Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Ja..podreš smreko v strmem pobočju in ti potem uide navzdol kot pobesnel torpedo...sem imel priložnost enkrat videt to zadevo in se je smreka zapičila v cesto kot da bi priletela v močvirje....če bi se takrat nasadila na kakšen avto bi bili ziher vsi mrtvi noter...
Licenco za doživljensko smrtno nevarno nečloveško garanje za minimalca, ja to je neoliberalizemCitat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Jaz bi pricakoval, da se jih po koncu izobrazevanja - ce se jih napoti delat - placa preko javnih del, ker mislim da dobis malico in potne stroske?
Med izobrazevanjem pa - a sem kaj zamudil, in je bila pri tebi v soli malica zastonj? Avtobus je tudi sola placala?
Zastonj dobiš licenco vredno 700 eur in takoj po tem še garantiran šiht.
Meni res ni jasno kako se pri tem najdejo ljudje, ki tole označujejo z (neo)liberalizmom.
To je to , ja , spet so zavohali priliko za zizanje državnega denarja.Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Niste dojel, tja jih bo zavod napotil in bodo že po nekaj urah delal z motorno žago, po 80 urnem usposabljanju pa bodo spet dobil drugega iz zavoda. Na tak način bodo firme izkoriščale brezplačno delavno silo, zavod plača delodajalcu, da tega brezposlenega usposabljajo, delavec pa bo imel krito malico in prevoz.
Zakaj pa mislite, da zavod ne plača tečaja in se potem delavec zaposli pri firmi in dobi pošteno plačo. Tud prekladanje vej ima svojo ceno, ne pa da brezposelni tam delajo brezplačno.
Čemu pa je sploh potreba po tem programu? Delodajalec odda oglas na zavodu, nato pa povpraševanje/ponudba naredita svoje. Če gozdarjev primanjkuje, bo delodajalec segel globje v žep, če jih je dovolj, jih bo plačal manj. Ni nobene potrebe po državnem subvencioniranju.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
@alpine....
Plan B je tud da dobis kvalifikacijo...se izkazes in si zanimiv potencialnim delodajalcem
zavod je samo dolocu izvajalce kateri te bodo uvedl in dobil subvencijo v zameno...
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Tega nisem napisal, tečaj jim naj plačajo in napotijo k delodajalcu, da jih zaposli, ne pa tole usposabljanje, ker je samo izkoriščanje, po tem pa bodo nove spet podtaknil v to brezplačno delo.
Jaz pa v tem ne vidim problema - namesto da si doma te vsposobijo te za neko novo delo (poklic?), ti pa to usposabljanje odplacas z delom.
Kje je pri tem problematicno?
Ostalim 45-im boš pa lepo plačal usposabljanje za pridobitev 'licence' za gozdarja (isto, kot dela sedaj zavod, se pravi bodo usposobljeni enako hitro) in nato plačo - tako kot velja za vsako podjetje. Koliko boš plačal in kaj, pa je stvar dogovora med tabo in delavcem - če rabiš dobre delavce hitro, boš pač plačal več.Citat:
Cak a se zezas al....
Jst rabm 50 delavcev za v gozd....5 jih lahko zaposlim takoj ker imajo vso opremo in papirje (ce majo znanje tud se ne vem )
Ostalih 45 jih pa ne morem pa ce vrzem miljone na mizo ker uradno ni kadra ki bi to omogocal...
Ok razen ce si predpostavljal da smo v Sloveniji...pa da bi jih mal na crno regn-pegn
Ne - nobene razlike v absorbiciji znanja ni, če tečaj plača država, ali pa podjetje. Zakaj bi torej davkoplačevalci financirali delovno silo podjetjem? Zakaj potem ne financiramo še Akrapovičevih inženirjev?Citat:
Se prav ce jih bom vec placal...bodo prej absorbirali znanje na tecaju?
Super - samo povprečna plača v Avstriji je cca 3x višja od slovenske. Izračunaj, kaj se ti bolj splačaCitat:
Uporabnik Kamele0N pravi:Ce potrebnega kadra za moje delo ni na trgu...potem je bolj logicno da ce ga rabim hitro da se zapeljem v avstrijo
Izgubo si lepo krij sam, zaposli pa kogar hočeš.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:ce imam cas ucit....s tem da mi izgubo dohodka pokrije subvencija...ucim svoje (slovence)
Na zavod oddaš oglas, če iščeš dobre delavce, jim boš moral ponuditi višjo plačo.Citat:
Kako pa pridem jaz do teh kmetov? Kje se oglasujejo....ej jaz razturam ampak nimam pa uradno papirje...
To delajo sedaj. Usposabljajo folk na prostovoljni ravni, brez selekcije (izkušenj, predznanja)Citat:
Zavod mi lahko porine karkol...od pomivalca posode do Fdvjevca..
Citat:
Kako pa pridem jaz do teh kmetov?