Instant sekači, mene je groza....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.442
5.676
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Zavod tebi plača, da jih usposobiš, pa še brezplačno ti bodo delal !

Plan B....B....BBBbbbbbBBbbb!!!

Dons mas prevec casa in se gres usposobt zastonj....jutri se ti pa odpre plan A...AAAaaaaa...A in zacnes sluzt stem znanjem
sprasujem se.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Fora je samo v tem, da tale program nima nobenega smisla, ker gre za izjemno straightforward zadevo: potrebno je opraviti ogromno dela, naročnik (privatna podjetja ali država) naj na zavod oddajo oglase, koliko ljudi potrebujejo - če interesa ljudi ni, bodo pač morali kandidatom ponuditi višje plačilo. Sedaj pa gremo zopet po slovensko: država bo financirala tečaje nekim random ljudem, kolikor razumem, nihče nima zagotovljenega dela, 80 ur bodo delali zastonj itd. Skratka, zopet slovenska mešanica, kjer uničujemo trg dela in konkurenco s sklepanjem nekih bizranih pogodb med zavodom in privatnim sektorjem.

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

imajo tečaj, samo opreme nimajo, pa kot razumem okol so preslabo plačan, da bi to šli delat.

Kmet brez opreme? Ok si jo se1x sposodjo...in jo med urjenjem odplacajo...koncni rezultat je da prides zastonj do opreme in tecaja . ....win win
cheer.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Tud to ce je po gozdu dost avstrijskih sekacev ker se nasim ne splaca
smile-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Verjetno bodo pa ti tečajniki sami mamini sinčki, ki še sekire iso imeli v rokah, kaj šele motorko.Z motorko ni tako lahko delat kot opletat po forumih.
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Fora je samo v tem, da tale program nima nobenega smisla, ker gre za izjemno straightforward zadevo: potrebno je opraviti ogromno dela, naročnik (privatna podjetja ali država) naj na zavod oddajo oglase, koliko ljudi potrebujejo - če interesa ljudi ni, bodo pač morali kandidatom ponuditi višje plačilo. Sedaj pa gremo zopet po slovensko: država bo financirala tečaje nekim random ljudem, kolikor razumem, nihče nima zagotovljenega dela, 80 ur bodo delali zastonj itd. Skratka, zopet slovenska mešanica, kjer uničujemo trg dela in konkurenco s sklepanjem nekih bizranih pogodb med zavodom in privatnim sektorjem.

Program ima smisel...na koncu imas neko stevilo izobrazenih ljudi na tem podrocju.
A misls da sem jaz takoj vedu da more bit rez za podiranje (zakljucni) zarezan visje od V reza na naspprotnii strani...ne gledal sem youtube in sem vidu modela ki reze kot jaz v zacetni fazi...sam njemu se je podrla smreka na bajto pa se na avto
smile-1.gif

A misls da sm vedu da mors podrt del drevesa ki je v zraku zagat iz spodnje strani...ne sem zgooglu nasvete pr zaganju in bral...

Pa kdo prav da ni dela ce bomo pa skodo saniral skor 2 leti
13.gif

A ves kaj je se najbol svinjsko...da vas kle gor pol jamra da se vam ne splaca da boste vse pustil da zgnije v gozdu...ce vas bo pa kdo vprasal po zastonj drvih da vam bo sam spucal gozd boste pa prec mastno hotl racunat!

E to!

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Verjetno bodo pa ti tečajniki sami mamini sinčki, ki še sekire iso imeli v rokah, kaj šele motorko.Z motorko ni tako lahko delat kot opletat po forumih.
wink-1.gif

Lej 2013 smo scepl 20kubikov drv...mal je tud motorka pela....pa kolegu sm pomagal gmajno cistt...

Nikjer nisem reku da sem profi...vem pa da ce se vrzem kdaj v to da si kupim lazjo motorko
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Alkoholika vpras...ce ni zaseden.

Se mu prdruzm spomlad/polet ko shodim...ce bo za
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Al pa Turbobitch...on bo ziher bl previdn od mene
evil.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kolk daš,vse od kraja ali misliš klasirat, prevoz tvoj, kdaj plačaš, takoj ali nikol ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.229
7.011
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Samo gobcanje! Kje je ponudba za mojih 100m3 hlodov?
če rabiš borovec rdeč, kar povej ponudbo, pa pridi po njega. pol tvoje količine je že ob cesti, ostalo še pride.
Zaenkrat imam ponudbe okoli 60+E.
Če pa kje v bližini zvoham kaj smreke pa sporočim. Imam po občutek da generalno smreke ni veliko na tleh. Je bistveno več listavcev, ter polomljenih vrhov borovca.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.631
2.409
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Kolk daš,vse od kraja ali misliš klasirat, prevoz tvoj, kdaj plačaš, takoj ali nikol ?

od tebe ne kupim, si preveč...
evil.gif

Debelina na tanjšem od 23 naprej, kvaliteta C-D1, dolžina mnogokratnik 2,5m (najboljše 5m), lahko je lubadar ali še ne spokana sušica. Gniloba, črv, krožljivost, mušičavost ni dovoljena. Jelke max 20%.
Prevoz lahko svoj ali tvoj.

Ceno pove prodajalec. Avstrijske so daleč previsoke, les ostane doma na žagi in ne gre v Avstrijo. No, gre potem ko je v izdelku. Dodana vrednost je ostala komplet doma.

Na plačilo sem pozabil. Po dogovoru.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.631
2.409
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Samo gobcanje! Kje je ponudba za mojih 100m3 hlodov?
če rabiš borovec rdeč, kar povej ponudbo, pa pridi po njega. pol tvoje količine je že ob cesti, ostalo še pride.
Zaenkrat imam ponudbe okoli 60+E.
Če pa kje v bližini zvoham kaj smreke pa sporočim. Imam po občutek da generalno smreke ni veliko na tleh. Je bistveno več listavcev, ter polomljenih vrhov borovca.

Hvala. Imam preveč bora. Smreka se išče.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.631
2.409
113
Pomurje
Vozim tudi s Postojne. Tako da nič ni daleč. Gledam da imam povratne fure.
Če bo kaj kdaj se javi.

Včasih kdo povprasuje po resonancni smreki. Se še najde kaj tega?