Inkasantje !

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.310
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Zakaj je potuha? Zakaj so potem zavarovalnice?
Ukinimo jih, saj je po isti analogiji itak vsaka nesreča posledica nekega prekrška (razen v primeru, ko nesrečo naredi policaj, ko so krive razmere na cesti), torej ne bi smela zavarovalnica krit, torej zavarovalnic itak ne rabimo. Pika.

to sem napisal zato, ker sem striktno v tem primeru sam osebno pač istega mnenja, torej da imaš pozimi zimske gume. vse ostalo je pa seveda tako ali tako stvar debate, predstavitve in dojemanja posameznika......

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Zimske gume niso brez svojih problemov.
V večini pogojev so smrt napram letnim. Razlika sta samo led in sneg, v vsem drugem so lahko zimske precej slabše od letnih. Samo poglej povečano zavorno razdaljo na suhi cesti.

Skratka ne bit preveč pameten. Lobi je zlobiral obvezne zimske gume za določen del leta, da bi služil denar. Ko so zimske razmere na cesti, itak policajev ni nikjer. Jaz jih nikoli ne vidim kontrolirat v snegu in ledu. So pa vedno zunaj na kak lep sončni zimski dan, ko so ceste suhe, temperature pa skoraj pomladanske in zimskih gum ne rabiš. Inkasanti pač, nima veze varnost.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.310
113
nisem nič preveč pameten in razlike niso samo v ledu in snegu temveč tudi na suhi cesti pri nižjih temperaturah, prav tako v dežju. predvsem če imam za letne gume npr. toyo R888, ki nimajo skoraj nič kanalov, za zimske pa kakšne GY UG... razlika je več kot očitna v vseh pogledih. da so pa policaji bolj kot ne inkasantje, ki delujejo po liniji najmanjšega napora, mi pa res ne rabiš razlagat. pa še enkrat - nisem jaz pisal zakonov ter zavarovalniških pogojev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Uf, pred casom so bili na alterju linki do testov(se sam se buljil), kjer so se letne gume na suhi zimski cesti bolje obnesle od zimskih. Ne vem kako je bilo na mokrem. Na ledu, snegu so seveda pogorele.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.106
16.310
113
no saj med množnico gum se verjetno najdejo kakšne četne, ki so v določenih pogledih boljše kot zimske...verjetno se tudi najdejo zimske, ki so v določenih pogledih boljše kot letne
grin1.gif
ampak kakorkoli že, jaz bom imel poleti letne gume, pozimi zimske pa če mi še nevem kakšne teste pokažete. pozimi nisem v snegu samo takrat ko "pozabijo" kakšno cesto splužit ampak tudi na splošno, tako da alternative tako ali tako sploh nimam.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Matey, ne se prenevedat. Dezen zimskih gum je optimiziran samo za led in sneg, kjer so slednje boljše od letnih. Vse ostalo je pri letnih gumah neprimerno boljše.

Glede na to, da od tistih 150 dni v letu, ko imaš zimske gume gor, je le morda 50 takih, kjer je sneg in led, ostalih 100 dni nosiš glavo naprodaj. To so dejstva. In so lobiji, ki bi radi kasirali. Zato se piše zakone in daje policaje na ceste sredi lepega sončnega zimskega dne. Ko je sneg in led, jih pa ni na spregled, da bi kontrolirali zimsko opremo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
če bi vsi bolj počas in previdno vozili pozimi potem nebi smelo prihajati do nesreč. Tudi z zimskimi gumami na suhem NE nardiš nesreče če voziš po pravilih. Tko da si čist falil.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
če bi vsi bolj počas in previdno vozili pozimi potem nebi smelo prihajati do nesreč. Tudi z zimskimi gumami na suhem NE nardiš nesreče če voziš po pravilih. Tko da si čist falil.

954-not-sure-if-serious.jpg

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Povej mi človeka ki je vozil pametno, varno in po prepisih in da je naredil nesrečo? Pa tud če so bile najbolj zlizane gume na svetu.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Ja kdo pa hahahha. Hahahahha hahahahhahahahaa. Avto je z magnetom povleku srno iz gozda ka je lihk en dan prej jedla metke od lovca.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Imaš 100% prav.
Če kot "pravilo" štejemo "voziš tako, da se ne zgodi nesreča".

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mutiš kot kaka suzica.
Pravila vožnje so jasna.
Če se zgodi kaj nepredvidljivega, pa je kot ime pravi, nepredvidljivo.