Informativni izračun davka na nepremičninie

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
200 evrov za 41m2 za eno stanovanje v vasi na gorenjskem? Normalno?

200/0,5*1,5=60€, če bi imel v stanovanju prijavljenega najemnika.
17758-icon_confused.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.131
16.367
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Luksuz se naj plača in pika.

Plača pošteno ali preplača 37x zato, ker naša vladna garnitura ne zna drugje priti do denarja, katerega v bistvu sploh ne potrebujemo?
(ol vi nid iz tajm pa to)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.631
2.409
113
Pomurje
Preplačano je itak, ampak krivec smo mi in ne vladna garnitura, ki smo/ste jo izvolili.

Če bi bilo res pravo pomanjkanje mi verjami, da bi se spucalo te naše politične trole.

Sem računal na trojko, pa je na žalost ni.

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
manj kot sto evrov za vse skup....sm mislu da bo veliko hujše.....trenutno fjst zadovoljen...

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Zakaj že? Stalni naslov ima tam prijavljen, nobenega denarja ni izmenjanega, nobenih profitov ne žanjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Stanovanje ni njeno, tam biva na podlagi nekega dogovra s tabo.

Zakaj se ta dogovor ne bi zapisal in zabeležil v zemljiško knjigo pa je mir.

Sicer nihče ne, kakšen dogovor ima lastnik z nekimi osebami v svojem stanovanju.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Če bi me obravnavali kot najemodajalca pri izračunu mi lahko tudi davčno upravo obesijo na vrat, ker ne prijavljam dohodka iz tega naslova. Ker ga ni. Stanovanje je zasedeno. Dohodkov pa ne prinaša.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
naredi tako, kot ti je Snecer napisal. Mami daj služnost in bo mama dobila davek 0,15, ti si ga pa sedaj dobil 0,5!! Sej plačaš vseeno lahko ti mamin račun.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Mene pa zanima, če bom zaradi tega, ker sta boljša polovica in otrok prijavljena na naslovu staršev, kjer je prej živela, jaz pa na novi lokaciji, v katero smo se vselili lani junija plačal kaj več, ali isto, kot če bi bila obe prijavljeni z mano na tem naslovu, kjer sedaj živimo?

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Važno je kje si ti kot lastnik prijavljen. Koliko ljudi je notri mislim, da ni važno niti pomembno za ta davek.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.480
449
83
predvsem je pomembno kdo je lastnik nepremičnine.

če sta oba polovična lastnika, boš ti za svojo polovico plačal davek po stopnji 0,15%, partnerka pa za svojo po 0,5%.

če si lastnik ti, je z vidika davka isti šmorn, kje sta prijavljena onadva.

I

Izbrisan uporabnik #488

Danes sem fasal izračun, malo čez 200 EUR bi mi radi rdečkarji ukradli.

Podatki narobe, piše da sem solastnik pa sem že leta edini v z.k.. Bo treba nekaj spisati.

+da so garažo ob hiši posebej obdavčili, bo treba še ugovarjati.

Ko bo seveda možnost pravnega sredstva.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
predvsem je pomembno kdo je lastnik nepremičnine.

če sta oba polovična lastnika, boš ti za svojo polovico plačal davek po stopnji 0,15%, partnerka pa za svojo po 0,5%.

če si lastnik ti, je z vidika davka isti šmorn, kje sta prijavljena onadva.

hm, to pa je jeba, saj sma ob 50/50 lastnika
frown-1.gif

zdaj je verjetno že prepozno, da se prijavi na novem naslovu in plača davek po 0,15%?

I

Izbrisan uporabnik #488

Žalostno je to, da izračuna nisem jaz dobil, ampak druga oseba, v izračunu pa je napisano, da podatke lahko spremeni samo lastnik, da pa username/koda nista posredovani (samo lastnik).

Seveda imam sigenco in ko tam pogledam podatke je pa vse v redu.

https://prostor3.gov.si/osebni/login.jsp?jezik=sl

Ne moreš pa nič spremeniti

Z Osebnim vpogledom v podatke o nepremičninah lahko torej preverite pravilnost vpisanih podatkov ter se ob morebiti ugotovljenih pomanjkljivostih
obrnete na najbližjo enoto Geodetske uprave RS ali pa posredujete vprašanje po elektronski pošti na uporabniško pomoč.

Mafija nesposobna.

Ko bo možnost pravnega sredstva predlagam vsem, da vložimo ugovore in pritožbe, da jih zasipamo, itak ne bodo mogli odgovoriti v roku, nakar bo sledilo upravno sodišče.

Da ne govorimo, da je portal podn od podna, povsem nepregleden, zatikanje.

Nekdo pa je pomlatil mastne denarce.