Instant sekači, mene je groza....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tudi to bo nekdo pospravil, pa to ni nič posebnega, polprevrnjena samo ena bukev pa še tista na 180 stopinj., ostalo na tleh, korenine se ne bodo odtrgale . mala malca

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Tole nej nč.....spodnja bukev.....hanzi odbije tole 4 metrov stran od korenine in potem ta hlod s korenino pokonci postavi z vitlo in ga dokončno pri tleh podere...

Sam ni mi jasn kam bo škripec od vitla navezal
sprasujem se.gif
Če bo namreč škripec na enem drevesu bolj pri tleh ne bo nobenega efekta...torej ga bo treba navezat na eno drevo vsaj minimalno 5 metrov visoko....

img833.jpg

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ravno včeraj odžagal 4m stran, zajla čez škripec, postavil pokonci,.
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.009
113
pri taščici
Ti ob priliki če bo še, posnamem video.
5 k višje privezati ni noben problem v takem bregu. Greš 10m (ali pa dvajset) višje po bregu in lahko okoli štora privežeš pa ga zagotovo pokonci postaviš, lahko tudi prevrneš na zgornjo stran če hočeš. Nekaj se pač mora premakniti. Ali tisti 4m pokonc, ali skupaj s štorom proti škripcu, ali pa vitel proti škripcu. Če je dobro vkopan je to malo težje. Obstaja še 4 opcija da drevo kamor imaš privezan škripec izruvaš. Ampak mora bit res švoh v primerjavi s tistim kar pokonci postavljaš.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.793
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
korenine se ne bodo odtrgale . mala malca
Polovica korenin se je prav lepo zapeljala
grims-1.gif
Slikca je malo varljiva, ne pokaže prave strmine.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Jap..hanzk....izpulil ga boš s koreninam in ga k sebi povlekel....ne pa da tle pišeš da ga boš pokonc spravljal, sj nej božična smrekca v dnevni sobi
grims-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
evo, diplomska naloga za instant sekače

kako rešiti situacijo - smreka je prelomljena, komaj se še drži na mestu preloma, ujeta je v hrast, zakajlana med vejami

kje začeti?
1975842-gozdnitest.jpg

Priponke

• 1975842-gozdnitest.jpg
    1975842-gozdnitest.jpg
    205,2 KB · Ogledi: 175

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Spodaj zarežemo z leve strani, saj se na uno stran ne more podreti, kjer ji je napoto drevo.

off: nisem instant sekač
grin1.gif

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Bohorci v takem primeru naredijo golosek. Če se pa noče obesit, pa malo pomagajo.
grin1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Pridem s TEM in zrukam vrh dol.
grin1.gif
Ali pa spodaj nekdo zažaga, jaz ga pa porinem z dvigalom vstran. Ostalo ti je pa jasno.

Po mojih izkušnjah se na tem prelomljenem delu še fejst držijo. Vsaj borovca ne spraviš zlepa dol. Pri tebi je mal problem, k je še v hrast ujet.
Benady, kje se to matraš? Trenutno sem na zelo podobnem terenu. Lahko na PM.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

kako rešiti situacijo - smreka je prelomljena, komaj se še drži na mestu preloma, ujeta je v hrast, zakajlana med vejami

kje začeti?

S hijapom
smile-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
To ni v moji gmajni, je v sosedovi
smile-1.gif

Dopolnitev naloge: brez modernih pripomočkov, maš samo motorko, kajle in sekiro. Nimaš niti zajle...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.442
5.676
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Tako da bi rad videl vseznalce z zavoda, kako jim bo delo v gozdu kaj šlo
evil.gif

A da si malo hudoben, pa jih spustiš kaj takega pospravit
tongue-1.gif

img833.jpg

Ok priznam da ne razumem poante okol tega stora...

Ta stor mora nujno vn z koreninami? Cene pac mal vecja motorka...ketna k je ni skoda in odzagas nad zemljo
smile-1.gif

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Cel dopoldne vlačim iz hoste...pa me ima da bi kr hosto celo zažgal....največ efekta...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.009
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Benady pravi:

kje začeti?
Če je dobro ujeta da si siguren da vrh ne bo sam od sebe prišel do štora, potem jo z lojtro navežeš na vitlo, odrežeš kajlo v smeri vitla, našponaš zajlo, na drugi strani žagaš dokler si zlomljenega in odžaganega dela ne podereš v smeri vitla ali škripca. Seveda mora biti vsaj dva še bolje trije. Tretji pazi na morebitne nepredvidene dogodke.
In ja suzi dobiš video kako se 4 metrski hlod s štorom prevrne na drugo stran. Samo da se pojavi prilika in kamerman....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.009
113
pri taščici
Če je vrhu že vedno obešen ga probaš z vitlom dol potegnit, sicer mora še hrast pasti...ali pa ga z vitlom zlomiš tam kjer je smreka zakajlana.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik cvinga pravi:
dons nej nč boljš....vroče k svija
ti ,danes je bilo pa res pasje, dober da vsaj ni vlage, v nasprotnem bi bilo za crknit... Pisarniškim golcarjem najbrž ni jasno da je najlepša temperatura malo pod 10