Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Napisal sem, da ni nobene potrebe po državnem subvencioniranju gozdarjev.
Citat:
Glede na ogromno 'ponudbo' na trgu delovne sile, bi podjetja (državna in privatna) brez problema sama na zavodu oddala oglas, da iščejo gozdarje, nato pa bi supply/demand določil ceno, ki jo bodo morala plačati tem ljudem. Če gozdrajev ni, bo potrebno seči globje v žep (plačati usposabljanje, uvoziti delovno silo iz drugod itd), če so, bo zadeva poceni.
Ja, napisal sem tudi to in zadevo objasnil v drugem odstavku. Ja, pripravniki bodo delali zastonj.Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Ne, napisal si, da bodo pripravniki delali zastonj. Imaš svoj citat zgoraj, če se ne spomniš.
Rad bi videl cife, koliko folka je zaradi teh izobraževanj dobilo službo.Citat:
Plačevanje različnih izobraževanj je stalna praksa in je dejansko verjetno najboljša stvar, ki jo počne zavod.
In, kaj je s tem narobe - če se jim splača, have at it. EU, prost pretok delovne sile, pa to.Citat:
Lahko bi pa tudi uvozili 300 romunov preko agencij za četrt cene.
Citat:
Ja, napisal sem tudi to in zadevo objasnil v drugem odstavku. Ja, pripravniki bodo delali zastonj.
Citat:
Rad bi videl cife, koliko folka je zaradi teh izobraževanj dobilo službo.
Citat:
In, kaj je s tem narobe - če se jim splača, have at it. EU, prost pretok delovne sile, pa to.
Ne, delali bodo zastonj.Citat:
Ne, učili se bodo zastonj.
Glede na članek, 0. Imajo morda zagotovljeno zaposlitev? Kdo preprečuje podjetjem, da za 80 ur vzamejo 'kandidate', nato pa najamejo gozdarje iz Romunije?Citat:
Glede na članek, vsaj 234/234 sekačev. 100% uspeh.
Glej zgoraj. In - čemu potem prost pretok delovne sile, če pa je skrb Slovenije za svoj položaj ... precej pravilna?Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:Z vidika EU prav nič. Z vidika Slovenije pa bomo imeli toliko manj zaposlenih brezposelnih ljudi in zraven vse sinergijske učinke, ki jih to prinese. Državo Slovenijo seveda skrbi predvsem položaj Slovenije, kar je... precej pravilno.
Citat:
Kdo preprečuje podjetjem, da za 80 ur vzamejo 'kandidate', nato pa najamejo gozdarje iz Romunije?
Citat:
Glej zgoraj. In - čemu potem prost pretok delovne sile, če pa je skrb Slovenije za svoj položaj ... precej pravilna?
Sorry, my bad - oseb ne bodo izobraževala podjetja, pač pa Srednja gozdarska šola v Postojni. Poslovna logika je torej kje?Citat:
Predvsem poslovna logika. Očitno si spregledal, da teh 80 ur pri njih ne bodo delali izučeni gozdarji z dodano vrednostjo, ampak ljudje, ki jih bodo morali šele naučiti kako se dela in bodo imeli od njih dobiček šele, ko bodo znali delati. Saj rad uporabljaš zguglane ekonomske izraze, sem prepričan, da boš tudi za tole situacijo našel primernega.
Citat:
Sorry, my bad - oseb ne bodo izobraževala podjetja, pač pa Srednja gozdarska šola v Postojni. Poslovna logika je torej kje?
Jap, napačno izhodišče - v članku piše, da jih bo izobraževala ustanova.Citat:
Jaz sem pisal glede na tvoje izhodišče, da bodo 'delali zastonj', kar pomeni, da bi se tečaj očitno opravljal pri nekem podjetju. In točno tam imaš tudi poslovno logiko.
Kdo pa v tem primeru zagotavlja, da podjetja ne bodo najela Romunov?Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:Če se bodo izobraževali v izobraževalni ustanovi, je pa tvoj argument o zastonjskem delu pač samo še toliko bolj smešen...
Citat:
Kdo pa v tem primeru zagotavlja, da podjetja ne bodo najela Romunov?
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
če gledaš kravokonja in thriviala....se grem stavit na 110% bolniško odsotnost po prvi malici v gozdu...
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A tolk nezdrava malco imajo v gozdu. Kako pa delojalaec skrbi za prehrano svojih zaposlenih. O ti pacek... je že imel kakšnega inšpektorja?