In če uporabljaš za navigacijo, zna biti kar zajebano gledat na ekran, gledat na cesto, gledat kje morš zavit, medtem ko ti sonce sveti v rit. been there
smile-1.gif

Lumia ima pa to odlično poštimano, da ne omenimo kamere, to dvoje pa je tak verjetno top5 zadev, kar se tiče uporabnosti telefona.
Lumio že dobiš za 100$ v tujini, beat that android
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sem mel sgs3, ativ s pa ima isti zaslon+gg2 zatorej lahko trdim, da vidnost v soncu vseeno ni porazna.V avtu na stojalu, pa sonce ne pride do zaslona, kvečjemu na zadnji del telefona in stojalo...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.159
7.024
113
Saj zato sem rekel slab, ne porazen, porazen itak ni noben ekran, razen kakšna kitajska jajca iz špara
smile-1.gif
Ampak je pa slab, ko ga primerjaš s lumio...že L620 ga prekaša.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Res smo si različni, precej.
smile-1.gif
Vse to kar nudi wp8 OS, nudi tudi iOS, razen baterije še nisem prepričan, če je res tak dobra tut na wp8. Ostalo pa je na wp8 slabše oz. sploh ne obstaja. Zato se res čudim, kolko denarja so nekateri zmetali ven za lumije, ki letijo sicer na zanesljivem OS, ki pa je še polizdelek glede funkcionalnisti.Nov Ativ S za 200 eur pa je v vsakem primeru super nakup in mnogo boljša izbira kot kak podobno drag android. Mnogo boljša izbira, kljub pomankanju funkcij. Sicer pa tisti, ki kupujejo mid class ali low end androide, ne potrebujejo in ne koristijo funkcij, ki jh prinašajo flag shipi.
So pa apple mape odlične ane
evil.gif

Če ti je apple oz. ios toliko všeč,ga uporabljaj.
Ko že govoriš opomanjkanju funkcij: meni je na iphone 5ki neuporabna video stock aplikacija. Če snemaš proti oknu, pač nič ne posnameš, še exposure ne moreš nastavljati. Fotoaparat pa tudi ni presežek in oh in sploh.
BT ne dela (če dela samo med svojimi uporabniki, to ni delovanje).

Vsak OS ima svoje pluse in minuse in vsak se za svojega odloči prav tako pri proizvajalcih, katerega bo uporabljal.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
BT čist lepo dela, samo ne za prenos datotek.Dela napol oz. tričetrt , ne da ne dela
wink-1.gif

Apple maps so daaaaleč od tistega lani septembra.Sem jih že potestiral in mi je gui všeč, mala poraba prenosa podatkov in seveda natančnost delovanja. sgs3 recimo ni tak natančno in pravilno kazal kompasa v maps.Evo že en primer nedodelanosti, o čemer sem zgoraj pisal. Ne skrbite bom sproti dopolnjeval temo, da bote enkrat vedli o čem pišem.

Snemanje proti oknu pa bom še sprobal, sicer pa je kvaliteta zeelo dobra.Še vedno v top 5 al kaj takega, pa je telefon lanski model s še starejšo tehnologijo
wink-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
S tri leta starejšim telefonom, sem bolje posnel kot z iphonom 5.
BT ne dela popolno če ne pošilja datotek, mp3-jev, slik,...
Mapsi še zmeram niso offline. Poleg tega še zmeram po natančnosti zaostaja za Navteq ali Google mapsi.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Preko bluetooth se sedaj praktično nič več ne pošilja nikjer. Sedaj je aktualen adhoc wifi (wifi direct, airdrop), ki uporabi BT samo za avtentikacijo, prenos podatkov gre pa preko wifi. Za BT imaš cel kup profilov OBEX je samo en izmed njih. Če pa napravi povežeš preko PAN profila, se s tem ustvari navidezna lan povezava med napravama in lahko prenašaš datoteke kot bi jih normalno preko wifi. http://dotomaz.tumblr.com/post/1315406078/uporaba-bluetooth-na-iphonu-za-vec-kot-samo-poslusanje

Kar se map tiče je pa irelavantno, saj so na iOS na voljo praktično vse mape, od googlovih, nokinih, pa do praktično vseh ofline navigacij, ki obstajajo. Applove so samo ena izbira.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Po štirih letih iphona in enem androida (googlovega, ne tistega samsungovega skropucala) me ta moment niti malo ne mika, da bi šel nazaj na ios.
Pa apple maps postavi moj naslov 100m nižje, medtem ko gmaps pokaže pravilno...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
na ios niso offine mape od noki (nikoli) in ne od googla, kakor vem.
Zakaj BT? Poraba energije...
A ni čudno, da proizvajalci še kar naprej vstavljajo BT in celo novejše standarde razvijajo, ko so pa tako "old school"

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja BT je bolj varčen, posledično pa precej počasnejši, zato je prenos datotek manj primeren. Jaz imam oba wifi in BT nonstop vklopljena, pa nisem opazil neke velike razlike, ko sem ju izklopil.

Here maps na iOS podpirajo tudi offline mape. Tudi google maps v zadnji verziji jih podpira.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
A ni to web app, ki potrebuje prenos podatkov?
Nima turn by turn navigacije....
Pa saj ne daješ filmov preko BT-ja,...Sej ga lahko uporabljaš kot daljinec,...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne, je tudi čistokrvna iOS aplikacija. Sem pa googlove mape probal sedaj, pa javi napako, da pri nas ne delajo offline mape
frown-1.gif

Za here maps nisem sigurn, ker je nimam nameščene, googlove mape pa imajo turn by turn. Ki od pred kratkem dela tudi v slo.

Meni je ta device2device prenos itak brezveze. Hitreje pošljem na mail, ki ga imajo praktično vsi že na telefonu. Manjše datoteke tako hitreje preneseš, večje pa itak nima smisla prenašat preko BT. Zato obex-a prav nič ne pogrešam.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Meni BT, dostikrat prav pride. Sploh med starejšimi mobiteli. Pa če sem na knap s prenosi podatkov, mi ni za na mail pošiljat. Nimamo vsi moljon giga zakupljenih.