mal berem tele komentarje. Pa bi reku, da se bo že jutr zgodila revolucija. Nič ne bo s tega. Da nam nabijejo še enkrat več davka, bomo vsi lepo plačal. Zakaj?? Ker smo ovce!!
Drugo kar pa je, eni se jezijo po forumih, kako imajo vse narobe izračunano. Dejansko pa marsikateri verjetno nima urejenih papirjev.
Za hiše je povsem jasno. Če je bajta rezidenčna je 0,15..... če ni... 0,5. Pa je lahko samo pol solastništva ali pa še manj. Torej, vsi ki imate več hiš, boste za tiste, na katerih niste prijavljeni plačevali 0,5!!!!!!
Vsi ki primerjate med NSZ (al kaj je že blo) in sedaj, je možnost, da ste kaj dozidal...spremenil.... mogoče je bil drugačen procent v dotični občini obdavčitve.... kaj jest vem kaj še. In s kolkimi sem se pogovarjal, jih je večina rekla, da so na GURS, ZK napake popravili, ker so imeli to in to narobe. Jaz vidim problem v tem, do so osnovne stvari preveč obdavčili glede na prihodke večino državljanov. Če ima nekdo tri hiše, pa vikendico v Piranu, vikendico na Pohorju...... bla bla.... OK .... naj to obdavčijo. Ne pa neko bajto, ki je čist normalna za Slo razmere.
Blizu mene je kmet, ki ima mal večjo parcelo, bajto, kmetijske objekte, garažo, neko vinsko klet... In ker ima to nesrečo, da se je njegov pra pra pra dedek naselil na območju, kjer sedaj občina vidi gradbene parcele za širitev naselja. Zdej je pa dobil tolko davka, da se je skoraj zjokal na sred ceste.