Inkasantje !

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
No, pa pojdiva lepo po vrsti, 1,2,3, kot so hiše v Trsti.
Verjemi, da se jaz ne bom jebal s tem ali bo on še naprej vozil al ne. Pa knjižničarka tudi ne, še manj mesarija Podobnik. Menim, da je tukaj druga institucija, katera bi mu morala preprečiti nadaljno vožnjo. To, da mu samo colaš in pišeš položnice, on se pa še naprej vozi, zame ni preprečevanje nadaljne vožnje. Ampak je čisto preprosto inkasanstvo po sintičevsko.
wink-1.gif
glej na kraju se mu prepove nadaljno vožnjo in če je dobljen da se vozi se mu avto vzame. tak je zakon, pisal ga nisem jaz, spremenit ga ne morem. dojami, tak je zakon.

Ja sej pravim, zakon je napisan tako, da se kasira, za varnost pa ne naredi nič. On se še vedno vozi. Dojemi, tak je zakon. In vi veselo pišete položnice, ampak on še vedno ogroža. In očitno tak zakon podpirate, če veselo pišete položnice, on se pa veselo vozi. Dokler mu na koncu ne boste morali nič več vzet, ali pa se boste naveličal in se bo kar veselo vozil. Hja, tudi tak primer mi je znan. Vse za varnost, knede
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
.... za izdajo opozorila morajo biti izpolnjeni zakonski pogoji.
A za to, da policaj proč pogleda tudi?

Seveda, pa še veter more v pravo smer pihat, da o tem, kako more biti vreme, ne govorimo. Prov kamela.
grin1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ja sej pravim, zakon je napisan tako, da se kasira, za varnost pa ne naredi nič. On se še vedno vozi. Dojemi, tak je zakon. In vi veselo pišete položnice, ampak on še vedno ogroža. In očitno tak zakon podpirate, če veselo pišete položnice, on se pa veselo vozi. Dokler mu na koncu ne boste morali nič več vzet, ali pa se boste naveličal in se bo kar veselo vozil. Hja, tudi tak primer mi je znan. Vse za varnost, knede
hysterical-1.gif
Še vedno mi ni jasno kje sem pisal da je to zaradi varnosti in kot kaže mi tudi ne bo. Jst ne rabim nič dojemat kak je zakon, zakon poznam bolje kot ti in vem čemu je namenjen, samo ti ne dojameš kaj zakon določa ko se gre za prometne nesreče, ker če bi bi vedel da je položnica neizogibna. Saj policija lahko vzame pod določenimi pogoji vozilo, kaj bi pa še rad?

Citat:
Citat:
.... za izdajo opozorila morajo biti izpolnjeni zakonski pogoji.
A za to, da policaj proč pogleda tudi?

Seveda, pa še veter more v pravo smer pihat, da o tem, kako more biti vreme, ne govorimo. Prov kamela.
grin1.gif

[/QUOTE]
Za take kot si ti mora biti še luna v pravi poziciji.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Torej bi dala kamela lahko (glede na kamelin zadnji post) sledeči nasvet.

"Če se vam slučajno zgodi nesreča nikar ne kličite policije. Oni vam bodo v nesreči priskočili na pomoč s plačilnim nalogom."

In točkami zvestobe.
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
To ni le kamelin nasvet - vsak, ki vsaj malo pozna zakonodajo ti bo dal ta nasvet. Tudi vsak kolikor-toliko "normalen" policist te bo ob klicu prijave prometne nesreče vprašal ali je kaj poškodovanih in ali se lahko udeleženci sami dogovorijo(te). V primeru, da ni poškodovanih, bo tudi predlagal, da ne bodo "hodili ven" - saj če pridejo so po trenutni zakonodaji dolžni tudi napisati položnico "krivcu".

Krivec je pa 99.9% voznik - skoraj nikoli pa upravljalec ceste, vreme ali kaj drugega (s tem, da vse od vremena naprej ne morejo obdolžiti).

Moje osebno mnenje je, da je tu zakon precej nerodno oz. neživljensko napisan (s tem mislim, da nekdo "mora biti kriv") - in s tem policijo precej onemogoča biti "prijatelj in pomočnik" (zdrs iz ceste zaradi poledice npr. pomeni neprilagojeno hitrost, kazen, točke itd - to, da je "nesrečni" ovinek v osoji, da je vozilo obuto v primerne pnevmatike, da ima voznik 20+ let izkušenj za volanom, da se je peljal "normalnih" 50 km/h na dovoljenih 90 km/h (ker je pač videl, da je poledica - in stopil na zavoro, ker ga je presentil sneg, ki je padel iz veje na sprednjo šipo je seveda postranskega pomena).

Se je pa treba vprašati zakaj se je zakonodajalec odločil za tako rigorozni pristop. Bojim se, da za to ker enostavno nima zaupanja v svojo represivno inštitucijo. In to je tisto, kar bi nas moralo dejansko skrbeti.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
točno tako kot je gr69 napisal. če ste udeleženi v prometno nesrečo v kateri je samo materialna škoda in sta se oba udeleženca dogovorila o krivdi in izpolnila evropsko poročilo, ne klicat policije, ker kot prvo boste zgubili dosti več časa kot bi ga sicer in ker bo povzročitelj dobil položnico. Odstopati od ogleda prometne nesreče po novem ni več mogoče. Tudi če je nekdo poklical policijo in nato ponovno poklical da je ne želi več, so policisti še vedno dolžni priti na kraj in nesrečo obravnavati. Edino kar lahko naredite v tem primeru je ta da se oba udeleženca premakneta na drug kraj, tako da ju patrulja ko se pelje mimo ne najde. Žal, takle mamo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Še več: najbolje je, da se udeleženca, če ne mislita klicat policije, res takoj premakneta - policijoi lahko namreč ne da bi ona dva to vedela, pokliče kak dobromisleč mimoidoči ... Se na hitro zmenit, poslikat, potem pa drugam izpolnjevat papirologijo ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Še več: najbolje je, da se udeleženca, če ne mislita klicat policije, res takoj premakneta - policijoi lahko namreč ne da bi ona dva to vedela, pokliče kak dobromisleč mimoidoči ... Se na hitro zmenit, poslikat, potem pa drugam izpolnjevat papirologijo ...

to se je meni zgodilo. ampak kljub prihodu na kraj nesreče ni nihče dobil nikakršne položnice, je pa res, da ni bil nihče poškodovan in sva se sama z voznikom zmenila kako pa kaj.......

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.054
457
83
tam ko se terc po tori rola
Hm... pred leti sem padel z motorjem. Lepo peljem po cesti, kakšnih 100 metrov naprej vidim, da en avto pelje pred mano. Vsaj mislil sem, ker se zaradi sonca ni dalo videti, da ima stop luči in levi smerni kazalec in čaka na zavijanje. Zaviram in ...me spodnese. Pesek na cesti. Je ležal motor na meni, čakamo rešilca, policija pa že prispela, kdo jo je klical ne vem... Saj sta bila zelo korektna in vse... čez mesec dni pa dobim s sodišča, da nisem prilagodil hitrosti in bla-bla-bla... v glavnem, kazen in pike. Veš da napišem dve strani dolgo pritožbo in napišem na dolgo in široko svoje mnenje. Pritožba rešena v mojo korist.
Drugače pa -ja. Če ni poškodovanih in manjša škoda, čimprej stran. Nimaš kaj kapsov klicati.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Moje osebno mnenje je, da je tu zakon precej nerodno oz. neživljensko napisan (s tem mislim, da nekdo "mora biti kriv") - in s tem policijo precej onemogoča biti "prijatelj in pomočnik" (zdrs iz ceste zaradi poledice npr. pomeni neprilagojeno hitrost, kazen, točke itd - to, ....
Dokler dobivajo kazni, denarne, pike, pripore, ter odvzeme vozil tisti, ki samo kršijo ptredpise in "ogrožajo" neko imaginarno varnost, potem je Popolnoma pravilno, da kazni dobijo tudi tisti, ki niso samo grozili ampak grožnjo tudi uresničili in povzročili nesrečo. Tisti, ki nesrečo povzročijo bi morali bit kaznovani mnogo bolj, kot pa tisti, ki jo niso, ampak bi jo lahko če...če...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Včeraj zvečer sem se odpravil od doma z avtom in sem doma pozabil denarnico. Ponoči sem šel iz Orta. Seveda so me kot zanalašč ustavili za ovinkom.
Prideta do okna 2 policaja, dober večer, dokumente in te fore. Lepo rečem da sem se doma preobleku in sem pozabil denarnico v drugih hlačah. Me še vpraša če sm pil. Mu rečem da ne. Malo počaka in me spusti z ustnim opozorilom. Pa nej še kdo reče da so inkasanti!

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ja, ja, prepoznal te je iz escape in te je spustil naprej. :p

Sicer pa, nekateri so inkasanti, druge pa ne kot to velja za vse nas, torej, takšni in drugačni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
na naših cestah bi šlo to v kuratz in no-time.... za naše ceste bi bila primerna kakšna stunana lada niva
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Včeraj zvečer sem se odpravil od doma z avtom in sem doma pozabil denarnico. Ponoči sem šel iz Orta. Seveda so me kot zanalašč ustavili za ovinkom.
Prideta do okna 2 policaja, dober večer, dokumente in te fore. Lepo rečem da sem se doma preobleku in sem pozabil denarnico v drugih hlačah. Me še vpraša če sm pil. Mu rečem da ne. Malo počaka in me spusti z ustnim opozorilom. Pa nej še kdo reče da so inkasanti!
Sigurno te je od kje poznal, da te je spustil brez preverjanja, ali pa se mu ni dalo preverjat, ali si res tista oseba za katero si se predstavljal in pa veljavnost vozniške.
In kaj si delal v Ortu brez denarnice?
A misliš da bi pri tistih, ki vozijo brez izpita tud palilo, da rečejo da imajo denarnico v drugih hlačah?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Sigurno te je od kje poznal, da te je spustil brez preverjanja, ali pa se mu ni dalo preverjat, ali si res tista oseba za katero si se predstavljal in pa veljavnost vozniške.
In kaj si delal v Ortu brez denarnice?
A misliš da bi pri tistih, ki vozijo brez izpita tud palilo, da rečejo da imajo denarnico v drugih hlačah?

Videl je da sme trezen. Mislim da me je to rešilo.
Plesal. Denarja nimam v denarnici.
Nikoli ne veš.