Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Tega nisem napisal, tečaj jim naj plačajo in napotijo k delodajalcu, da jih zaposli, ne pa tole usposabljanje, ker je samo izkoriščanje, po tem pa bodo nove spet podtaknil v to brezplačno delo.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
V starih časih je podjetje nekoga izučilo za neko delo in ga med usposabljanem plačalo po nižji postavki. Nato je v zameno za opravljeno delo dobil plačano t.i. 'plačo'. Danes je norma, da ti plačaš delodajalcu, da te izuri, nato pa nekaj časa zanj delaš zastonj oz. ne zastonj, saj dobiš v zameno za opravljeno delo 'izkušnje' (ki so, kot vemo, priceless). Tako, na kratko. Tisti prvi scenarij je značilen za komunistično enklavo ZDA.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
? Sej 30-40m pa ja vids v gozdu kje je kdo
lej ga neoliberalcaCitat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Tega nisem napisal, tečaj jim naj plačajo in napotijo k delodajalcu, da jih zaposli, ne pa tole usposabljanje, ker je samo izkoriščanje, po tem pa bodo nove spet podtaknil v to brezplačno delo.
Jaz pa v tem ne vidim problema - namesto da si doma te vsposobijo te za neko novo delo (poklic?), ti pa to usposabljanje odplacas z delom.
Kje je pri tem problematicno?
Prejšen teden je priletela (že obrezana, pa vseeno) smreka s polovice višine Krima do kolegovega skednja ob vznožjuCitat:
Uporabnik cvinga pravi:
Citat:
? Sej 30-40m pa ja vids v gozdu kje je kdo
Ja..podreš smreko v strmem pobočju in ti potem uide navzdol kot pobesnel torpedo...sem imel priložnost enkrat videt to zadevo in se je smreka zapičila v cesto kot da bi priletela v močvirje....če bi se takrat nasadila na kakšen avto bi bili ziher vsi mrtvi noter...
Citat:
Sem ravno hotel popravit.....da vsaj prevoz in malco nekemu brezposelnemu bi blo pa lepo placat.
Konckoncev lahko da nima (vec) zaloge za sprot!
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Jaz bi pricakoval, da se jih po koncu izobrazevanja - ce se jih napoti delat - placa preko javnih del, ker mislim da dobis malico in potne stroske?
Med izobrazevanjem pa - a sem kaj zamudil, in je bila pri tebi v soli malica zastonj? Avtobus je tudi sola placala?