Instant sekači, mene je groza....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.229
7.011
113
pri taščici
evo žurnal zbobnal 80 prostovoljcev vključno s Pahorjem brez tečaja, usposabljanja in podobno..
Kaj če bi se komu kaj zgodilo
slika-600x340f-1393676225-1024814.jpg

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Če pa ljudje niso več sposobni niti vej odnašat potem pa res upam da gremo čim prej v ku...

Seveda za podiranje dreves v gozdovih je potrebno imeti kar nekaj vaje ter izkušenj spoh ker so drevesa napeta in če pravilno se ne začne lahko vrže drevo nazaj / naprej in pride do nesreče, ampak hudiča smo res ratal narod, ko nobeden nič več ne ve / zna, pametni pa vsi kot 100 hudičev. Sam ne delam z motorko pa vseeno ko je lomilo sem jo vzel v roke pa drevesa ko so padala na glavno cesto iz našega zemljišča sem ob 21 zvečer rezal, gasilci so šibali mimo in takrat samo toliko odpirali da je bila cesta prevozna saj za mimo pridit. Če bi se pa kaj zgodilo pa itak vemo da si sam odgovoren.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Napisal sem, da ni nobene potrebe po državnem subvencioniranju gozdarjev.

Ne, napisal si, da bodo pripravniki delali zastonj. Imaš svoj citat zgoraj, če se ne spomniš.

Plačevanje različnih izobraževanj je stalna praksa in je dejansko verjetno najboljša stvar, ki jo počne zavod.

Citat:
Glede na ogromno 'ponudbo' na trgu delovne sile, bi podjetja (državna in privatna) brez problema sama na zavodu oddala oglas, da iščejo gozdarje, nato pa bi supply/demand določil ceno, ki jo bodo morala plačati tem ljudem. Če gozdrajev ni, bo potrebno seči globje v žep (plačati usposabljanje, uvoziti delovno silo iz drugod itd), če so, bo zadeva poceni.

Lahko bi pa tudi uvozili 300 romunov preko agencij za četrt cene.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Ne, napisal si, da bodo pripravniki delali zastonj. Imaš svoj citat zgoraj, če se ne spomniš.
Ja, napisal sem tudi to in zadevo objasnil v drugem odstavku. Ja, pripravniki bodo delali zastonj.
Citat:
Plačevanje različnih izobraževanj je stalna praksa in je dejansko verjetno najboljša stvar, ki jo počne zavod.
Rad bi videl cife, koliko folka je zaradi teh izobraževanj dobilo službo.
Citat:
Lahko bi pa tudi uvozili 300 romunov preko agencij za četrt cene.
In, kaj je s tem narobe - če se jim splača, have at it. EU, prost pretok delovne sile, pa to.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Ja, napisal sem tudi to in zadevo objasnil v drugem odstavku. Ja, pripravniki bodo delali zastonj.

Ne, učili se bodo zastonj.

Citat:
Rad bi videl cife, koliko folka je zaradi teh izobraževanj dobilo službo.

Glede na članek, vsaj 234/234 sekačev. 100% uspeh.

Citat:

In, kaj je s tem narobe - če se jim splača, have at it. EU, prost pretok delovne sile, pa to.

Z vidika EU prav nič. Z vidika Slovenije pa bomo imeli toliko manj zaposlenih brezposelnih ljudi in zraven vse sinergijske učinke, ki jih to prinese. Državo Slovenijo seveda skrbi predvsem položaj Slovenije, kar je... precej pravilno.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Ne, učili se bodo zastonj.
Ne, delali bodo zastonj.
Citat:
Glede na članek, vsaj 234/234 sekačev. 100% uspeh.
Glede na članek, 0. Imajo morda zagotovljeno zaposlitev? Kdo preprečuje podjetjem, da za 80 ur vzamejo 'kandidate', nato pa najamejo gozdarje iz Romunije?
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:Z vidika EU prav nič. Z vidika Slovenije pa bomo imeli toliko manj zaposlenih brezposelnih ljudi in zraven vse sinergijske učinke, ki jih to prinese. Državo Slovenijo seveda skrbi predvsem položaj Slovenije, kar je... precej pravilno.
Glej zgoraj. In - čemu potem prost pretok delovne sile, če pa je skrb Slovenije za svoj položaj ... precej pravilna?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Kdo preprečuje podjetjem, da za 80 ur vzamejo 'kandidate', nato pa najamejo gozdarje iz Romunije?

Predvsem poslovna logika. Očitno si spregledal, da teh 80 ur pri njih ne bodo delali izučeni gozdarji z dodano vrednostjo, ampak ljudje, ki jih bodo morali šele naučiti kako se dela in bodo imeli od njih dobiček šele, ko bodo znali delati. Saj rad uporabljaš zguglane ekonomske izraze, sem prepričan, da boš tudi za tole situacijo našel primernega.

Citat:
Glej zgoraj. In - čemu potem prost pretok delovne sile, če pa je skrb Slovenije za svoj položaj ... precej pravilna?

*Pozor, ad hominem napad!*

Če ne razumeš glavnih idej okrog EU, tudi jaz ne bom izgubljal časa s tabo, ker je enostavneje razložiti te stvari petletnemu nečaku.
smile-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Predvsem poslovna logika. Očitno si spregledal, da teh 80 ur pri njih ne bodo delali izučeni gozdarji z dodano vrednostjo, ampak ljudje, ki jih bodo morali šele naučiti kako se dela in bodo imeli od njih dobiček šele, ko bodo znali delati. Saj rad uporabljaš zguglane ekonomske izraze, sem prepričan, da boš tudi za tole situacijo našel primernega.
Sorry, my bad - oseb ne bodo izobraževala podjetja, pač pa Srednja gozdarska šola v Postojni. Poslovna logika je torej kje?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Sorry, my bad - oseb ne bodo izobraževala podjetja, pač pa Srednja gozdarska šola v Postojni. Poslovna logika je torej kje?

Jaz sem pisal glede na tvoje izhodišče, da bodo 'delali zastonj', kar pomeni, da bi se tečaj očitno opravljal pri nekem podjetju. In točno tam imaš tudi poslovno logiko.

Če se bodo izobraževali v izobraževalni ustanovi, je pa tvoj argument o zastonjskem delu pač samo še toliko bolj smešen...

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Jaz sem pisal glede na tvoje izhodišče, da bodo 'delali zastonj', kar pomeni, da bi se tečaj očitno opravljal pri nekem podjetju. In točno tam imaš tudi poslovno logiko.
Jap, napačno izhodišče - v članku piše, da jih bo izobraževala ustanova.
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:Če se bodo izobraževali v izobraževalni ustanovi, je pa tvoj argument o zastonjskem delu pač samo še toliko bolj smešen...
Kdo pa v tem primeru zagotavlja, da podjetja ne bodo najela Romunov?

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
ksz.

Zanimivo bi bilo spremljati % bolniških odsotnosti po 1 dnevu, enem tednu, enem mesecu .....
evil.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
če gledaš kravokonja in thriviala....se grem stavit na 110% bolniško odsotnost po prvi malici v gozdu...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.229
7.011
113
pri taščici
A tolk nezdrava malco imajo v gozdu. Kako pa delojalaec skrbi za prehrano svojih zaposlenih. O ti pacek... je že imel kakšnega inšpektorja?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Kdo pa v tem primeru zagotavlja, da podjetja ne bodo najela Romunov?

Nihče, saj podjetja vedno lahko najamejo Romune, če hočejo. Zavod za zaposlovanje bo samo v pravem trenutku očitno ponudil kvalificirano delo silo, ki se precej očitno potrebuje.

Pa romuni so v mojem odgovoru namenoma napisani z malo začetnico.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Super, potem nas bodo na koncu samo zanimale številke, koliko teh ljudi je na koncu dobilo zaposlitev (to bi nas seveda moralo zanimati pri celotnem izobraževalnem programu zavoda ).

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
če gledaš kravokonja in thriviala....se grem stavit na 110% bolniško odsotnost po prvi malici v gozdu...

Zato je pa bolje, da delam stvari, ki bi po caplove morale biti zastonj. Pa še več zaslužim tako.
grims-1.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A tolk nezdrava malco imajo v gozdu. Kako pa delojalaec skrbi za prehrano svojih zaposlenih. O ti pacek... je že imel kakšnega inšpektorja?

Ne ...med malco spoznajo da je treba delat v gozdu in da tam glih nobenega ne zanima filozofiranje o nekih romunih...hop...rep med noge pa bejžat mamici v naročje
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.229
7.011
113
pri taščici
kakor si včasih tečen in zoprn, te je kar znaimivo brati...
Smo imel enega študenta v proizvodnji. Ves na dopingu (fitnes ipd) , ramena dvakrat širša kot pas, po malici ga ni bilo več. Pa je delal samo tisto kar so delale ženske, kaj šele da bi šel kakšne žaklje prematavat. Saj prve pol ure je delal kot stroj, ampak, potem pa....

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Končno se razumeva kaj sem ti hotel dopovedat..
cheer.gif

je en fajn posel za take rambote in sicer celodnevno vlačenje zajle od vitla v hrib...sam tam vmes ni pol urnih čik pavz ker trakor lavfa in seveda dobr nafto pupa..nafto je treba pa kupt
grims-1.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Hudič bo nastal, ko bo 3/4 teh fantov hitro zapopadlo sistem in vzelo stvar v svoje roke. Vanabe profiji bodo pa na en dva tri postali helfarji.
grims-1.gif

Kakšni so lahko udelani domači profiji, pa lahko povem s sledečo zgodbico. Sosedu, staremu penzijonistu, se je na vrtu, pred bajto razrasla srebrna smreka. Je dobil dva mladca, ki sta trdila, da je sahara gola zato, ker sta ona dva tam sekala.
hysterical-1.gif

Kot rečeno, smreka je stala na ravnem, ob bajti in je jo je bilo treba vreči malce bolj pricizno na pot. Ampak, vseeno sta imela en cel kvadrant frej. Pa sta, zigate - zagate, fuknila smreko točno na okrasni kozolček in na svoj lastni traktor. Stari je obrnil oči na belo, nato pa dal brisačo med zobe in se šel kujat v bajto. Ven je prišel šele potem, ko sta podiralca imela veje in deblo na traktorju. In samo zato, da jima je povedal, da bo lon šele takrat, ko mu bosta pripeljala nov kozolček.
grims-1.gif