Instant sekači, mene je groza....

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
frown-1.gif

Citat:
ŽELEZNIKI
Ob 14.53 je na Jesenovcu, občina Železniki, hlod poškodoval osebo. Klub posredovanju reševalcev NMP Škofja Loka ter helikopterja LPE z dežurno ekipo HNMP z Brnika je oseba na kraju umrla.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Damn, moj domači kraj, pa nič ne vem o tem. So pa tam hudi bregovi in hitro lahko pride do nesreče. Upam da ga ni zato neslo, ker je blo treba drevo odrezat čisto pri korenini. Vsak meter šteje.
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.227
7.009
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Damn, moj domači kraj, pa nič ne vem o tem. So pa tam hudi bregovi in hitro lahko pride do nesreče. Upam da ga ni zato neslo, ker je blo treba drevo odrezat čisto pri korenini. Vsak meter šteje.
rolleyes-1.gif
ravno včeraj odžagal 4m stran, zajla čez škripec, postavil pokonci, prevrnil na drugo stran, zruval s štorom vred in odvlekel na bolj varno mesto, ter tam odžagal prve štiri metre. Res da ti vzame lahko tudi pol ure, ampak ”pohlep” je skušnjava, pa sedaj ni variante na štor kadarkoli komurkoli na glavo pade, ker je v grabnu.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Danes 3 nesreče,. povezane s spravilom lesa/gozdom:
http://spin.sos112.si/SPIN2/Javno/GIS/GraficniPrikaz.aspx
//označi "druge nesreče"

6.3.2014 15:35
ŽELEZNIKI
Ob 14.53 je na Jesenovcu, občina Železniki, hlod poškodoval osebo. Klub posredovanju reševalcev NMP Škofja Loka ter helikopterja LPE z dežurno ekipo HNMP z Brnika je oseba na kraju umrla.
6.3.2014 13:02
CERKLJE NA GORENJSKEM
Ob 13.02 si je v Velesovem, občina Cerklje na Gorenjskem, oseba pri padcu z voza, ki je prevažal hlode, huje poškodovala desno nogo. Posredovali so reševalci NMP Kranj, ki so osebo oskrbeli.
6.3.2014 16:02
RADLJE OB DRAVI
Ob 16.02 se je na Svetih Treh Kraljih, občina Radlje ob Dravi, poškodoval gozdni delavec. Poškodovanca je oskrbela in prepeljala v bolnišnico enota Zdravstveno reševalnega centra Koroške. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Hudič so takšna reševanja; dolgotrajna in zelo nevarna.

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152237437106069&set=vb.544126068&type=2&theater

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
To so mi najbolj "smešni". Smreko odžagajo kolikor se la da nizko. Da je ritnik širok 70 meter višje pa 40... Potem se naj pa jaz je#bem ko režem, ponavadi polno peska, ko žamam me zafrkava ah.... Da ne rečem to da je les tam ponavadi bolj kot ne nič vreden(hitra rast-široke letnice, zverižen). Pa bi v večini primerov bil kos lep za plohe a kaj ko ga tisti meter zafrkne.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.963
612
113
pol maš pa take
iz pod s. s.foruma

sem pa danes videl burlesko: vkleščena tri debla .... eden žaga izruvano deblo od zgoraj, dva možakarja pa to deblo z ramama podpirata, da motorkarju ne zapira :roll: ... trije profiji ... poleg pa parkiran novejši john deere z 30 let staro sipovo (mogoče že tehnostroj) prikolico, traktor ni imel ne vitla ne klešč ....
sprasujem se.gif
:
jim je bratec hotel malo pomagat, pa so ga odpi@dil, tako da še dojel ni točno za kaj se gre :mrgreen:
smo samo rekli ... dobro, da ni več nesreč

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Sedaj pa pomisli ti tipi so že kdaj držali motorko v rokah, kaj bo pa z brezposelnimi blokarji ko jim boš dal motorko v roke...še na čistini ne bodo varni....

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
....bojim se tistega...ali pač
Saj vidiš da je fama da je vsako delo kot sedenje za računalnikom in prodajanje brihtola. Takim brihtam je nepredstavljivo da te lahko pri nekem delu ubije ali resno poškoduje,njim je vsako delo kot sedenje v naslonjaču in pametovanje
če pa računaš da je že vsak brezposelen kateri je imel voljo do dela golcarijo že lahko prakticiral ti za tistih novih 300 selačev ostanejo dvolevaki in blokarji

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.030
9.564
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ok, dajmo takole: Imamo Janeza in njegovo sestro Metko. Oba sta stara, recimo, 24, oba nezaposlena.

Janez gre preko zavoda delat NPK za "Pomoznega Gozdarja". 20 ur teorije, 60 ur prakse v gozdu.
Janezu placamo tecaj, potne stroske, malico, in 80 ur dela.

Metka gre preko zavoda delat NPK za "Tajnico". 20 ur teorije, 60 ur prakse v pisarni gozdarskega podjetja.
Metka naj ga raje potegne sefu da se bo lahko bogato porocila in potem ostala doma kot mati in zena, ker ji ne bomo placali, babi neumni - to je "intelektualno" delo, ki naj bo zastonj.

Imas nekaj takega v mislih?

Ti dopisnik iz Bruslja. Sam tko, za referenco, povej, če si mel že kdaj kaj drugega od miške, lulčka, dudike al pa lizike v rokah, tko za referenco, a se te splača brat al dat na ignor? Ne mislim žlice, vilce in podobnega, ampak štemarco, majzelj, macolo, motorko, kramp lopato....

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Evrofil
uf-1.gif
je genetski lenuh
spoznaš jih po tem ko so vedno najglasnejši kaj vse bi morali drugi delat, po možnosti brezplačno

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Well danes sem bil manj kot štiri ure v gmajni NA RAVNINI, pospravljal samo odpadle veje BREZ dodatnega podiranja, naredil manj kot dva kubika drv - in sem zmatran kar konkretno
smile-1.gif

Tako da bi rad videl vseznalce z zavoda, kako jim bo delo v gozdu kaj šlo
evil.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ta je imel 99,99% možnosti da ga ubije... Take sreče ne bo več imel !

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ok, dajmo takole: Imamo Janeza in njegovo sestro Metko. Oba sta stara, recimo, 24, oba nezaposlena.

Janez gre preko zavoda delat NPK za "Pomoznega Gozdarja". 20 ur teorije, 60 ur prakse v gozdu.
Janezu placamo tecaj, potne stroske, malico, in 80 ur dela.

Metka gre preko zavoda delat NPK za "Tajnico". 20 ur teorije, 60 ur prakse v pisarni gozdarskega podjetja.
Metka naj ga raje potegne sefu da se bo lahko bogato porocila in potem ostala doma kot mati in zena, ker ji ne bomo placali, babi neumni - to je "intelektualno" delo, ki naj bo zastonj.

Imas nekaj takega v mislih?

Ti dopisnik iz Bruslja. Sam tko, za referenco, povej, če si mel že kdaj kaj drugega od miške, lulčka, dudike al pa lizike v rokah, tko za referenco, a se te splača brat al dat na ignor? Ne mislim žlice, vilce in podobnega, ampak štemarco, majzelj, macolo, motorko, kramp lopato....

Sicer, ja, sem, v mlajsih letih, nucal lopato, motorko in stemarico - te dni je pa karkoli pod 25/30 EUR/uro ceneje, ce placam komu drugemu.

Zakaj vprasas?
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.113
-8.793
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Tako da bi rad videl vseznalce z zavoda, kako jim bo delo v gozdu kaj šlo
evil.gif