Instant sekači, mene je groza....

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ja, bolje je, da so doma in ne delajo nic, les pa segnije tam kjer je.

Imas prav. Tako naj bode.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Tega nisem napisal, tečaj jim naj plačajo in napotijo k delodajalcu, da jih zaposli, ne pa tole usposabljanje, ker je samo izkoriščanje, po tem pa bodo nove spet podtaknil v to brezplačno delo.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Pa dobro; v skupini je več sekačev oz. delavcev. Zahtevnejša opravila lahko opravljajo izkušenejši, novi se pa učijo. Klestijo, vlečejo zajlo itd...

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Vsekakor ni to delo da bi tipkal po računalniku in sedel na fotelju--pa če kater slučajno misli da je uspeh da v enem dnevu iz gozda privlečeš en kubik hlodovine se zelo moti
grims-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Tega nisem napisal, tečaj jim naj plačajo in napotijo k delodajalcu, da jih zaposli, ne pa tole usposabljanje, ker je samo izkoriščanje, po tem pa bodo nove spet podtaknil v to brezplačno delo.

Jaz pa v tem ne vidim problema - namesto da si doma te vsposobijo te za neko novo delo (poklic?), ti pa to usposabljanje odplacas z delom.

Kje je pri tem problematicno?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
V starih časih je podjetje nekoga izučilo za neko delo in ga med usposabljanem plačalo po nižji postavki. Nato je v zameno za opravljeno delo dobil plačano t.i. 'plačo'. Danes je norma, da ti plačaš delodajalcu, da te izuri, nato pa nekaj časa zanj delaš zastonj oz. ne zastonj, saj dobiš v zameno za opravljeno delo 'izkušnje' (ki so, kot vemo, priceless). Tako, na kratko. Tisti prvi scenarij je značilen za komunistično enklavo ZDA.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.442
5.676
113
Nic!

Jaz pa pogresam vec debate o samih nesrecah...sem priloznostno v gozdu s kolegom..mal zagami...nic hujsega.

Ma eno krvavo (zal) motorko v kosih v garazi....
Jaz se vedno vprasam kje se je zaj...? Ni blo komunikacije pa so en drugmu podrl smreko en na druzga? Sej 30-40m pa ja vids v gozdu kje je kdo
bonk.gif

Jaz bi vec debate v smeri rookie zajebov!

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
V starih časih je podjetje nekoga izučilo za neko delo in ga med usposabljanem plačalo po nižji postavki. Nato je v zameno za opravljeno delo dobil plačano t.i. 'plačo'. Danes je norma, da ti plačaš delodajalcu, da te izuri, nato pa nekaj časa zanj delaš zastonj oz. ne zastonj, saj dobiš v zameno za opravljeno delo 'izkušnje' (ki so, kot vemo, priceless). Tako, na kratko. Tisti prvi scenarij je značilen za komunistično enklavo ZDA.

Cowhorse, ladies and gentlemen.

grin1.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
? Sej 30-40m pa ja vids v gozdu kje je kdo
bonk.gif

Ja..podreš smreko v strmem pobočju in ti potem uide navzdol kot pobesnel torpedo
grims-1.gif
...sem imel priložnost enkrat videt to zadevo in se je smreka zapičila v cesto kot da bi priletela v močvirje....če bi se takrat nasadila na kakšen avto bi bili ziher vsi mrtvi noter...

Nazadnje urejeno:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

Jaz pa v tem ne vidim problema - namesto da si doma te vsposobijo te za neko novo delo (poklic?), ti pa to usposabljanje odplacas z delom.

Kje je pri tem problematicno?
lej ga neoliberalca
uf-1.gif
, zaj že popolnoma brez sramu reklamira suženjsko delo,
....pa bencin in olje za motorko naj zraven prinese, pa še malco za šefa .....
bonk.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Sem ravno hotel popravit.....da vsaj prevoz in malco nekemu brezposelnemu bi blo pa lepo placat.

Konckoncev lahko da nima (vec) zaloge za sprot!

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
Citat:
? Sej 30-40m pa ja vids v gozdu kje je kdo
bonk.gif

Ja..podreš smreko v strmem pobočju in ti potem uide navzdol kot pobesnel torpedo
grims-1.gif
...sem imel priložnost enkrat videt to zadevo in se je smreka zapičila v cesto kot da bi priletela v močvirje....če bi se takrat nasadila na kakšen avto bi bili ziher vsi mrtvi noter...
Prejšen teden je priletela (že obrezana, pa vseeno) smreka s polovice višine Krima do kolegovega skednja ob vznožju
shocked-1.gif
čez kar nekaj goznih cest in skalnatih previsov.
Ne bi verjel, če ne bi videl na lastne oči, tako da s tem ni heca
ne-ne-1.gif

Ko se pa jaz matram z vleko po gozdu, gre pa raje nazaj kot naprej
jezen.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Sem ravno hotel popravit.....da vsaj prevoz in malco nekemu brezposelnemu bi blo pa lepo placat.

Konckoncev lahko da nima (vec) zaloge za sprot!

Jaz bi pricakoval, da se jih po koncu izobrazevanja - ce se jih napoti delat - placa preko javnih del, ker mislim da dobis malico in potne stroske?

Med izobrazevanjem pa - a sem kaj zamudil, in je bila pri tebi v soli malica zastonj? Avtobus je tudi sola placala?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Jaz bi pricakoval, da se jih po koncu izobrazevanja - ce se jih napoti delat - placa preko javnih del, ker mislim da dobis malico in potne stroske?

Med izobrazevanjem pa - a sem kaj zamudil, in je bila pri tebi v soli malica zastonj? Avtobus je tudi sola placala?

Zastonj dobiš licenco vredno 700 eur in takoj po tem še garantiran šiht.

Meni res ni jasno kako se pri tem najdejo ljudje, ki tole označujejo z (neo)liberalizmom.

Noro.

grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
O, a je Capl spet kaksno pametno odvalil? Ga mam se vedno na ignore, ker sem prevec WC papirja porabil ob branju njegovih nebuloz
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Se strinjam...ampak takrat sem bil na placilni od starsev...

Sedaj pa dajes na stran v stunf za primer brezposelnosti da mas za futr za kak let pa poloznce....ampak tega stunfa tud 1x zmanjka!

In men ne pomaga ce me napotijo nekam pa nimam za benz/bus....pa za neki pojest...

Kamele0N

23. jul 2008
42.442
5.676
113
Stroske dobim pa 1x cez pol leta povrnjene....oz ko odplacam dolg uvajanja in zacnem dobivat pravo placo

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Niste dojel, tja jih bo zavod napotil in bodo že po nekaj urah delal z motorno žago, po 80 urnem usposabljanju pa bodo spet dobil drugega iz zavoda. Na tak način bodo firme izkoriščale brezplačno delavno silo, zavod plača delodajalcu, da tega brezposlenega usposabljajo, delavec pa bo imel krito malico in prevoz.

Zakaj pa mislite, da zavod ne plača tečaja in se potem delavec zaposli pri firmi in dobi pošteno plačo. Tud prekladanje vej ima svojo ceno, ne pa da brezposelni tam delajo brezplačno.

Delo pa sploh ni tolk nevarno kot eni pišete, samo nesreče se dogajajo, ker hodijo ljudje v gozd brez tega tečaja, v batovcih, trenirki in brez čelade.
bonk.gif