Influenferke - Generacija JAZ in nategovanje

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Postojna naj bi bila drugače kar luksuz, sploh v primerjavo z ljubljansko porodnišnico, tako da mene osebno tudi malo ne preseneča dejstvo, da se mnogo ljudi - (wannabe) vplivneži & povsem "navadn" folk - odloči za to porodnišnico kljub temu, da ni ravno blizu. Tudi moja bi šla tja rodit, če ne bi bila takšna situacija, da sva zaradi malo večje možnosti zapletov pri porodu odločila za LJ kjer pa imajo kot prednost na voljo veliko več ljudi in naprav za kritične primere.

Aja aja, vem pa tudi za primer, ko je ljubljančanka šla rodit v Avstrijo in za to še plačala nekaj čez 4.000€. V primerjavi s tem se mi zdi pa Postojna več kot sprejemljiva.

To si bolj za en drek ata če nisi samo za priprave na porod in dulo par jurjev zmetal.

Včasih so rekli "ni vsaka rit za rodit". V Postojni to ne velja. Oziroma, v navadnih porodnišnicah rojevajo samo riti, ki so za rodit, v Postojni pa vse, tudi tiste, ki niso. Oziroma tiste, ki drugje niso, v Postojni pa so.

Luksuz in rojevanje v istem stavku sta bolj slaba šala.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Pravi alterjevec še mehanika za svojo štirikolesno napravo izbere šele po številnih priporočilih. Pa še tisti praviloma ni dovolj dober.
Porod je vseeno malo bolj resna zadeva kot je servis neke mehanske naprave, ki bo zdržala par let (ali pa tudi ne). Mene ne čudijo ženske, ki izberejo drugo porodnišnico. Sploh po neki slabi izkušnji. Načeloma tako ali tako narava poskrbi za vse, vseeno pa odnos osebja lahko doda še pomembno piko na i.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.783
113
40
MB
no sej veš kak je, če pa kaj pa radi šimfamo, najbolj pa domače :D nimam izkušenj tako da ne vem, je pa za opazit da glede na to da so običajna bolnišnica, že komunicirajo drugače, znajo to tržit.

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
no ampak napit se greš pa tja kjer je vredu cena pa top kelnarca ne.

postojna je pač specializirana za porode in pol države hodi tja rojevat.

Ja, ker ostale porodnišnice pa so bolj splošne, tudi knaufajo, strižejo, sklepajo zavarovanja, plačilni promet in ostali sortiment za splošno rabo.

Raje priznaj da si se ji pustil nasrat za postojno. Še v šoli za starše ti vbijajo vglavo kako natankaj avto in pripravi vse da če bo kriza boš pravočasno v najbližji porodnišnici, ti pa pameten bolj kot vsi od leta 1960 do danes (oziroma odkar se ne rojeva več doma) se pelješ mimo štirih odprtih porodnišnic v postojno, če je sreča pa nazadnje kličeš gasilce kaj naj narediš da ji je na vrhniškem klancu odtekla voda. Hold my beer...

Ne leti direkt nate.

Aja, glede pol slovenije v Postojni. Po številu porodov je postojnska porodnišnica na tretjem mestu.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.783
113
40
MB
Ja, ker ostale porodnišnice pa so bolj splošne, tudi knaufajo, strižejo, sklepajo zavarovanja, plačilni promet in ostali sortiment za splošno rabo.

Raje priznaj da si se ji pustil nasrat za postojno. Še v šoli za starše ti vbijajo vglavo kako natankaj avto in pripravi vse da če bo kriza boš pravočasno v najbližji porodnišnici, ti pa pameten bolj kot vsi od leta 1960 do danes (oziroma odkar se ne rojeva več doma) se pelješ mimo štirih odprtih porodnišnic v postojno, če je sreča pa nazadnje kličeš gasilce kaj naj narediš da ji je na vrhniškem klancu odtekla voda. Hold my beer...

Ne leti direkt nate.
influencerkam častijo da so že kak teden prej tam :fredi:

jello

Guru
22. sep 2008
10.111
3.855
113
Saj vse super, želim jim le najboljše. Bolj je težava v tem da jim uspeva ustvarjat vtis, da je prevoz v porodnišnco čez pol slovenije nekaj povsem normalega, da porod s pravilno izbiro porodnišnice in dovolj zapravljenega denarja ni več porod ampak sprehod skozi park. In da se na koncu najde revež, ki lahko ima zaradi tega resnične probleme.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.303
10.604
113
vem da 10 let nazaj sem v mbju popravlal stojalo (sestre pač niso imele pojma kak bi kaj zategnile in podobno) za epiduralno, 2 uri pred porodom... pač oprema iz ruskih časov trdega komunizma. Vprašanje če je zdaj kaj dosti bolje. Vseeno je bilo ok, rodili, 2 3 dni pa bili doma in pozabili.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.656
9.459
113

Ne leti direkt nate.

Aja, glede pol slovenije v Postojni. Po številu porodov je postojnska porodnišnica na tretjem mestu.
Vidim, da se v 14 letih odkar sem bil nazadnje v porodnišnici (to je bla tretja tura) ni prav nič spremenilo. Še vedno obstajajo ženske in posledično fotri, ki mislijo, da je pa njihov otrok čist spešl in neki čist posebnega. Je, za njiju, za ves ostali svet je pa samo še en človek, ki bo prišel na ta svet po enakem kopitu kot vsi, pol se bo pa drl, pa jedel, pa kakal pa lulal, kot že miliarde pred njim in kot bodo miliarde za njim.
Meni se ideja, da bi se vozil sredi noči v Postojno ni zdela ravno pametna, je blo že 20km do Ljubljane vrh glave dovolj, plus vsega se mi je pa zdel, da je bolje bit v stavbi, ki je s tunelom povezana z UKCjem in kirurgom na interni, kot pa nekje, od kjer zaplete peljejo z rešilcem v Ljubljano.

• Všeč mi je
Reactions: sad, vogel in Matey

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
70
28
širne planjave Dolenjske
Vidim, da se v 14 letih odkar sem bil nazadnje v porodnišnici (to je bla tretja tura) ni prav nič spremenilo. Še vedno obstajajo ženske in posledično fotri, ki mislijo, da je pa njihov otrok čist spešl in neki čist posebnega. Je, za njiju, za ves ostali svet je pa samo še en človek, ki bo prišel na ta svet po enakem kopitu kot vsi, pol se bo pa drl, pa jedel, pa kakal pa lulal, kot že miliarde pred njim in kot bodo miliarde za njim.
Meni se ideja, da bi se vozil sredi noči v Postojno ni zdela ravno pametna, je blo že 20km do Ljubljane vrh glave dovolj, plus vsega se mi je pa zdel, da je bolje bit v stavbi, ki je s tunelom povezana z UKCjem in kirurgom na interni, kot pa nekje, od kjer zaplete peljejo z rešilcem v Ljubljano.

Ah dej no, pa logično da se moraš pohvaliti, da je tvoja žena rodila v Postojni, oz. ste rodili.....saj veš, da je moderno govort smo rodili, smo shodili, smo kupčka podrli, smo ...... :obesise: u p.m., k je pa štala pr porodu pa hop v rešilca pa proti ljubljani iuiuiu, ker nimajo glih helikopterja v postojni non-stop zakurblanga.

...Malo za hec, kaj pa če je vse res.

• Všeč mi je
Reactions: sad in 8888

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.775
6.450
113
V Ljubljani se rodi tretjina vseh otrok. Kar se tice zdravstvebe oskrbe - porodniske, ginekoloske in pediatricne je p se vecja razlika, ce bi lahko to v procente dal. In to je razlog, da sem la jaz rodila 3x v LJ. Prvedvakrat mi je bila tudi najblizja porodnisnica. Briga me, ce je sestra nadrkana, dohtar nonstop v letecem štartu, pa nima casa klepetat brezvezarije izven oskrbe, ima 6 zensk en tuš pa en sekret. Jaz sem sla tja samo z enim razlogom - da bo cim vecja verjetnost, da jaz in mali orideva ven oba ziva in zdrava. Po vse ostalo, kar eni pišejo, da je vazno, pa jaz ne grem v bolnico